Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 73 408
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Момичета,някой гледа ли Kan cicekleri/Кървави/Повехнали цветя  освен мен...Много ми хареса химията на главните двама ,Дилан и Баран...Огън и Жупел са ,иначе историята не е нищо непознато като за ежедневна драма.Двамата главни  са принудени да се оженят за да прекъснат кръвната вражда на семействата си.Дилан е младо момиче изпълнено с мечти и надежди,но изведнъж тези мечти се сриват след като ,трябва да се ожени за Баран,който я смята за смъртен враг.

Гледам го.
Обаче се измъчвам с този сериал
Сюжета ме зариби в началото и все още-36-та серия очаквам да се случи нещо по-различно от това да се опитват да убият Дилан,Боран да я спасява,,да я носи на ръце ,а тя да примигва насреща му.
По-слаба игра не съм виждала до сега,особено от актрисата /не и знам името/
Стоят,гледат се 3-5 минути,после 10 минути си припомнят какво се е  случило преди ,кажат си две-три думи от порядъка на "Недей","Какво правиш","Как си" и серията свършва.
Ако не е любопитството ми и инатът ме да догледам,каквото започна-няма да продължа,защото може да я карат така още 100 серии!

Така е. В това отношение ми напомня на "Наследство", който спрях да гледам отдавна, поради смяна на главната героиня. И там така се гледаха, а с имена един към друг започнаха да се обръщат след стотици серии, да не говорим за други по-близки отношения. Дори си помислих, че сценаристката е същата, но за щастие не е тя. Въпреки това за момента ми е интересен и ще го гледам, но се надявам тези непрестанни опити за отстраняване на главните герои да позатихнат, че става непоносимо вече. Прекалено много "доброжелатели" има в този сериал.

# 511
Група, излезе първия трейлър на "Семейство".

Ееее, страхотен Къванч! Heart Eyes Hands Clap 
Не съм гледала "Забранена любов", знам, че е най-известния му сериал. Мен специално ме очарова в исторически проект, естествено Blush- "Курт Сеит и Шура".
А "Семейство"  ще се гледа, ясно.

# 512
Любимият ми сериал е "Забраненият плод", но в "Курт Сеит и Шура" Къванч е просто неотразим.
В никой друг сериал не е изглеждал толкова добре.

На 5 февруари стартира "Его" с Алперен и Мелиса.

Серенай, въпреки че е недолюбвана, е талантлива актриса.
При все грубия си вид, направи страхотна роля във "Фи" като балерина.
Чакам с нетърпение "Семейство".

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 20:17 от ❄️ Manique ❄️

# 513
Ай, името обърках на сериала, извинявам се. Relaxed Ама все такива забранени работи, как да не се омотае човек! Grinning

# 514
Не е зле тийзъра.
Тази визия на Киво най ми харесва като в Сблъсък😍
ЗП е класика и Перла също. Той ми е любим със Соня. Двамата са толкова млади, сладки и нежни там. 💕

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 21:43 от femmi2

# 515
Пипи, 😍 абсолютно съм съгласна с мнението ти по темата, която третира Омер.

Такива сериали най- често завършват с хепи енд, но мисля, че  реалността е съвсем друга точно поради причините, които изтъкваш.
Още не съм решила дали да гледам оригинала, но ми се струва, че в този сериал няма да има цветя и рози (или поне се надявам на сериозна история).

# 516
  • Кърджали
Засега хвърлих поглед и на Aile / Семейство
Превела съм му тийзъра, ще го сложа в скрит текст на който му е любопитно
Ни Къванч, ни Серенай са ми любимци,  но ми допаднаха леко хапливи реплики.
Ще му дам шанс сигурно.
Трети епизод на Йомер още не съм го гледала. Надявам се тази или утре вечер.

# 517
Здравейте !
Къванч  с възрастта става още по- по- най-... Има впечатляваща филмография.
Серенай не ми любимка, но за играта й  нямам забележки / гаче ли ,ако имах, някой би се впечатлил, ама.../ С удоволствие ще гледам сериала. Видях и други известни артисти.
Сега, може и да понеса критики , но Шахмаран изобщо не ме впечатли.Аз поначало не долюбвам фентъзи темата, че живота около мен си е фентъзи на квадрат. По отношение на този жанр китайчетата са високо, високо някъде в облаците, нямат грешка.
Сърдечната рана нещо зацикли. Онзи злодей бащата , вероятно отново ще се измъкне.
Продължавам с Омер. Ще гладам поне до 10 епизод, пък после ще видим

# 518
Алекс, благодаря за превода на фрагмана! Flowers Bouquet
Гледала съм Къванч в "Курт Сеит и Шура", не знаех кой е, а Фарах харесах от първия ми турски филм "Малък септемврийски проблем" и затова, и заради сюжета започнах сериала. Спрях го, когато се разделиха толкова глупаво. Знаех истинската история и въпреки това не понесох раздялата им.
Серенай има особен чар - когато е статична не привлича погледа. Но когато говори, когато пее, когато се смее или когато играе ме залепва за екрана.
Пожелавам успех на "Семейство"! Преди да стигна до него, имам други в списъка, "Йомер" задължително.

# 519
Аз, както винаги, със закъснение изгледах 2 епизода на "Пера Палас". Ами..... знам ли, фентъзито не ме привлича, но харесвам езотерика, окултност, такива неща. Но, това явно няма да бъде точно така. Може би ще погледна още епизод-два, пък тогава ще решавам.

Ще погледна и "Шамрахан", но с нетърпение чакам "Семейството", защото изключително много харесвам Къванч и през годините той "израсна" много като актьор. Лично мнение, все пак, а и тези сини очи..... ахах

# 520
Още в "Сънят на пеперудата" (2013 г.) показа колко талантлив актьор е.
Там е за "Оскар". Къванч, де Simple Smile Самият филм също е страхотен!

# 521
jfjallen , Пера палас е чудесен. Аз по принцип си падам по фентъзи, не по всяко обаче. Шахмеран засега не ми събужда интереса. Пера палас го изгледах на един дъх, чакам втори сезон.. Бих прочела и книгата, но май не е преведена.
Момичета, какво още се очакваше? В момента се сещам за сериала на Симай Барлас- "Тъмна гора" май се казваше. Какво друго чакаме? Thinking

Аз чакам да видя проекта за Салах ад-Дин ибн Аюб, по-известен ни като Салаадин. Илхан Шен ще бъде в главната роля. За 12 век е, значи  мен ме търсете там. Grinning Да видим де, какво ще излезе, като разбрах кой е директор на продукцията ми стана неприятно, ама да видим...  
Салаадин освен че е впечатляваща  историческа личност не само в мюсюлманския свят  имаше много интересен образ в любимия ми исторически филм за всички времена- "Небесно царство". А легендата за познанството му с Ричард Лъвското сърце е много завладяваща.
Ох, пак се отплеснах... Smiley Ама исках да кажа- многообещаваща роля ще играе Илхан. Ето как тренира за сарацински султан. Grinning Horse Racing

# 522
Ханде Атайзи ще участва във филма “Бихтер”. Тя ще изпълнява ролята на Фирдевс.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 15:25 от mimchyyy9

# 523
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Доста интересни неща сте написали. Най-много ми хареса новината за сериала на Къванч - още повече, че и Нежат Ишлер ще играе.

Засега Шербетът от боровинки ми е фаворит. Много смислен сериал, допада ми с всичките тия семейни отношения, с противоборството между старите и новите порядки, а и артистите са страхотни. Кой ти е  мислил, че мога да повярвам на любов към възрастен мъж, изглеждащ като Абдулах - спокоен и безинтересен дядо,  с броеница между пръстите, прАведен и скучен глава на старомодно семейство! Обаче факт -повярвах! Така мотивирано и подплатено е всичко в този сериал, поне засега, че ме увлича и нищо не ми изглежда нагласено и нереално.
С интерес очаквам развоя на събитията. И с удоволствие предвкусвам промяната у дъщерята Нурсема.
Имам си даже и дразнител, да не скучая - Нилай.

Пепелче, НЧ е много готин и ми е жал, че се оплете в нелепи ситуации, ама вярвм, че ще съумее да се измъкне. Макар че директорката е много серт...та ще видим.
Много чаровен мъж този Баръш.(То май е отличителна черта на Баръшовците - и други такива познаваме: Ардуч, Фалай,сигурно има и още. Както Бураковците почти всичките са хубавци.)

"Ханде Атайзи ще участва във филма “Бихтер”. Тя ще изпълнява ролята на Фирдевс."

Бихтер и Фирдевс в едно изречение ме връщат към Забранения плод автоматически.

# 524
Светълчо, така интересно разказваш за Шербета, аз го бях зарязала на 1 серия, но при свободно време може да го продължа. Blush

Моето Боранче го избрали да играе Бехлюл в новата адаптация. Heart Eyes Правили са проби, всички участвали актьори са великолепни, но при  Боран Кузум  и Фарах енергията била много силна.
Радвам се за него, не само защото ми е любимец. Прекрасен актьор е, има харизма и чудесно може да играе  изкусител и изобщо любов. Освен това много му пасват исторически герои, в ролята на гръцки  офицер от началото на 20 век беше блестящ, все едно че е живял тогава.

Вероятно и това е повлияло за решението да изберат него- доколкото разбрах, историческото време на филма ще е точно началото на отминалото столетие.

Пускам в скоби клипчета с Хилял  и Леон от "Ти си моята Родина", там се вижда много добре това, нищо че е още слабичък младок. Smiley Който желае и не познава този супер сериал може да погледне.
Скрит текст:
В тази сцена Леон и Хилял се влюбиха. Нашият 60-килограмов гръцки лейтенант  е точно като змей изкусител. Nature Fire Но и той се набълбука, разказвайки на младичката турска медицинска сестричка легендата за Смирна. Smiley

А това ми е може би любимата сцена. Няма нужда от превод, нищо че водят литературно- политически спор. Grinning

И любимата сцена на всички фенове на двойката- танцът. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 21:33 от oncee

Общи условия

Активация на акаунт