Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 73 407
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Онче Hug сигурно ли е за твоя човек че ще е Бехлюл ? Нерде са тръгнали да правят филм ще  се окепазят. ЗП и каста абсурд да се надмине. Ще има да се сравнява. На актьорите няма да им е лесно.
Видях коя ще играе ролята на Нихал ,не запомних името горе долу е  типаж, като Хазал. Героинята и е много млада.

Сипахито ще го спират.
И нулев ден е с нисък рейтинг. Историите еднотипни.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 21:11 от femmi2

# 526
Абсолютен автогол с "Бихтер". Кастът на "Забраненият плод" е ненадминат! Като почнеш с Берен и Къванч, минеш през Зерин и Небахат и стигнеш до Хазал. А и не са минали толкова години от адаптацията. Явно им липсват нови идеи.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 15:29 от Manique 🐰

# 527
Абсолютен автогол с "Бихтер". Кастът на "Забраненият плод" е ненадминат! Като почнеш с Берен и Къванч, минеш през Зерин и Небахат и стигнеш до Назал. А и не са минали толкова години от адаптацията. Явно им липсват нови идеи.
Абсолютно съм съгласна най вече за автогола с Бихтер.Head Band Фарах Зейнеп много си вярва. Няма лошо в това.  Боран Козум може да е талантлив  визуално е далеч от Киво.
Кой е сценариста на новата адаптация?

# 528
# 529
Някаква безизвестна съпружеска двойка, работила досега по два проекта: Caner Alper и Mehmet Binay.

Тъкмо изгледах 4-ти епизод на "Шахмаран" - голяма скука!

# 530
Феми- дали е  сигурно за Боран не знам, има ли нещо сигурно в този живот. Grinning Бирсен е писала, а пък Нетфликс не се отмятат така лесно. Но, разбира се, сигурно ще стане като започнат снимките. Няма нищо, аз не преживявам чак толкова, просто се зарадвах, че са оценили Боран.
А за това, че правят адаптация- не вярвам да търсят сравнение с легендарните Къванч и Берен, не мисля, че това им е целта. Не случайно и епохата ще е друга. Аз лично към никоя адаптация не подхождам, сравнявайки я с друга. Да, чувала съм и съм чела милион пъти, че сериалът е в съкровищницата на турското кино. Но защо пък да няма нова адаптация по книга? Да припомня пак моите любими "Гордост и предразсъдъци"- гледала съм всички филмирания, различни са, всички ми харесват. Е, имам си любима версия- тази от 2005, малцинство съм. Grinning
Та така- не защото евентуално ще играе Боран, просто мисля, че една книга може да бъде филмирана по различни начини и защо да е само един. Легендата си е легенда, нека да има и един обикновен нелегендарен филм. Grinning

Нещичко за Омер да кажа. Започнах 3 серия, но реших първо да споделя, после да продължа. Харесва ми отстояването на любовта и изобщо на себе си от Омер. Много ме накефи като цитира Корана и дето се казва стана "С твоите камъни по твоята глава, тате". Smiley
За такъв тип истории в живота- различни са. Аз имам приятелка, по-голяма е 8 години от мъжа си, продължават да живеят в пълно разбирателство, даже и внуче бебе имат вече. Two Hearts Та не винаги е нещастна работата. Зависи особено много от родителите, естествено. В нейния случай свекъра и свекървата помърмориха малко, ама малко. Blush
В сериала ще видим как ще се развият нещата, много е интересно, задълбочено и много хубаво поднесено. Няма грам фалш и самоцелни ефекти, махленски нрави, клюкарене.
Очаквам Гамзе и сестрата на Омер да се сприятелят.
Хайде, чао засега, продължавам серията на Омер. Blush
А, сетих се какво още очакваме- сериалът на Нургюл Йешилчай.

# 531
Онче ,  ти са на друг принцип ,вече почнаха сравненията и страстите.  Новите сценаристи няма значение известни или не само да пишат интересно.

# 532
Феми, да, със сигурност ще има сравнения и изобщо всякакви екстри. Grinning
Ами... каквото има да става, ще става. Да не му мислим толкова. Hug

# 533
Онче ,  ти са на друг принцип ,вече почнаха сравненията и страстите.  Новите сценаристи няма значение известни или не само да пишат интересно.

Писала съм за режисьорите, не за сценариста Satisfied
А в случая, когато сериалът е по роман, не знам и сценаристът каква творческа работа толкова ще има.
Като гледам последния им проект отново е бил с Фара. Ясна е работата Simple Smile

# 534
Писането на сценарий по роман не е по - лесно от писането по измислена идея. Даже и сериал по роман да е, пак репликите нямат общо. Всяка сцена е изчислена по минути и секунди, даже две думи повече не можеш да напишеш - колкото и да са важни Joy. А в случая с "Бихтер" ще разкажат историята в рамките на 90 - 100 мин, хайде нека са два часа. Какво сравнение изобщо може да се прави със сериал от десетки серии.

"Кралицата на захарните плантации“
"Две сестри наследяват от баща си захарни плантации в Луизиана. Книгата на Натали Базил се харесва на Опра Уинфри и тя я превръща в адаптацията Queen Sugar /"Кралицата на захарните плантации"/ в собствената си телевизия. Няколко неща са променени при пренасянето на малкия екран, присъства още една сестра, която в книгата я няма и вместо дъщеря, главната героиня има син."

https://serialpoisk.org/2796-koroleva-sahara.html

Който хвърли един поглед на еп. 1 на оригинала, може ли да си представи как ще изглежда турският римейк с Гьокхан и Бурджу Grin

"На петия ден от излъчването "Шахмаран" се изкачи до второ място сред всички сериали на платформата в света, попадайки в топ 10 в 72 страни по света. Това е най-добрият резултат от всички сериали на платформата, за които имаме официални данни."

В САЩ е на седмо място, а в Турция и в България - на първо.

# 535

"На петия ден от излъчването "Шахмаран" се изкачи до второ място сред всички сериали на платформата в света, попадайки в топ 10 в 72 страни по света. Това е най-добрият резултат от всички сериали на платформата, за които имаме официални данни."

В САЩ е на седмо място, а в Турция и в България - на първо.

Чудесен резултат за "Шахмаран", който много ме радва 👏🙂
Не знам колко дълго ще се задържи в челните места по популярност сред потребителите на платформата, но тези резултати показват, че екипът зад сериала си е свършил перфектно работата. Както можеше да се предполага най-големите критикари и противници на сериала са хората в Турция. Даже днес имаше голям дебат в Туйтър между популярни лица в страната за качеството на шоуто, като най-обсъжданите сцени са и най-провокативните за нравите им. Лично за мен шоуто си заслужава на 💯 процента гледането и очакванията за втори, трети сезон. Легендата си я бива, книгата, по която е сценария също е добра, сценарият изпипан, режисурата отлична, а актьорската игра перфектна.

# 536
За актьорската игра в "Шахмаран" няма две мнения.
Но в 4 епизода нищо не се е случило, освен анакондата на Маран в кревата на Шансу Satisfied

# 537
Браво за успеха на Шахмаран. НФ са доволни.
Ох ,тая анаконда на Бурак - Маран голям  смях 😂 Аман моралистите не  пропускат да клъвнат за интимните сцени.

Сериала ЗП е писан по книга. Имам желание да я прочета има ли я с превод ? Шахмеран е вдъхновен от роман.

# 538
femmi2, да, има я.

"Халид Зия отваря портите на едно богато имение край Босфора и ни въвежда в ежедневието на неговите обитатели.
Младата и красива Бихтер се омъжва за заможния доста по-възрастен вдовец Аднан бей, за да започне нов живот – охолен и богат. Но усилията й да бъде добра съпруга и мащеха са напразни.
В плен на импулса, напълно отдадена на порив и желание, Бихтер се хвърля в прегръдките на чаровния Бехлюл, племенник на Аднан, който живее в дома им. Двамата започват любовна връзка... Невярна съпруга и всеизвестен женкар!
Забранената сладост на любовния грях е примамлива, опасна и рискована. Пред очите на другите Бихтер и Бехлюл създават собствен свят – прикрит и съкровен, който със своите потайности поражда у тях още по-силна привързаност, още по-интимна близост...
Опиянени от аромата на любовната градина, те влизат в нея, за да откъснат забранения плод. Веднъж вкусили от него, те вече не могат да се овладеят...
Неконтролируемите им страсти преобръщат живота на едно голямо семейство. Но... всяка тайна все някога бива разкрита."

https://chitanka.info/text/36541-zabranenijat-plod/0

Тук пише, че е в наличност - ако някой я търси

http://knijnaborsa.bg/zabranenijat-plod.html

Интересно ми е да узная какво е впечатлението от романа на някой, който не знае нищо за сериал, за актьори, а ей така попада случайно на книгата и я прочита. Как си представя героите визуално, какви са емоциите.

# 539
Имам много горчив опит с прочитането на "Листопад"...
Сякаш не беше писана от същия автор на "Чучулигата".
Тогава реших, че просто историята е загубена в много лошия превод.

Общи условия

Активация на акаунт