Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 73 391
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря за линка. Ще я прочета . Ако попаднете на Орхан Памук моля споделете . Не е лсно да се намерят и по книжарници съм търсила.  Книгите и сценария на сериалите се различават. Примери много.  

Аракън се шегува с адаптацията и каста.

Енис Аракън се засмя на всеобщия шум около актьорския състав на новата екранизация на романа "Забранена любов", назначавайки себе си за ролята на асистентката на Фирдевс ханъм Катя 😂

Ранини е отговорила на въпроси на потребители за Чачи и проектите.
Пише вероятно , не е сигурна. Това какво ще рече лятото ? Това направо е отчайващо. Как ще издържим. Това е само премиерата. За останалите още търпение. Head Band
Името на колежката всеки знае. Wink Ако Ранини знае нещо и ни подсказва няма да има по щастливи от общите им фенове по света. Иншаллах Дай Боже!🙏🙏😭♥️💚 Може и филм.
Убедена съм в успеха таланта и химията.
 За Серенай абсурд няма да се съгласи. Айча може би и Бенсу Сорал.  
С Айча си химичат. Може и с колега с които са работили . Няма да върнем капитана или Арас Булут , Енгин Йозтюрк.

Цитат
Известният журналист Ранини отговори на няколко въпроса за Чаатай Улусой. Тя каза, че сериалът "Шивачът" вероятно ще излезе в средата на годината, няма информация за филма "Джентълмен". На въпроса дали Çağatay би снимал с бивша колежка  Ранини отговори „Бог да благослови“, като постави намигащ емотикон по обичайния си начин. На въпроса дали са разбрали правилно за партньорката, защото на всички идва само едно име, тя добави: "Амин"

ето и на турски

Според Бирсенката  битти на тоя сериал по фокса на 9 епизод .
Шифа играе с Чачи в Шивача печелившият и билет.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 16:29 от femmi2

# 541
  • AMS
Привет, привет!!!
Мислех да пиша дълъг пост за Забраненият Плод, но знам, че не обичате чаршафите.
Та ще се постарая да  задоволя интереса ви с общи приказки.
В началото на тема 15 Берен Саат от есента на 2018 г.  има  подробно обсъждане
на  дизито от 2008, както и на книгата и мини сериала от 1975.
Не съм срещала някой, който да е чел книгата преди да се е появил сериала.
Книгата има доста издания, след първото.
Авторът на романа явно е бил повлиян от времето в което е писал.
Виждам някаква прилика с духът на романа на Толстой - Анна Каренина.  
Гледала съм мини сериала от 1975 г., който се доближава повече до книгата.
За сравнението между книга, мини сериал и дизито мога да кажа, че дизито е най-доброто.
Направи ми впечатление на връчването на Златните пеперуди,
че Берен благодари на авторът на романа в лицето на консултантите,
а Къванч на сценаристите ... Преди това Керем Чатай благодари на всички.
Берен също се е притеснявала как ще се справи, защото в минисериала
е участвала Мюжде Ар - секс символ за времето си.
В книгата и в мини сериала центърът е Аднан и неговото имение и домочадие.
В дизито на по-преден план излизат Бихтер и Бехлюл.
В книгата и мини сериала Бехлюл заминава и изостава Бихтер
и тя след това се самоубива, защото е опозорена.
Не всички герои от книгата са в дизито и не всички герои  от дизито ги има в книгата.
От семейството на Аднан в книгата не се вижда съпругата,
а в семейството на Фирдефз липсва Мелих, Матмозел е само възпитателка на децата, ...
Няма ги и родителите на Нихат - Хилми и Айнур и антуража около тях.
В книгата Бешир е малко момче, абисински /етиопски/ слуга евнух, кочияш в имението на Аднан.
Този роман, който е бил най-четения за времето си, смятам, че може да има много екранизации.
Някъде бях чела, че романът Анна Каренина, който е излязъл десетилетие преди това,
е най-екранизирания роман в света до днес и има 64 екранизации.
Така, че  приветствам всяко ново начинание за екранизация на класиката,
още повече с талантливите турски артисти.
Извинете, но не можах по-кратко.  

# 542
Diva, аз обичам чаршафи. Blush И пиша от време на време. Blush
Много благодаря за информацията! Flowers Hibiscus Не съм гледала сериала, не съм чела книгата и ми беше много интересно да прочета твоето обяснение.
Да, и моето мнение е такова-  ще се екранизира книга, няма да се адаптира сериал. Разбира се, сравнения ще има, винаги е така при различни екранизации. Например, пак да си кажа за любимите ми "Гордост и предразсъдъци"- спорът коя адаптация е по-добра, сериалът от 1996 или филмът от 2005 е епичен и продължава и до днес. Blush

Един колаж гепих от Туитър  по темата за екранизациите. Трите двойки от 1975, от 2008 и бъдещата екранизация, 2023.
Само да кажа, че Боран на тази снимка е съвсем млад, тя е от началото на "Ти си моята Родина", т.е. от 2016. Сега доста е пораснал. Grinning

Излезе една нова информация за  за това кой би бил в ролята на Аднан бей, съпругът на Бихтер. Различни имена се появиха, аз особено се зарадвах, че е възможно и Халит Ергенч да се включи. Има съмнения за възможността му да участва заради договора с Дисни+. Не знам доколко пречи този договор, много искам да не е така. Heart Eyes

# 543
Онче, "Бихтер" е на Нетфликс и няма как да участва Халит, който има договор с Дисни+. Той, както и останалите актьори от Дисни + имат право да снимат още само за FOX Tv. Но Халит и в телевизия няма да се върне, както Боран впрочем.
Много смешни коментари прочетох по повод тази "новина", обобщено - "никой няма да повярва на любовта на Бихтер към Бехлюл с мъж като Халит. Няма мъж, с когото да му измениш. Халит никога няма да приеме такава роля."
Друг коментар сблъсква директно Халит с Боран Joy - "никога няма да повярваме, че Бихтер ще ходи с Кузум"
И понеже действието ще се развива във времето описано в романа, четох, че филмът ще е исторически.

Първи тийзър на сериала "Прощално писмо" с Нургюл

# 544
  • Кърджали
Ако помня правилно метнах че за Анднан се обсъждали имената на Халите, Керем Алъшък, Мехмет Асланту (🤍) к не помня кой беше четвъртия. От тези Асланту е моята голяма слабост, ама както четох в коментарите "Коя жена ще е толкова глупава, че да му изневери"😂😂😂😂 ама Асланту да не се ослушва, обещал е продължение на моята първа ТВ дизи любов. Повече от две години минаха май, още нищо не се чува
Честно казано не се вълнувам толкова от този предстоящ филм ( аз и по сериала не се трогнах особено). Но ми се иска  актьорите да бъдат по-различни от тези, които бяха в сериала като излъчване , а не да търсят наподобяване. Да е нещо различно...

# 545
Алекс, Талат Булут и Мустафа Уурлу - в момента е в "Предателство", не само може да му изневери, но и съчувствие няма да получи. Grin

# 546
Ей, измъчи се НЧ с този развод!  😢

Днес е само ☔ ☔ ☔ при мене, чудно време да му обърна малко внимание на този хубав мъж и да го утеша. 😂

Софи, 😍 да знаеш, че съм ти фенка в темата за младото Рибарче 😂, но не ми се пише и там.
Подкрепям на 💯 про мнението ти по всички въпроси, които дебатирате там. ❤️💞💓

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 13:51 от pepel_ot_rozi

# 547
  • Дубай
Его с Алперен Дуймаз и Мелиса Аслъ Памук стартира на 5ти февруари

# 548
Първо съвместно селфи на моята нова любимка Мерих Озтюрк с новия и партньор Керемджим в новия и  сериал "Сладък живот, болезнена любов"

Ох, не знам, не знам... Виждам- него са го подмладили, нея са я посъстарили малко, но пак си личи разликата. Може би ще кажете- харесваш "Омер", а пък за тази двойка мърмориш. Grinning  Така е. Blush
Всъщност Керемджим ми е  симпатичен, в предишния сериал, забравих как се казваше даже много ми хареса. Може би е много кратък периода от предишното участие на Мерих в "Балканска приспивна", където партньорът и Емре Бей и беше връстник, сигурно затова не мога да свикна.

# 549
Здравейте! 🌺

oncee , верно - доста са го подмладили Керемджем.  И на мен ми е симпатяга, въпреки, че съм го гледала само в един сериал Никой не знае.

# 550
Аз съм много любопитна какви са коментарите на турските зрители на "Йомер".
Йомер и баща му са представени като божи служители, възпитани в корана и вярващи в проповядваното в него, но въпреки това двамата са в тежък сблъсък, защото възприятията им са коренно различни, сякаш не четат една и съща книга.
Много интересен начин да представят как една и съща религия може да разделя хора от едно семейство и да им причинява страдание. И да накара и консервативните ислямисти, и светските турци да разсъждават върху правотата на единия и другия. Дали ислямистите ще клеймят Йомер и ще одобрят действията на баща му или ще успеят да разберат, че Йомер не само правилно е прочел корана, но и го прилага в живота така, като трябва. Защото религията трябва да помага на хората, да ги напътства в трудни моменти и в изборите, които правят, а не да вреди, да насилва и да прави хората нещастни.
Пред Чичек Решат оправда проблемите с липсващата майка, а не със собствения си дълбоко сгрешен религиозен светоглед. Майката на Йомер е починала преди година и той дълго преди това вече е бил възпитан такъв, какъвто го виждаме. Не знаем каква е била тя, но видяхме, че и брат му, снаха му са като Решат - морални съдници на непознати хора, клеймят ги само по статуса им в обществото. А за Ниса беше достатъчна една постъпка на Гамзе, за да каже, че е добър човек.
Ниса е религиозна мюсюлманка, но не се е поколебала да се изправи срещу семейството си, да прекъсне връзката с баща си и да последва любовта си. И понеже съпругът ѝ се оказа лош човек, сега тя е в безизходица, но крие от близките си. Тук поне част от ислямистите ще кажат "видя ли как се провали като не слушаш баща си, като се показваш слаба и се поддаваш на чувства" - обвиненията на Решат към Йомер. Друга част вероятно ще осъзнаят, че причината за бягството на Ниса и на Йомер от семейството е Решат с опитите му да принуди децата си да живеят по неговите закони.
Семейството на Гамзе не е религиозно, но и в него ни показват тираничната ѝ майка Фатма, която действа със същите методи като Решат. Ако ги съберат, ще се разберат за две минути Grin
Какво ще кажат хората, одумките им, срамът - на това е подчинен животът на двете семейства и всеки опит за бягство от този свят се наказва със скъсване на връзките. Любовта към детето е подтисната от робуването на хорското мнение, а то е оформено не от светски, а от религиозни догми в семейството на Йомер.
Фатма започна да омеква към Гамзе, но не знае нищо за Йомер. Каква ще е реакцията ѝ, когато новината за връзката им стигне до нея - още не знаем, но много ми се иска да застане до дъщеря си, а не до Решат.
Гамзе е убедена, че връзката с Йомер ще им донесе страдание и нещастие. Той е убеден в обратното и иска да изживее живота си с нея. Тя приема любовта като сън, а за Йомер е реалност. Даже и в съня му - видях на плажа красива жена, в ръката ѝ куфар. Тя чака. Страхува се...., но един ден проблемите ще изчезнат и тя ще намери щастието. За да стане сънят реалност, той винаги ще е до нея. Гамзе няма куфар, но ще си представят, че има, Йомер ще продължи да мечтае и жената от съня ще се превърне в Гамзе в една игра, когато Йомер отиде при нея. Тя е чакала него...
Тази снимка харесах два дни преди да гледам сцената в сладкарницата от еп. 2. Случайност. Blush
Надписът - "Най-красивите пътища водят към морето." Надявам се сънят на Йомер от плажа да е красив път към любовта.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 01:42 от LU4IQ

# 551
Лу, много са  интересни и много ми допадат разсъжденията ти за Омер, благодаря, че ги сподели. Flowers Cherry Blossom
А там има изненада- Симай Барлас е в каста.Blush

Ето го трейлъра.

Очевидно ще е кандидатка за съпруга, при това различна от предишните.

Какво стана, защо стана, нали щеше нов сериал да започва- едва ли ще разберем. Даже в Туитър бях намерила описание на героинята и там. Но правилно е постъпила, по-добре в качествен проект, даже да не е главна роля. Кой знае какво щеше да излезе от другия сериал, особено пък с партньора, за който се говореше. Grinning

# 552
Онче, с превод.

https://turkru.tv/omer-4-seriya.html

Да, Йомер ще се жени. Гамзе знае за намеренията на баща му, Йомер в последната минута успя и ѝ предложи брак, отказала е. Сега се сърди, но няма представа как е притиснат той.
Гюлизар Ърмак е сценаристка и на "Забраненият плод", дано и тук не ни очаква трагедия. На едната снимка бащата на кандидатката май гледа лошо, а Решат изглежда под стража е завел Йомер на сгледата.
В някои сцени камерата показва Гамзе много състарена, с мимически бръчки край очите, а би трябвало да е малко над 30 г.
Нещастните хора създават нещастни деца - вместо да учи, Емине отглежда децата на майка си, която за контрацепция не е чувала. Само Йомер ѝ помага, но може ли да издържа нея и петте ѝ деца.

# 553
Симай Барлас ще участва в сериала “Йомер”.

Днес рожденичка е Езги Шенлер ! (30 г.) С пожелание за много здраве, щастие, късмет, успехи и любов!

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 13:00 от mimchyyy9

# 554
Руснаците пишат, че проектът на Дисни + "Organize Isler", с участието на Еда Едже и Къванч Татлъту, е потвърден.

Общи условия

Активация на акаунт