Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 48 514
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, и аз търся нова пералня комбинира със сушилня. Чета добри отзиви за АЕG, но и цените им са високи.

Какво ви е мнението за Беко:
https://www.technopolis.bg/bg//Domakinski-elektrouredi/Peralni/P … sc%3Abrand%3ABEKO

# 211
Аз да се ъпдейтна.. след кратко мислене и ровене, взехме такава (само че 8/5 кг)
https://technika.bg/product/23680/peralnya-sas-sushilnya-bosch-w … ni-garantsia.html

# 212
  • София
Привет, споделям опит с АЕГ, 9-та серия, с термопомпа.

След 3 години и два месеца работа индикаторът за въздушния филтър почна да мига непрекъснато, независимо че филтърът, разбира се, е чист. Чистя го след всяко пране/сушене.
Малкият филтър събираше влага от известно време, трябваше по-рано да се светна, че нещо не е ок.

В крайна сметка отворихме, почистихме фините ламели вътре (страшно беше, въпреки, че бях почистила с дълъг шиш и четка за зъби, колкото можах през отвора за въздушния филтър), попихме влагата, която беше достатъчна да намокри изцяло детска тениска и затворихме.

Заработи без грешка, пу-пу.

Парадоксалното е, че избрах модела точно, заради уж по-лесната поддръжка. Едно Самсунгче имам от 4-5 години, което вярно, не се ползва толкова често, на което само веднъж отворих да чистя филтъра отдолу, защото ми се стори нелогично тоооолкова време да не е светнала индикация за почистване и вътре имаше две-три мижави мъхчета.

Споделям горното, за да се знае, че почне ли да има влага по тънкия въздушен филтър-лента, е време за отваряне на машината.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 10:17 от Илит

# 213
Филтърът на Самсунга си е филтърът на помпата, какъвто си има всяка една пералня, независимо дали има функция сушене или не.  Ако там се събират топки мъхове, помпата ще спре и пералнята няма да работи докато не се почисти.
Относно АЕГ-то: затлачва се кондензаторът, както при повечето сушилни, само че при това АЕГ поне  достъпът до кондензатора е лесен и не се налага разглобяване на целия уред, както е при сушилните. Тук, махаш само капака, както се направили (е, има бая винтчета Simple Smile  ) , и чистиш.

Скрит текст:
Това пластмасовото, което е изход на въздуховода към филтъра, може да се издърпа нагоре и да се почисти.

# 214
Аз да се ъпдейтна.. след кратко мислене и ровене, взехме такава (само че 8/5 кг)
https://technika.bg/product/23680/peralnya-sas-sushilnya-bosch-w … ni-garantsia.html
Честито само капацитетът май е малко малък а парите не са малко за уреда Отделно хубаво е че има дълга гаранция но и това в България не е от значение тъй като по закон валидната гаранция защитена от закон е само две години и всичко над тези две години е по желание на този който е дал гаранцията.
Ние взехме тази samsung WD12TP34DSX
https://www.technomarket.bg/sushilnq/samsung-wd12tp34dsx-s7-0920 … oO_oaAp4vEALw_wcB
Пере превъзходно,тествах ме я на работни дрехи покрити с мазнини и резултата превъзходен.
Проблем има със Smartthings приложението и превода на български и май нещо с управлението за сушене,чакам да видя какво ще отговорят,а и в менюто на пералнята липсва AiWash програмата и за нея чакам да видя какво ще отговорят от Samsung.

# 215
Аз не съм казала, че е на тази цена... 740 лв с транспортен дефект, нямам забележки, няколко дни пере, суши... Всичко й работи. Гаранция има, повече не ми трябва.
Аз повече от 5-6 кг дрехи не мога да сложа, колкото и да я тъпча. И предната беше така.
Приятелка има 10 кг АЕГ, правихме експеримент, не събира повече. (Макс една блуза). Та на обем хваща еднакво.

# 216
Това с гаранцията не е така. Никой никого не може да принуди да даде дъга гаранция, но ако веднъж е дадена такава, тогава продавачът е длъжен да я спази. Само трябва да се чете внимателно какво покрива.

# 217
Това с гаранцията не е така. Никой никого не може да принуди да даде дъга гаранция, но ако веднъж е дадена такава, тогава продавачът е длъжен да я спази. Само трябва да се чете внимателно какво покрива.
Каквото и да пише ние стигнахме до КЗП и там ни потвърдиха това 2г е по закон и реално мениджър ли беше не помня от Хотпойнт за България го знаеше това и затова ни отсвири.На 2г и 6 месеца Hotpoint ariston aqualtis която е в коридор на апартамент така ръждяса че чак се появи дупка и откъсване на десният крак на пералнята.Интересното е че боята до последно стоеше над ръждата и не се виждаше какво става зад боята,така беше и в последствие при чекмеджето за прах,същият проблем.Техник дойде огледа,видя къде стои пералнята,даже и старата 10г Wirpool все още беше на мястото си и нямаше грам изгнило.Та така с тази марка приключихме след като този нахакан младок се бъзикаше с нас по емейлите и ни пращаше на таковата.....

# 218
А за удължената гаранция какъв документ имате?
Аз съм си плащала за удължена гаранция и ми смениха телевизор с чисто нов.

# 219
А за удължената гаранция какъв документ имате?
Аз съм си плащала за удължена гаранция и ми смениха телевизор с чисто нов.
Стандартна 3г. беше и тя беше приложена в КЗП,просто от Хотпойнт знаят за некачествената обработка на ламарината.Другото което се знае за този модел/и е проблема със вратата уплътнението и гниенето на плаката със сензорните бутони и затова продават цяла врата за много пари вместо само плака,ние не стигнахме до гнието на плаката заради ръждата по ламарината,макар че се наложи да я използваме две седмици сега и нещо имахме леки проблеми със пускането и спирането а там е най дългата писта на плаката и най често първо тя гние,поне така излиза според писането и видиата в YouTube.

# 220
  • Варна
Аз не съм казала, че е на тази цена... 740 лв с транспортен дефект, нямам забележки, няколко дни пере, суши... Всичко й работи. Гаранция има, повече не ми трябва.
Аз повече от 5-6 кг дрехи не мога да сложа, колкото и да я тъпча. И предната беше така.
Приятелка има 10 кг АЕГ, правихме експеримент, не събира повече. (Макс една блуза). Та на обем хваща еднакво.
Еха, много добва цена! И аз взех с транспортен дефект, но само с 300 лв намаление. Честно казано не бях толкова за намалението, колкото за това, че е внос от Германия.
Скрит текст:
Два дена след като купихме пералнята, хладилникът ни сдаде багажа. Искаше ми се да намеря и този уред от такъв магазин, но не успях. Много съм ограничена от към размери, та него ще се прежаля да закупя нов.
Нашето АЕГ даже е 8 - 4 кг. Не ни трябва повече. Даже ми харесва, че е слим и заема по-малко място в коридора.

# 221
Еха, много добва цена! И аз взех с транспортен дефект, но само с 300 лв намаление. Честно казано не бях толкова за намалението, колкото за това, че е внос от Германия.
Скрит текст:
Два дена след като купихме пералнята, хладилникът ни сдаде багажа. Искаше ми се да намеря и този уред от такъв магазин, но не успях. Много съм ограничена от към размери, та него ще се прежаля да закупя нов.
Нашето АЕГ даже е 8 - 4 кг. Не ни трябва повече. Даже ми харесва, че е слим и заема по-малко място в коридора.
Без да се смята като заяждане или нещо подобно,но от опит нещо с транспортни дефекти е като нещо втора ръка,ползвано и без значение колко е ползвано,2,3 месеца или 1г.
Не се считам за богат да купувам пералня и сушилня 2ра употреба и затова инвестирам в ново с 2г. гаранция и съответно както се знае LG,SAMSUNG са все още с разглобяеми барабани и за лагери е лесно смяната,за друго според цената.
За килограмите никой не може да ме убеди че 4ри члено семейство със малки деца ще им е достатъчно по малко от 9кг. пералня като се има напредвид че тези 9кг. са реално 7кг.за качествено изпиране.То по пътя на логита и в 9кг. пералня мога да напъхам и 11кг. пране,ама как ще се изпере......

# 222
Никой не убеждавам в нищо. Първоначално мислех да взема ново АЕГ, точно с идеята да кара повече. После се зачетох из форуми Как се чака сервиз не знам си колко и са много нежни и капризни... Еми мерси съм.
Аз уредите ги експлоатирам, не ги щадя и не ги обгрижвам. Децата вече не са малки, ММ е 2хл и перални се пускат всеки ден. Все тая колко и какво се в събрало.
Сушилнята няма да я ползвам ежедневно, исках да я имам като възможност.
Уредите ги сменям на около 5 години, не купувам с идеята да ме надживеят изобщо.
Предната ми омръзна (специално пералня) и я продадох. Предните две ги убих докато и вместо ремонт, взех друга.
Таз е немска, ще пере. Като спре или ми омръзне ще си взема друга.
Не е слим, голям е барабана.
Не можеш в 9 11 кг сухо пране. Можеш мокро. На обем не се събира.

# 223
Никой не убеждавам в нищо. Първоначално мислех да взема ново АЕГ, точно с идеята да кара повече. После се зачетох из форуми Как се чака сервиз не знам си колко и са много нежни и капризни... Еми мерси съм.
Аз уредите ги експлоатирам, не ги щадя и не ги обгрижвам. Децата вече не са малки, ММ е 2хл и перални се пускат всеки ден. Все тая колко и какво се в събрало.
Сушилнята няма да я ползвам ежедневно, исках да я имам като възможност.
Уредите ги сменям на около 5 години, не купувам с идеята да ме надживеят изобщо.
Предната ми омръзна (специално пералня) и я продадох. Предните две ги убих докато и вместо ремонт, взех друга.
Таз е немска, ще пере. Като спре или ми омръзне ще си взема друга.
Не е слим, голям е барабана.
Не можеш в 9 11 кг сухо пране. Можеш мокро. На обем не се събира.
Аз не акцентирам в килограми при прането а във обем,за хубаво пране се нуждаят дрехите да се удрят,млатят 😂,бият във барабана,така както едно време го правиха моите баби на реката,принципа е същият и на тепавицата където в соца се перяха килимите и пътеките(чергите).За това ние взимаме с голям обем барабан,другото е да не перем като ненормални всеки ден,все пак работим кой на смени,кой на нормално работно време и да перем всеки ден,не благодаря.Минахме през 9кг. барабан да получава се,но като дойде време за пране на одеяла,олекотени завивки,пътеки и става......

# 224
Хубаво де, говориш за 9 кг, че е толкова малко, сякаш има пералня 20 ...
Пълни глупости са 1-2 кг отгоре.
Олекотени и одеала си пера без проблем.
Черги, пътеки и килими нямаме.

Общи условия

Активация на акаунт