Ползата от Марковите дрехи

• 26 300
  • 452
  •   1
Отговори
# 165
Преди две три години на мода бяха тениските с Levi’s принт. Беше едногодишен стил - дойде и замина. Но от пред ковид модата насам е доста изчистена, удобна и минималистична - основно се разчита на обем и едноцветови съчетания, така че лого върху тениска на мен лично не ме дразни, даже имам няколко на Lee.

Аз жените мисля сме два вида по отношение на небижутните аксесоари - луди по обувките или маниачки по чантите. От първите не знам колко имам, но изборът на чанта ми е кошмар. Невъзможно ми е да си харесам, но и тук бранд не гледам, по скоро да е от естествена кожа и да ми побира достатъчно неща.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 19:10 от ierldan

# 166
Доста изчистената, удобна и минималистична мода според мен е класическа и безвременна. Дори и в един момент трендът да стане по-шикозен, винаги може по-изчистени дрехи да служат за база и да се комбинират с такива от новия тренд за по-балансиран ефект.

Аз този етап на вманиаченост по чанти и обувки май не съм го достигнала още. Едва от две -три години се интересувам от мода и градя гардероб. Преди приятелките с модно съзнание редовно се отчайваха с мен, бяха така: “Ти, ‘щото хич нямаш тъмно сини блузи, та купи и още една”. Та, има време да се запаля и аз по обувки и чанти, сигурно.

# 167
  • София
Никога не съм била маниачка на чанти, обувки и дрехи.
Имам капсулен гардероб с определен брой артикули за всеки сезон. Основното за мен е да се съчетават добре, да стоят добре и да са максимално качествени като изпълнение и вид.
Мания са ми парфюмите, но с безкрайни усилия и терор над себе си Wink ги намалих до около 30 броя от над 200.
Разбрах с годините смисъла на тезата, че малкото е повече.
За всичко важи.

# 168
Четох, че 5% държат 95% от световното имущество. Т.е. представете си дали говорите изобщо за богати и представете си ние, с нашите ДжакВолфскин и незнам какви други какви сме.
Като каза "държат", се сетих за един контакт, който прави огромна разлика между "богат" и "заможен". Поправи дори шефа ми, който си позволи да нарече ХУ "богат". Та господинът ни обясни най-сериозно, че ХУ е заможен, защото е наследник на род от времето на Медичи, а не богат. Богат можел да бъде шефът ми, защото работи Satisfied Буквално сме в паралелната вселена ние Hug

# 169
Творенията на Баленсиага ги горят от няколко седмици насам в ТикТок заради последния скандал с детските снимки. Дано да не връщат ги повече на мода, много долна марка.

Хората с многото логота по себе си ги слагам в графата "търсещи одобрение &престиж". Без никакви лоши чувства, просто като индикация, и аз съм се водила преди по марки.
Всеки както иска да си харчи парите - имаме различен живот и разбирания. Парите за една "маркова" чанта, бих ги изхарчила за екскурзия (две-три- четири даже), друг не бил.

Явно някой е пропуснал да забележи намигването след споменаването на марката. Може би трбваше да го напиша с думи, за да се разбере иронията!?

# 170
Шанел и Диор се таргетирали на бедните Simple Smile
Иде ми да си изгоря дипломата след някои прозрения в БГ мама Simple Smile

Факт, има богати хора, които ходят в Зара. Факт е, че има и бедни, които затъват в дългове, за да си купят еди-каква си чанта или обувки. Но нито Зара си прави парите от скромни милионери, нито Диор - от ползватели на бързи кредити Simple Smile

# 171
Май четем различни теми. Не видях някъде да пише че “бедните” си купуват Диор. Има изключетия все пак. Моя близка разправяше, че в кафенето на леля й работи китайка, която си събирала пари за ЛВ чанта. И особено сред китайките май брандовете са търсени.

ФР за парфюмите имам теория 🙂, мисля че са популярни по Средиземноморието и арабския свят, където е горещо, по обясними причини(жега и изпотяване).В Северна Европа са много надолу в приоритетите по поддръжката.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 13:04 от ierldan

# 172
Точно в горещото парфюма понякога може да бъде погрешно избран/сложен Wink

# 173
ФР за парфюмите имам теория 🙂, мисля че са популярни по Средиземноморието и арабския свят, където е горещо, по обясними причини(жега и изпотяване).В Северна Европа са много надолу в приоритетите по поддръжката.
С последното не съм съгласна. На юг парфюмите е обичайно да се усещат от отсрещния тротоар. Това не значи, че на север се ползват по-малко или по-евтини парфюми, просто те не крещят. Както е и с начина на обличане, регионални особености.

# 174
Онзи ден в Зора една дама се беше окъпала с Alien. Ефекта не беше "Уау, тази е със скъп парфюм", а по-скоро ти идва буквално да се отдалечиш. Ужасно много парфюм си беше сложила, не се дишаше около нея, буквално.

# 175
С последното не съм съгласна. На юг парфюмите е обичайно да се усещат от отсрещния тротоар. Това не значи, че на север се ползват по-малко или по-евтини парфюми, просто те не крещят. Както е и с начина на обличане, регионални особености.

Писах че парфюмите са надолу в приоритетите по подръжката, (да кажем никога не съм попадала на парфюмни разговори, например за подарък)не че не се използват. Хората също се обличат по семло на север заради студа, а в Италия и Франция по-елегантно. И двете могат да са стилни, по различен начин.

# 176
Онзи ден в Зора една дама се беше окъпала с Alien. Ефекта не беше "Уау, тази е със скъп парфюм", а по-скоро ти идва буквално да се отдалечиш. Ужасно много парфюм си беше сложила, не се дишаше около нея, буквално.

Това колко се прекалява няма общо с това дали парфюмът е оригинален, или наливен. Иначе и аз съм в темата на парфюмните маниаци и си признавам, че ароматите са ми слабост. Опитвам да държа малка колекция и аз като Фивър, защото не обичам да се затрупвам.

Капсулният гардероб, който Фивър спомена е нещо удобно. Аз съм го постигнала на 80% с достъпни марки. Лошото е, че при достъпните марки се експлоатира човешки труд, което е основната причина да консумирам все по-малко.

Аз лично нямам възможност да си купувам LV, въобще haute couture, но подбирам какво да влезе в гардероба ми от по-бюджетните опции.

И за материите сте прави, отблъскващо е всичко да е изкуствено и да спарва. Но има и находки, аз имам едно палто от reserved, което е на няколко години и не е мръднало. С вълна е, доста стилно и постоянно получавам комплименти за него, седи добре, явно и кройката ми пасва на ръста и тялото. С това искам да кажа, че и с по-малък бюджет не е невъзможно човек да се облича добре. Ако вече има бюджет за скъпи марки, супер!

# 177
Според мен си беше оригинален, имам същия и го различавам без проблем, освен това знам, че с него ако се прекали мирише адски силно, както и да е, не е хубаво да се прекалява.

# 178

Писах че парфюмите са надолу в приоритетите по подръжката, (да кажем никога не съм попадала на парфюмни разговори, например за подарък)не че не се използват. Хората също се обличат по семло на север заради студа, а в Италия и Франция по-елегантно. И двете могат да са стилни, по различен начин.

В Канада не се препоръчва ползването на всякакви ароматизирани продукти на обществени места, защото има хора с алергии. В болниците е забранено. И цветя не се препоръчват, заради мириса и алергиите.
Аз, за съжаление съм също от парфюм-маниаците и понякога се пръскам без да се замисля. Всъщност от това лято слагам парфюм само в косата си, защото получавам обрив, ако ползвам там, където му е мястото. И грим не понасям, по същите причини. Поне главоболие не получавам все още.

На дъщеря ми съм купила за Коледа комплект от 10 парфюма в малки опаковки и ваучер за 50 мл. Всички са “маркови”. Идеята е да пробва и да избере тези, които и харесват. Понеже тя сега навлиза в света на парфюмите, мисля, че е много разумно.

# 179
Абаджиева, супер е подаръка.

Оригинални парфюми ползвам от 18 годишна сигурно. Ама можех и да си ги позволя.
Но се е случвало и "тестер" да си купя в момент с по ниски финанси.
Винаги съм се разполагала според джоба.
Няма шанс да тръгна да пестя със месеци за да си купя някаква си супер скъпа чанта.
И аз като жена обичам да се издокарам и да се фръцкам с готини дрешки, ама избирам такива на поносими цени според дохода ми.
    ПП: Какъв е този капсулен гардероб?

Общи условия

Активация на акаунт