Професия учител - 15

• 62 809
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!
Има ли някаква наредба, която да задължава учителите да издирват учениците, които не посещават часовете им?
Предварително благодаря!

# 556
Здравейте!
Има ли някаква наредба, която да задължава учителите да издирват учениците, които не посещават часовете им?
Предварително благодаря!
Не. Но има наредба за оценяването (ако проблемът е, че няма оценки).

# 557
  • Добрич
Здравейте!
Предварително благодаря!

Много от нещата, които правим са по подразбиране, без наредба...

Посещението из ромските квартали също е обичайна практика за учителите, въпреки, че назначиха медиатори и въпреки, че не е нормативно регламентирано.

# 558
Здравейте.
Интересува ме  ПКС 4. Само присъствен ли изпита
 или има някъде дистанционно в реално време?
В Бургаски свободен университет все още е онлайн и обучение и изпит.

Изпитът е на място, мисля.
Онлайн е все още.

# 559
Здравейте! Работя, като учител ГЦОУД на 6 клас. Много ми е трудно със заниманията по интереси. Децата искат да играят навън или в салона,но от ръководството ни натискат да разработваме теми или да изработваме нещо. Правим табла , когато има поводи и това е. Въпросът ми е как е при вас?

# 560
Игрите за маса са добра алтернатива, когато не може да се излиза навън. Редене на пъзел, игра на Уно карти, тематична изработка на неща или рисунки, аз в моята група съм въвела и театър и танци, готвене, правене на прически, гримиране, шиене, плетене... Simple Smile Интереси - бол. В  пинтерест и фейсбук гъмжи от интересни туториали.
Щом и момчетата се заинтересуваха от техниката за нанасяне на очна линия - значи съм си свършила работата... Simple Smile

# 561
Здравейте! В нашето училище в часовете по КМ в начален етап използваме лаптопи, които по някое  направление даваха от МОН за учениците, които нямаха свои, когато бяхме онлайн. Да, но имаме Проблем с тях, мине не мине ваканция и част от файловете ИЗЧЕЗВАТ. Flushed
Примерно имаме свалена програмата Скрач2 и съответно на десктопа направени папки с файлове на децата.
След зимната ваканция пропищяхме, че част от лаптопите са с изтрита информация, дори се чудихме кой е направил белята, като всичко стои под ключ.
Сега, след тази ваканция положението е същото, на част от лаптопите всичко е затрито.
Децата не влизат с тиймс акаунтите.
Има ли начин да не се случва? Идеи?
Или да ме насочите къде да питам?

# 562
Някой друг ползва ли тези лаптопи?

# 563
При мен се получи вече няколко пъти същото.
Използваме ги за клуба по ОУД, в часовете си ползваме други, накрая все някой е " изгорял" с файловете. Децата ги ползват с монските акаунти, но файловете ги няма и в облака.

# 564
  • Добрич
Естествено.
Когато две седмици не се влиза в акаунта на устройството, файловете се изтриват. Това е настройка, въведена от МОН.
Здравейте! В нашето училище в часовете по КМ в начален етап използваме лаптопи, които по някое  направление даваха от МОН за учениците, които нямаха свои, когато бяхме онлайн. Да, но имаме Проблем с тях, мине не мине ваканция и част от файловете ИЗЧЕЗВАТ. Flushed
Примерно имаме свалена програмата Скрач2 и съответно на десктопа направени папки с файлове на децата.
След зимната ваканция пропищяхме, че част от лаптопите са с изтрита информация, дори се чудихме кой е направил белята, като всичко стои под ключ.
Сега, след тази ваканция положението е същото, на част от лаптопите всичко е затрито.

# 565
Вела, благодаря!
Може би има нещо такова, но пак не е точно, вероятно при нас е 10 дни.
На 5 и 6 април е работено с тях, днес - празни лаптопи, но НЕ всички, това ми е чудно, защо ако има нещо, което е централно не е на всички, а някак избирателно.
Има ли начин да не се получава така или поне да удължим това време?

amy_nka, lalla^oopsi, 95:% залагам, че няма странични деца, които да го направят, винаги под ръководството на учител са децата в стаята, в която са лаптопите.

# 566
Вела е права. Още миналата година го въведоха това, защото ако лаптопите се използват от различни ученици, дори да не запазват нищо на лаптопа, мястото свършва. Дисковете им са твърде малки, а всеки акаунт заема място. Акаунтите се изтриват, ако не са се логвали в системата известно време. Запазвайте нещата в облака (например Onedrive) и няма да имате проблем.

# 567
Благодаря ви за отговорите, момичета!
Никой не ни е споделил това в училище и съвсем в невидение сме с колегите! Sad

# 568
  • Добрич
Това за изтриването мисля, че го писа Борис Герасимов (директор ИКТ към МОН) на учителите по ИТ. Не съм.на 100% сигурна, че той беше автор на публикацията, но така мисля.

Ако всичко се съхранява в One Drive с акаунта в edu.mon.bg, файловете не само, че ще се запазват, но и ще бъдат налични от всяко устройство.

Мисля, че по-дълго остава май само по един акаунт на устройство, но не следя зависимост,  може би най-старият от текущо инсталираните или последно ползваният. И аз съм забелязала, че ми се случва след по-дълго прекъсване, да намеря после запомнен акаунт.

Инсталираните приложения обаче заминават с акаунта.

# 569
...
Не знам каква е връзката към интернет в училище, но препоръчвам да направите акаунти на учениците в онлайн версията на Scratch - там се пазят всичките им проекти и имат достъп до тях навсякъде където имат интернет. Проектитите могат да се споделят, да им се правят копия, има "раница", в която да се слагат герои и блокове код за многократно използване. Учителят може да организира студио, в което учениците да споделят проектите си и да ги разглеждат.

Общи условия

Активация на акаунт