Пелени и гащички за многократна употреба - 18

• 9 971
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, (бъдещи) мами! Simple Smile

Някоя от вас дали е пробвала тази марка многократни пелени: https://www.judesfamily.com/en ?

Ще се радвам да чуя вашите мнения (може и от мами, които са използвали подобни пелени и могат да сравнят, за да кажат кои са плюсовете и минусите).

Здравейте, не съм ползвала тази марка, но е хубаво, че сте ориентирали към нещо от органичен памук. Искам да споделя и моя опит.

Имахме проблеми в началото с подсичане и комбинация от пелени от органичен памук (аз използвах прифолдс) и горни гащички от мерино реши проблема. Пелените, които ползвах бяха на американската марка Green Mountain Diapers, като си купих един от големите им пакети и ми излезе доста по-евтино от това, което намерих на българския пазар (една роднина ми ги донесе от Щатите). За гащичките от мерино ползвах Pupi, които Bottomlane продаваше; пробвах и Disana, но те пропускаха. За по-големите размери вече минахме на PetitLulu от Zaiche, които бяха доста стабилни и не се свиваха.

Като цяло, майка ми ме насочи към вълната; в миналото точно гащички от вълна (предимно от агнешка вълна) са ползвали, като е нямало памперси. Тя отблъсква мокрото, не мирише и не спарва (за разлика от изкуствените материи). Самите гащички, освен ако не бяха изцапани с ако, ми издържаха 7-10 дена без пране.

# 46
Здравейте, много ще съм благодарна за съвет. Какво е подходящо да взема за дъщеря ми, която е на 2 и половина, свалили сме и нощния й памперс по нейно желание, но все още се напишква, а мина доста време. През деня също понякога все още има инциденти, а е без памперс от миналия декември (беше на година и 9). Не мисля да й връщам памперс, било то само за нощен сън, защото не искам да остава с впечатление, че не се справя. Та мислех си да й взема някакви готини многократни, които хем да си ги харесва, хем да не е мокра всяка сутрин, все пак и зима предстои. Само не знам дали пък така няма съвсем да забавим процеса, защото ще има повече усещане за сухота, отколкото с обикновените гащи.

# 47
Сещам се за т.нар. diaper skirts. Понятие нямам как са ги кръстили тук, ако ги има, погледнете в Амазон например.
Многократните не държат сухо, освен ако не сложите суха подложка. За това ги водят и преходни, защото на детето му е некомфортно. Но аз не бих разчитала да задържат нощно време на толкова голямо дете. Количеството би било доста и ще трябват много допълнителни подложки, което би било неудобно (в моята глава поне). Принципно по-добрият вариант е като се напишка да се събуди, а не да спи така. Другия вариант е да се напишква чак сутринта и за това да не се буди. Т.е. да се "разбужда", да не ѝ е още време за ставане и да продължи да спи, но да се изпусне. Навийте някой-друг часовник и вижте по кое време се случва.
Ограничаването на течностите вечер за мен е варварско, но много родители така успяват да митигират нощните пропуски.

Общи условия

Активация на акаунт