Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 50

• 58 207
  • 811
  •   1
Отговори
# 705
Инглесина Майор е изложена в Рошко на Симеоновско шосе. Мастовете могат да се видят евентуално в Комсед.

Проблемът идва и от много малките колела, ако имате неравни терени, гледайте предните колела да са поне 16-17 см. Това е моето виждане. По-големи задни колела също помагат на количката да се избута напред. Разбира се трябва да се направи често компромис с теглото.
Инглесина Майор може да ви е висока. На мен чиполиното ми е малко ниска, но пък Майорът ми идва висока.

Много зависи какъв ви е бюджетът. Сега предстоят уж намаления. Ако комбинираната количка не яи е много тежка може да продължите да я ползвате и нея в комбинация с едно по-евтино чиполино.

# 706
Полските имитират западните колички, но са направени от по-евтини материали.
На снимка изглеждат супер, но платът ше се размъкне, избелее и т н.
Конструкцията изгежда хубаво, но съединенята скърцат, сгъвките трудно подвижни, материалът тежи повече.

# 707
Конструкцията изгежда хубаво, но съединенята скърцат, сгъвките трудно подвижни, материалът тежи повече.
С второто дете бяхме с полска количка Adbor S-line, нито платът избеля, нито се разпъна, изключително здрава и удобна. Единствените забележки бяха охлузване по рамата. Затова отново се насочих към полска. Гледахме на живо Харви и Сайбевкс...еми не са моите колички. Simple Smile
Все пак всичко е въпрос на вкус и усещане на бутане.

# 708
Мога да дам ъпдейт между Zokky и Cybex Balios. Ходихме днес до Айко да ги видим пак.
Визуално Zokky-то печели:материята е с UV защита, детайлите са красиви, и зимния и летния кош стоят супер стилно, съдържа всички необходими екстри-напълно легнало положение, прозорче и на двата коша, чувалче за крака и т.н.
НО когато тръгна да я надигам на задни колела, тип да я кача на тротоар, такива усилия ми трябват, с двете ръце едвам едвам я натискам(като килограми са едно към едно със Сайбекса, не е това проблема).
За сметка на това Сайбекс страшно маневрено се движи, с една ръка я надигам, буквално без усилия. Не знам на какво се дължи, но е факт.
Еее, тъжна си тръгнах, защото наистина ми останаха очите в другата, повече си се представям с нея, но не мисля, че гъзарията ще спечели над удобството.

Сега и аз да питам, някой може ли да ми каже каква е разликата между Balios S и Priam 4. Само заради златните елементи ли е тази разлика в цената, понеже я няма тук да отидем да я видим и пробваме?

# 709
Мога да дам ъпдейт между Zokky и Cybex Balios. Ходихме днес до Айко да ги видим пак.
Визуално Zokky-то печели:материята е с UV защита, детайлите са красиви, и зимния и летния кош стоят супер стилно, съдържа всички необходими екстри-напълно легнало положение, прозорче и на двата коша, чувалче за крака и т.н.
НО когато тръгна да я надигам на задни колела, тип да я кача на тротоар, такива усилия ми трябват, с двете ръце едвам едвам я натискам(като килограми са едно към едно със Сайбекса, не е това проблема).
За сметка на това Сайбекс страшно маневрено се движи, с една ръка я надигам, буквално без усилия. Не знам на какво се дължи, но е факт.
Еее, тъжна си тръгнах, защото наистина ми останаха очите в другата, повече си се представям с нея, но не мисля, че гъзарията ще спечели над удобството.

Сега и аз да питам, някой може ли да ми каже каква е разликата между Balios S и Priam 4. Само заради златните елементи ли е тази разлика в цената, понеже я няма тук да отидем да я видим и пробваме?

Благодаря за отзива, ще се разходя и аз до Айко, ноо щом е така категорично се връщам на Tutis uno 3 +, лично мен ме впечатли повече от Cybex!

# 710
Tutis-а има едно голямо предимство - простотнк седалка и зимен кош при ниско тегло. Сайбекс пък е по-компактна, но не знам колко хора я ползват реално след като детето им стане 10-11 кг. Знам че някои си я ползват, но за моето дете не можех да си го представя.

Минавам да кажа, че някои бг марки имат сега голямо намаление в baby.bg, Чиполино със сигурност, другите ги забравих.

Днес ходих в хиполенд и разгледах от любопитство бг моделите. Донякъде ми харесаха лорелитата, но чиполиното са най-добре. Миксито изглеждаше с хубави гуми, и яко не знаех че Муув он е с най-добрите отзиви щях доста да я харесам. Тия златисти рами на някои техни модели просто ме убиват обаче.

# 711
Синът ми е 12 кг. и все още си го бутам с Харви всеки ден. Никакво намерение нямам да я сменям въпреки, че имам “лятна” - Маст М2 за пътувания. По-удобно от голямата количка няма за мен, за движение по Бг тротоари, бордюри, павета и черни пътища. Въпреки килограмите на количката около 11кг + 12кг синът ми + 5кг, а понякога и повече багаж, по равно мога да я бутам с един пръст, а ако не е равно или трябва да качвам или слизам бордюри - с една ръка. На гръб не я нося и по никакъв начин не ми тежи. Нямам стълби за ежедневно преодоляване.
За Тутис да кажа, че и аз доста я бях загледала, когато избирах, но тогава беше нова и я нямаше никъде налична в София да я видя и се отказах. Не съжалявам за избора си, но все още се обръщам след нея да я огледам, като я видя в парка.
Редактирам се, за да допълня за Маст, днес я бутах по черни планински пътеки и се справи доста добре, обаче краката на синът ми висят извън количката, нещо което съм забелязала и по улиците разминавайки се с подобни колички. Има ли лека количка с достатъчно дълга опора за крачетата, така че като спи по-голямо дете, да не му висят краката?

# 712
С второто дете бяхме с полска количка Adbor S-line, нито платът избеля, нито се разпъна, изключително здрава и удобна. Единствените забележки бяха охлузване по рамата. Затова отново се насочих към полска. Гледахме на живо Харви и Сайбевкс...еми не са моите колички. Simple Smile
Все пак всичко е въпрос на вкус и усещане на бутане.
какво не ти хареса в Харви   и Сайбекс

# 713
И аз съм се спряла на тези три колички:

1. Cyber 2023 Balios
2. Easywalker Harvey
3. Tutis Uno

Очевидно ще трябва да пътуваме до София, тук във Варна ги няма абсолютно никъде на едно място.
Да не говорим, че Сайбекс изобщо не е наличен.

В София в кой магазин мога да ги сравня една до друга? Айде ако не може трите наведнъж, то поне две на едно място... има ли?

Привет, 1 и 2 са налични в
Бебемакс в Бургас.

# 714
Здравейте, прави ми впечатление, че от марката Easywalker се споменава предимно модела Harvey.
Аз съм набелязала Jimmey, според мен превъзхожда Harvey-то по няколко параметъра - например има напълно легнало положение на летния кош, има опция за наклон на зимния кош, повече опции за проветрение на зимния кош, а също и голям сенник и на двата коша. Харесва ми също възможността за отделяне на багажника като може да си го носиш като пазарска кошница. Новия цвят за 2023 Pine green също ме привлече.
Та, някой с реални отзиви за нея?
https://easywalker.com/products/jimmey

И аз съм със същите впечатления. Имях възможност да видя на едно място Харви, Джими, Bugaboo fox3, stokke v нещо си (супер нов модел-черна със златни точки).
Спира ме цената на Джими- търся я дори втора ръка.  Bugaboo бие всички с това, че всичкият текстил по нея се сваля, ценово е като Джими-то. Харви ме спира липсата на напълно легнало положение, Стокито, макс сгъната ми е голяма.
Та ми се иска да чуя мнение на мами за Джими, на кантар съм. Следя ги в чужди сайтове, споменавани тук, но вече два месеца цената на Джими не пада.
Ако някой знае макс намаление колко е била.

# 715
Здравейте, прави ми впечатление, че от марката Easywalker се споменава предимно модела Harvey.
Аз съм набелязала Jimmey, според мен превъзхожда Harvey-то по няколко параметъра - например има напълно легнало положение на летния кош, има опция за наклон на зимния кош, повече опции за проветрение на зимния кош, а също и голям сенник и на двата коша. Харесва ми също възможността за отделяне на багажника като може да си го носиш като пазарска кошница. Новия цвят за 2023 Pine green също ме привлече.
Та, някой с реални отзиви за нея?
https://easywalker.com/products/jimmey

И аз съм със същите впечатления. Имях възможност да видя на едно място Харви, Джими, Bugaboo fox3, stokke v нещо си (супер нов модел-черна със златни точки).
Спира ме цената на Джими- търся я дори втора ръка.  Bugaboo бие всички с това, че всичкият текстил по нея се сваля, ценово е като Джими-то. Харви ме спира липсата на напълно легнало положение, Стокито, макс сгъната ми е голяма.
Та ми се иска да чуя мнение на мами за Джими, на кантар съм. Следя ги в чужди сайтове, споменавани тук, но вече два месеца цената на Джими не пада.
Ако някой знае макс намаление колко е била.
Мисля,че я видях за 2200 на сайта на бебино, което според мен е добра цена. На мен харвито ми излезе малко повече с всички аксесоари.

# 716
Здравейте, бихте ли споделили мнение за следната количка Веничи - Venicci gusto? На живо съм виждала по-скъпия модел Upline, който ми хареса, но този е по-бюджетен с включените допълнителни неща. Сигурна съм, че има неща, които не съм забелязала.
https://www.oliversbabycare.co.uk/product/venicci-gusto-biscotti … -1-travel-system/
Намерението ми е да поръчам тази оферта до адрес на леля ми в Англия и след това тя да ми я препрати с превозвач за 1,50£ на кг, като си представям да тежи до 50 кг. Затова и вторият ми въпрос е дали това е най-изгодният ми вариант за доставка.
Ще съм Ви много благодарна за съвети!

# 717
Здравейте, никъде не откривам отзив за тези колички - BabyLux
https://www.emag.bg/bebeshka-kolichka-3-v-1-babylux-largo-alumin … av_pd-title&_gl=1*1xs1yui*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjw9deiBhC1ARIsAHLjR2D4HCzPUEZ1MzIT7EWZb9MRBY0dK4Wjm9hovVLlG83sCL9AxPVtar8aAj1OEALw_wcB

https://www.emag.bg/detska-kolichka-3-v-1-babylux-largo-aluminij … av_pd-title&_gl=1*xlsxbk*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjw9deiBhC1ARIsAHLjR2D4HCzPUEZ1MzIT7EWZb9MRBY0dK4Wjm9hovVLlG83sCL9AxPVtar8aAj1OEALw_wcB

От описанието не мога да разбера дали коша за новородено се трансформира в летен кош или е истинска 3в1.

# 718
Здравейте, бихте ли споделили мнение за следната количка Веничи - Venicci gusto? На живо съм виждала по-скъпия модел Upline, който ми хареса, но този е по-бюджетен с включените допълнителни неща. Сигурна съм, че има неща, които не съм забелязала.
https://www.oliversbabycare.co.uk/product/venicci-gusto-biscotti … -1-travel-system/
[img width=277 height=600
Скрит текст:
]//cdn.bg-mamma.com/GOmD/5KxEa.png[/img]
Venicci Gusto 2.0 Biscotti – 3 in 1 Travel System (10 Piece Bundle)
Малко детайли, които не са написани там, тази количка е малко тежка.
Британска по италиански дизайн.
Количките Gusto имат  детайли от екокожа, предназначени са а возене по трудни терени. 

Лежаща част

Д: 83 / 99cm | Ш: 61CM | В: 110cm
Тегло с конструкцията: 12.7kg

Седяща част

Д: 78 / 96cm | ш: 61CM | В: 112cm
Тегло с конструкция: 13.3KG

Столче за кола

Д: 78 / 96cm | щ: 61CM | В: 115cm
Тегло с конструкция: 11.4KG

Конструкция без колелата
Д: 82cm | ш: 50CM | В: 25CM
тегло: 4.9KG

# 719
Здравейте, някоя мама с Мима Ксари може ли да каже от какъв материал е дъното на зимния кош?
И като цяло мнения за количката!

Общи условия

Активация на акаунт