Сложни отношения и празници

• 18 744
  • 432
  •   1
Отговори
# 300
Добре де, наистина ли двата варианта са или да се приеме майката да не идва на бъдни вечер, или развод? Двойките нерядко се карат за какво ли не, дори да се посдърпате сега, все би трябвало да се сдобрите.

Не са два варианта, обаче това е нещо, което се помни цял живот - как в годината, в която  баща ти е починал, мъжът ти не е искал майка  ти с вас на Бъдни вечер и е стояла сама. Не допринася за добруването на двойката и може в някакъв момент да бъде припомнено
Освен това показва мъжа като безчувствен човек, а никой не иска партньорът му да е такъв.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 07:32 от Iris04

# 301
Не разбирам как може уж най-близкия ти човек да не те подкрепи в такъв момент. Майката на авторката е изгубила мъжа си, но тя лично е изгубила баща си, което е много трудно за превъзмогване. Съболезнования. А тоя нейн мъж вместо да е опора на тези дяе жени, той създава допълнително напрежение. Е*ати тъпанара, честно. Аз бих отишла с децата при майка ми, пък после може и да не се върна.. зависи колко ще ме моли

# 302
Някой сети ли се да пита в тая тема тя работи ли и достатъчно ли получава, за да издържа двете деца и себе си, преди да я пратим да се развежда? Защото обикновено почваме с тези въпроси, сега ги пропуснахме.
То гордото напускане и самостоятелният живот не са за всеки, както съм се убедила, четейки форума.

# 303
Аз не съм сигурна от думите на авторката, че мъжът дирекно е отказал. Той има право принципно да не харесва майка й. Те си знаят отношенията какви са.
Но мисля, че на такъв празник трябва да може да преглътне едно гостуване, както доста хора правят.

# 304
  • в очите на дъщеря ми
Някой сети ли се да пита в тая тема тя работи ли и достатъчно ли получава, за да издържа двете деца и себе си, преди да я пратим да се развежда? Защото обикновено почваме с тези въпроси, сега ги пропуснахме.
То гордото напускане и самостоятелният живот не са за всеки, както съм се убедила, четейки форума.
И понеже/защото има някаква зависимост,  авторката няма право на мисли, чувства и желания....мдамм красУта..прекрасен модел на отношения!
Това обаче няма значение, авторката избра, комфорта на  мъжО, пред човещината, състраданието и обичта към майката!

# 305
За пореден път - мъжа на авторката не е някакъв звяр.
Не пише да я бие или да я тормози психически.
После като се разведе вие ще я вземете у вас да я гледате, че и децата.
Много фриволно за всяка караница крещите "развод".
И то точно радетелките на "свобода" си гледат мъжа като писано яйце, ама чуждите съдби много бързо ги решават. И ако някоя ми се изрепчи, че има перфектен мъж пак няма да е вярно, защото той ще перфектен за нея, но не и за мен.
Приемливи за нея неща, може за мен да са абсолютно недопустими, но това далеч не значи, че аз съм права.

# 306
Мамзел Нитуш, ми тя има права, но дали може да направи нещо, ако не бъдат зачетени?

# 307
Ариел, това не е "някаква караница". Това е базово ниво на емпатия и съчувствие и подкрепа към партньора. Основа на здравата връзка. Т.е. без това не може, т е. без това няма връзка.
Аз не харесвам особено майката на моя мъж, едвам я трая понякога. Ама в подобна ситуация, ще си преглътна "нетраенето" и ще я посрещна с топлина. Малко човещина се иска, съвсем малко, да си превъзмогнеш егото, поне в такъв момент от живота на близкия ти.

# 308
Жената е посрещната на Коледа. Спрете се вече.
Колко повече емпатия?
Да я прибере в спалнята си ли?
Завинаги, че да е емпатия?
Ако беше такъв **** и на Коледа нямаше да я иска.
Пича вече си е преглътнал егото да я трае на 25 декември.
Оставете го поне на 24ти да подиша или не може?
Оная да го изяде и двата дни.

# 309
  • в очите на дъщеря ми
Изобщо нищо не е "преглътнал" на Коледа се събират всички, най-вероятно неговите близки, с които, въпреки "нежеланието" за общуване, явно празнува и дали майка и ще дойде или не е фактор!

# 310
Тя се притеснява, че щял да се цупи. Ами, по-добре да се цупи той на Бъдни вечер , отколкото тя да се цупи и да й е гадно, че е оставила майка си сама. В крайна сметка това е СЕМЕЕН празник. Не е личен празник на мъжа й. Празник е и за нея, и за децата, които предполагам, обичат баба си. И мен ако ме питаш, ако наистина искам да си почина, ще предпочета на всички празници да си дремем по възможност сами вкъщи или направо за по-лесно да тръснем детето на някоя баба да го гледа, но точно тези празници не са подходящи за такъв тип почивка. Даже НГ ми е толкова досаден празник с цялото това суетене, готвене, ядене и пиене с часове, че ако можех да избирам, щях да си остана съвсем сама вкъщи и да я проспя Новата година. Но няма да се случи в близките 15 години.
Вероятно и мъжът на авторката има нужда от някакво време за себе си. Точно тези празници обаче не са време за точно това. Да си вземе отпуск няколко дни след празниците и да релаксира сам със себе си. Тъщата не е нужно цял ден да откара с тях. Авторката все мисля, че може да му обясни, че няма намерение да си я взимат за постоянно у тях и че за няколко часа няма да му вдигне къщата. Даже подозирам, че те като жени ще шетат, а той ще стои, ще пийва и хапва.
Не знам на колко са години, но той като семеен мъж трябва да знае, че едно гостуване на тъщата е нааай-малкото, което може да се наложи да изтърпи и да се благодари, че майката на жена му е здрава. Защото има и болни тъщи, които изискват освен елементарно изтърпяване, така също и грижа. Не само на празници, ами всеки божи ден. И зетьовете на тези тъщи, ако не помагат на жена си в грижите, то поне трябва да я оставят да отиде да се погрижи за болните си родители. Което автоматично значи да станат по-активни вкъщи през това време. Та, айде няма нужда да вдига семейни скандали баш по празници. А да помисли малко и да благодари, че старите роднини още не са станали зависими от него. И да се моли да не изпадат в такова положение, което за никого не е приятно, но това е животът и не винаги можем да правим това, което ни се иска. Който иска да си живее изолирано, или трябва да си преценява партньора навреме да е със абсолютно същата нагласа, или да си живее като стар ерген цял живот. Не знам ергени с котки има ли. Но знам, че има и несемейни, на които се налага съвсем сами да се грижат за родители. На тях също никак не им е лесно.

# 311
Авторката пусна бомбата и духна.
Да ви пазя ли час за кератинова терапия като приключите скубането на плитките?

# 312
Колко повече емпатия?

Излагаш се вече, вземи се спри.

# 313
  • в очите на дъщеря ми
Колко повече емпатия?

Излагаш се вече, вземи се спри.
Sweat Smile Никакъв шанс! Обаче обяснява ситуацията, в която се намира и отношението към нея!

# 314
За съжаление в случая на авторката явно става дума за най-обикновен мързел, липса на емпатия и темерутщина -  учудващо много хора смятат за абсолютно ненужно да се напрегнат дори за най-дребното нещо за партньора, дори във възможно най тежката  ситуация като загуба на родител.

Недостатъчно условие за раздяла, но и за щастлив семеен живот.

Общи условия

Активация на акаунт