Консултации с адвокат

• 29 556
  • 478
  •   1
Отговори
# 135
  • Далечният изток
Можеш. Имаш едномесечен срок, който започва да тече от деня на конкретния случай на насилие. Най-добре се консултирай с адвокат. Има някои важни подробности при тези молби и дела.

Коригирам се, промениха срока от 01.08. - тримесечен.

# 136
  • Варна/Белгия
Здравейте един малко странен въпрос.
Колко ще струват административните такси,ако човек желае намаляне на издръжката и в точност издръжка присъдена от чужбина и къде трябва да се води делото след като детето не живее в България,но има постоянен адрес.

# 137
Здравейте,искам да заведа гражданско дело за измама.Сделката съм я сключила аз в присъствието на бащата на детето ми,с когото нямам брак.Имаме намерение да сключим брак другия месец.В този случай,когато вече ми е съпруг,съдът ще го допусне ли като свидетел по делото или не?

# 138
  • Далечният изток
Няма пречка само заради това, че е съпруг, да не го допусне. Вие трябва да посочите кои факти и обстоятелства ще доказва.
Съпрузи, роднини, могат да бъдат свидетели в съда. Това ли ви притеснява, че към момента на заседанието ще ви е съпруг?
Вече как съдът ще цени свидетелските показания и дали ще ги вземе предвид при постановяване на решението е друг въпрос.

# 139
Сърдечно благодаря AIDA_N !

# 140
Здравейте, БНД взима всяка събота и неделя детето без преспиване. Аз заведох ново дело за промяна на режима и го спечелих новият режим е от петък до неделя с преспиване всяка 1ва и 3та седмица от месеца. Но тои е решил да обжалва решението и да иска по разширен режим. Въпроса ми е какви са шансовете му на 2ра истанця. В решението пише, че с преспиването компенсираме това, че ще бъде през седмица а не всяка както до сега, аз не делото си водех свидетели а той не.Според всички около мен на 2ра истанця ще се потвърди решението от 1ва но искам да чуя още мнения. Благодаря предварително 😇

# 141
  • Далечният изток
Освен да хвърля едни карти... Как да кажем какви са шансовете?! Ами 50 на 50 са.

# 142
зЗдравейте,искам да попитам при направен отказ от наследство имам ли право да изтегля парите от втората пенсия на починалият .?Води ли се втората пенсия за наследство?

# 143
  • Далечният изток
зЗдравейте,искам да попитам при направен отказ от наследство имам ли право да изтегля парите от втората пенсия на починалият .?Води ли се втората пенсия за наследство?
Имате право. Отказът от наследство не лишава наследниците от правото да получат средствата от т. нар. втора пенсия. Получаването на тази пенсия не се счита за приемане на наследство.

# 144
Имате право. Отказът от наследство не лишава наследниците от правото да получат средствата от т. нар. втора пенсия. Получаването на тази пенсия не се счита за приемане на наследство.
Може ли някъде като закон да ме насочите къде да го прочета,защото адвокат ми каза при отказ от наследство да забравя за втората пенсия.

# 145
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Може ли някъде като закон да ме насочите къде да го прочета,защото адвокат ми каза при отказ от наследство да забравя за втората пенсия.
бих потърсил в Закона за наследство  чл.3, чл.4

# 146
  • Далечният изток
Чл. 170, ал. 7 и 8 от КСО

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 18:06 от AIDA_N

# 147
Здравейте, дали тук мога да намеря някакъв вид помощ, относно трудово-правна ситуация?

# 148
  • Далечният изток
Идеята на темата е, цитирам - да се помогне на родителите, отглеждащи сами децата си, които за съжаление обикновено са в затруднено положение.
Ако сте в тази категория, питайте, макар че въпросът не касае издръжки, родителски права и т.н., може да има кой да отговори.

# 149
Да, мисля, че попадам в тази категория, за съжаление.
Освободихаме от работа, от днес за утре, прекратиха ми договора (по чл. 328 - прекратяване на дейност за повече от 15 дни, ако не се лъжа) и ми изпратиха заповед (заедно с новопопълнена труд. книжка), която аз не подписах , защото е с невярно съдържание. Поради липса на комуникация, заради отказа на ответната страна, нещата останаха неизговорени и неизяснени, съответно аз подадох сигнал в Инспекцията по труда. Своевременно, след близо месец, опит да се свържи с мен прави счетоводителката, изисквайки документи, но поради текущата или предстоящата проверка, аз не смея да реагирам, поради незнанието, кое би било в мой ущърб. Анализирайки поведението ѝ, съм с ясното съзнание, че се опитва да злоупотреби. Иска ми се да се боря за правдата, от мое име, това на децата, всички преди мен и тези след мен, защото това, най-вероятно, е порочна практика, която е сработвала през годините.

Общи условия

Активация на акаунт