Консултации с адвокат

• 29 573
  • 478
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Цитат
Съкредитоискател съм на бившия ми съпруг...
"Кой ми сра в гащите" е малко работата, с извинение.
На въпроса - отговорих.

# 316
Нищо не укривам,в НОИ има всичко черно на бяло,в НАП също.Не четете,а се хващате за буквата!
В интернет има описани случаи адвокатски кантори,които са успяли да осъдят банка или финансова институция за бързи кредити

# 317
  • Буркина Фасо
"...по договор съм на минимална заплата,която ми дават на ръка"
договора е регистриран в НАП ?  ако е така - извинявам се.
в болшинството случаи в заплата давана на ръка има нещо съмнително.

# 318
  • Далечният изток
Чакай сега. Слагаш каруцата пред коня. Първо, ти имаш интерес, защо тогава не занесе копие на съдебното решение в банката, а чакаш бившия?!
Второ, изпълнителните дела ги образува ЧСИ, а не банката. Трето, те си следят за несеквестируемостта. Твоите доходи са несеквестируеми и нито имаш запор, нито нищо, за какво ще съдиш банката?! Въобще не ти е ясно какво се случва при изпълнителните дела....

# 319
  • Пловдив
Решението не обвързва банката, пак да кажа. Нека го занесе, но банката преценява дали да я освободи като длъжник.

# 320
Чакай сега. Слагаш каруцата пред коня. Първо, ти имаш интерес, защо тогава не занесе копие на съдебното решение в банката, а чакаш бившия?!
Второ, изпълнителните дела ги образува ЧСИ, а не банката. Трето, те си следят за несеквестируемостта. Твоите доходи са несеквестируеми и нито имаш запор, нито нищо, за какво ще съдиш банката?! Въобще не ти е ясно какво се случва при изпълнителните дела....
Да,да,нищо не разбирам и не знам какво да правя,и точно затова питам тук
Тогава(2019) въобще не съм помислила за кредита и банката. Исках само да се отърва от него и успях.Знаех,че не си погасява вноските,но си бях спокойна заради това,което пише в съдебното решение .Не съм знаела,че трябва да се отиде в банката,а и адвокатката пропусна да ни каже .Това е!
Ще се опитам да се разбера и с банката,и с ЧСИ -то.Благодаря Ви!

# 321
  • Буркина Фасо
Ще се опитам да се разбера и с банката,и с ЧСИ -то.Благодаря Ви!
така се прави. носиш съд.решение и друга документация и се разбирате.

# 322
  • Пловдив
Не знам дали се обърна внимание.
Ако аз и Пенчо дължим солидарно на банка, НЯМА начин единият да се освободи от отговорност пред банката без изричното съгласие на банката.
Каквото и да се разберем помежду си с Пенчо и в колкото и съдебни решения да е преповторено споразумението ни - ако Пенчо не плаща, банката все така има право да търси мен.

# 323
Здравейте. Преди 5 години ползвах услугите на ЧСИ по повод ИД за издръжка. Казусът отдавна е приключил и всичко е разплатено. Ползвах адвокат, който ми движеше всички неща. Бившият ми мъж тръби, че имал запорирана сметка и само аз съм можела да вдигна запора. Пак уточнявам, че всичко е разплатено много много отдавна. Възможно ли е това да е истина? Той тогава по данни на ЧСИ имаше една сметка, в която нямаше нищо...

# 324
  • Далечният изток
Възможно е ИД да е прекратено, а да са пропуснали да вдигнат запора. Редовно ми се случва да забравят, макар че следят служебно за това при прекратяване на делото... Преди няколко дни ходих да напомням на ДСИ да вдигне възбрана по едно прекратено дело на клиент. Първо ме увещаваха, че нямало възбрана, не видели такова нещо по делото. Е как да няма като си спомням, че дори и на опис ходиха...
Така че напълно възможно да не е вдигнат запора. Бившият длъжник също може да си подаде една молба до ЧСИ.

# 325
Бил ходил. Били казали, че само аз мога да го вдигна. Адвоката ми отдавна е забравил, само ми спомена, че ако децата са още на възраст да се дължи издръжка за тях така оставало или нещо подобно .. Не съм сигурна дали съм разбрала правилно, защото връзката беше лоша.
Ако той самия може да подаде молба при все, че делото отдавна е приключило, защо го препращат към мен? Край нямат номерата...

# 326
  • Далечният изток
Може и делото да не е прекратено, ако все още издръжката е дължима.

# 327
Изплатено беше, прекратено е. Беше за издръжка назад във времето. До момента си плаща редовно.

# 328
  • Далечният изток
Не знам, те съдебните изпълнители си имат собствено процесуално право. Трябва да се провери по делото.

# 329
Благодаря Ви

Общи условия

Активация на акаунт