този проблем от години е решен, при сключване на брака може да се избира режим на разделност
Вероятно не са знаели или не им се е занимавало да сключват режими и договори. Сигурно ако кажа на мм дай да сключим режим на разделност може и да се обиди.
Нали би трябвало всичко да е общо.Човек и без да се жени може да има общо имущество или ипотека. Ние за 10 г нямаме нито едното, нито другото. Караме стари коли, не ги броя, те си се водят на всеки от нас. Имуществото, което имаме е добито по наследствен път.
Ванеса, аз пък името не си го давам. Максимумът ми е с тире. Нека съм с различна фамилия, не мога 30 години да се казвам по един начин и след това по друг.
XYZZXY, всички около теб са бракувани ли? Че не ти се налага да срещаш хора с нашето мислене? Или не общуваш изобщо с хора, които нямат брак?
Наричаме се "мъжа ми" и "жена ми" без да имаме подпис и това не ни пречи.
Извинявам се, но това не е ли супер странно? Как се наричате мъж/жена ми , след като нямате брак? То това е смисъла на това обръщение. Все едно да кажа на някоя съседка - сестра ми, защото аз така съм решила.
Аз не виждам нищо странно. За мен той е мъжът ми и аз съм жена му. Щом за мен той е такъв и аз за него също, какво значение има подписа? Приели сме си, че е така и за нас това е важно. А не какво мисли съседката Пенка или Станка...