Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 949
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
Много е досадно ако ще бричка на 20 години да продавате за 1000 лв, трябва да се ходи и двамата да подписвате пред нотариуса. Едно губене на време…

този проблем от години е решен, при сключване на брака може да се избира режим на разделност
Не само при сключване, а по всяко време на брака може да се избира режим и да се сключват брачни договори неограничен брой...
Аида, признавам си, че не съм наясно с режима на разделност. Помня как баща ми имаше много коли и постоянно продаваше някоя. Майка ми излизаше от работа, за да ходят на нотариус.

Вероятно не са знаели или не им се е занимавало да сключват режими и договори. Сигурно ако кажа на мм дай да сключим режим на разделност може и да се обиди. Grinning Нали би трябвало всичко да е общо.

Човек и без да се жени може да има общо имущество или ипотека. Ние за 10 г нямаме нито едното, нито другото. Караме стари коли, не ги броя, те си се водят на всеки от нас. Имуществото, което имаме е добито по наследствен път.

Ванеса, аз пък името не си го давам. Максимумът ми е с тире. Нека съм с различна фамилия, не мога 30 години да се казвам по един начин и след това по друг.

XYZZXY, всички около теб са бракувани ли? Че не ти се налага да срещаш хора с нашето мислене? Или не общуваш изобщо с хора, които нямат брак?
Наричаме се "мъжа ми" и "жена ми" без да имаме подпис и това не ни пречи.

Извинявам се, но това не е ли супер странно? Как се наричате мъж/жена ми , след като нямате брак? То това е смисъла на това обръщение. Все едно да кажа на някоя съседка - сестра ми, защото аз така съм решила.

Аз не виждам нищо странно. За мен той е мъжът ми и аз съм жена му. Щом за мен той е такъв и аз за него също, какво значение има подписа? Приели сме си, че е така и за нас това е важно. А не какво мисли съседката Пенка или Станка...

# 61
  • Далечният изток
Ние сме от 30 години заедно без брак. Детето ни е на 25. Мисля, че сме повече семейство от някои бракувани, но разведени на петата или осмата година.

# 62
Скрит текст:
Много е досадно ако ще бричка на 20 години да продавате за 1000 лв, трябва да се ходи и двамата да подписвате пред нотариуса. Едно губене на време…

този проблем от години е решен, при сключване на брака може да се избира режим на разделност
Не само при сключване, а по всяко време на брака може да се избира режим и да се сключват брачни договори неограничен брой...
Аида, признавам си, че не съм наясно с режима на разделност. Помня как баща ми имаше много коли и постоянно продаваше някоя. Майка ми излизаше от работа, за да ходят на нотариус.

Вероятно не са знаели или не им се е занимавало да сключват режими и договори. Сигурно ако кажа на мм дай да сключим режим на разделност може и да се обиди. Grinning Нали би трябвало всичко да е общо.

Човек и без да се жени може да има общо имущество или ипотека. Ние за 10 г нямаме нито едното, нито другото. Караме стари коли, не ги броя, те си се водят на всеки от нас. Имуществото, което имаме е добито по наследствен път.

Ванеса, аз пък името не си го давам. Максимумът ми е с тире. Нека съм с различна фамилия, не мога 30 години да се казвам по един начин и след това по друг.

XYZZXY, всички около теб са бракувани ли? Че не ти се налага да срещаш хора с нашето мислене? Или не общуваш изобщо с хора, които нямат брак?

Извинявам се, но това не е ли супер странно? Как се наричате мъж/жена ми , след като нямате брак? То това е смисъла на това обръщение. Все едно да кажа на някоя съседка - сестра ми, защото аз така съм решила.

Аз не виждам нищо странно. За мен той е мъжът ми и аз съм жена му. Щом за мен той е такъв и аз за него също, какво значение има подписа? Приели сме си, че е така и за нас това е важно. А не какво мисли съседката Пенка или Станка...

Вие хубаво сте си приели, но в тълковния речник на българския език "жена" означава съпруга. Може да проверите. Съответно не е нормално да се наричате по този начин пред други хора , тъй като е най-малкото заблуждаващо ( пред институции да речем - ако кажете - това е мъжа ми, сто процента ще приемат, че сте женени).

1. Човек от противоположния на мъжа пол в зряла възраст. Равноправие между мъжа и жената.
2. Омъжено лице от този пол. Събираха се жени с малки деца.
3. Съпруга. Тя е моя жена.
• Жената. Разг. Моята съпруга. Жената остана вкъщи.

# 63
  • Great Britain
Брака е институция и небракуваните са извън тази институция.Не са съпруг и съпруга, а просто гаджета. На английски boyfriend  and girlfriend. Mrs. and Mr. са бракуваните. Кратко, точно и ясно.

# 64
  • Далечният изток
И като осъдите избора на някого, какво ще постигнете? Утре ще хукне да сключи брак, щото един анонимен в бг мама каза така...

# 65
Имам далечна позната, която живее на семейни начала с "мъжа си" и носят халки. Ето това за мен е супер странно. Хем не искаш да си женен, хем пък искаш, ама само позитивите, няма как...

# 66
За мен избора дали да има брак или не, в болшинството си е решение или гледна точка наложена от мъжа във двойката. Ако той е приел, че тази е жената с която иска да  е до края на живота си, ако се чувства достатъчно тежък като мъж, ако е сигурен и осъзнава, че финансовото оцеляване може да бъде изцяло негова грижа - то той ще предложи брак. Живеенето без брак може да е супер, но и аз като консервативен пън си мисля, че жена ми би се чувствала до известна степен в някаква безтегловност, ако връзката ни не беше в узаконен съюз. Самия брак като брак няма как да има гаранция, но дава някакво спокойствие на жените. Поне по мое наблюдение.

# 67
Скрит текст:

Вие хубаво сте си приели, но в тълковния речник на българския език "жена" означава съпруга. Може да проверите. Съответно не е нормално да се наричате по този начин пред други хора , тъй като е най-малкото заблуждаващо ( пред институции да речем - ако кажете - това е мъжа ми, сто процента ще приемат, че сте женени).

1. Човек от противоположния на мъжа пол в зряла възраст. Равноправие между мъжа и жената.
2. Омъжено лице от този пол. Събираха се жени с малки деца.
3. Съпруга. Тя е моя жена.
• Жената. Разг. Моята съпруга. Жената остана вкъщи.

Ами да си мислят каквото искат. Важно е какво мислим ние. Аз знам, че съм срещнала сродната си душа и както казва мм “намерили сме се”. Интересното е, че който ни познава, го знае. Просто защото се вижда от километри. И грам не ме интересува какво мисли някой в бг мама или непознат където и да е. В днешно време да се жени ,който иска! Който иска да не се жени. Важно е да има избор. Аз ще си му викам мъжа ми ако ще никога да не се бракуваме.

# 68
"Мъжа ми", "жена ми" го разбирам като "мъж, който е мой", "жена, която е моя" - без значение подписали или не. Вече за наличието на брак се разбира от "съпруга ми", "съпругата ми".

# 69
Йеп, никаква драма не виждам за "мъжа ми" и "жена ми" без брак. Тълковния речник не е обновяван изцяло скоро и новите привички не са отразени. Виж - съпрузите са с подпис (поне в моята глава). Иначе си е съвсем нормално да съкратиш "жената в живота ми" на жена ми Wink
Мен не ме кефи изобщо като обръщение и референция и когато става дума за него казвам "половинката" или "съпругът", когато е по-формална обстановка.
А вече за представяне - не мисля, че статусът е толкова важен. Представя ме по име и това е напълно достатъчно. Ако ме заведе някъде като +1 предварително ще е предупредил с кого ще е. А дали отсрещната страна ще се чуди дали сме бракувани или не, защото не си носим халките, ми е абсолютно все тая.

# 70
  • София
Ненормално? По-"нормално" ли ще ти звучи, ако двама души на зряла възраст и с пораснали деца се представят с "Това е гаджето ми"?
А в институциите не се интересуват кой и как се представя, а какви документи показва.

# 71
Абуто много точно нацели без да искаш 😉исторически преди п- години брака е създаден точно, за да защити жената и поколението.

# 72
Ненормално? По-"нормално" ли ще ти звучи, ако двама души на зряла възраст и с пораснали деца се представят с "Това е гаджето ми"?
А в институциите не се интересуват кой и как се представя, а какви документи показва.

Aми след като е нормално да са гаджета/приятели на зрели години, значи няма нужда да заблуждават и лъжат и трябва така и да представят чоека до себе си - "Приятелят ми, ....". Само че се чувстват неудобно, защото това показва някаква непълна сериозност на отношенията и предпочитат да го избягват.

За мен е странно, като се обяснява, че "Детето е от приятеля ми ... " Сякаш детето е станало по погрешка в несериозни отношения, които не са достигнали нивото да се превърнат в законова обвързаност.

# 73
Аз никого не заблуждавам и не лъжа… за мен това е мъжът ми и точка.

Аз него го наричам с нарицателно за горско животно. Това значи ли, че не е човек?! 😆

# 74
  • София
Aми след като е нормално да са гаджета/приятели на зрели години, значи няма нужда да заблуждават и лъжат и трябва така и да представят чоека до себе си - "Приятелят ми, ....". Само че се чувстват неудобно, защото това показва някаква непълна сериозност на отношенията и предпочитат да го избягват.

Мъжът, с когото живея в общ дом от 20 години и имаме две големи деца не ми е нито гадже, нито приятел. Не ми е съпруг и не го представям като такъв, но е моят мъж и го обявявам като такъв.

Общи условия

Активация на акаунт