Рак на белия дроб - тема 11

• 114 092
  • 1 323
  •   1
Отговори
# 1 245
Това: https://www.fda.gov/drugs/resources-information-approved-drugs/f … small-lung-cancer

Лазклуз и Рибревант в първа линия дават наистина много добри резултати. Тагрисо също се справя отлично, но току-що одобрената комбинация от ФДА се справя дори по-впечатляващо и най-отличително сред хората с вторични лезии в ЦНС.

# 1 246
Здравейте на всички ,моля някой да ми препоръча добър неврохирург Cold Sweat

# 1 247
Проф. д-р Николай Габровски и д-р Михаил Петров от Пирогов. Успех!

# 1 248
  • София
От моя опит - доц. Фердинандов от Иван Рилски.

# 1 249
Здравейте,три месеца се лекувам с Лорлатиниб и  контролния ПЕТ скенер излезна  чист,няма разсейки ,няма и тумор.Но онколога продължи  терапията .Възможно ли е това и редно ли е три месеца след първия скенер  да се прави втори?Диагнозата ми е АДНК на бял дроб с разсейки в плевра,кости,надбъбречна жлеза,илиачни кости е глава

# 1 250
От нашия опит - доц. Минкин, Иван Рилски. За Фердинандов също имам отлични отзиви от близък.

# 1 251
Благодаря ви на всички. Сега поне имам някаква насока

# 1 252
Mackata03, ако искаш сподели за какво става дума Hug
Ако се спреш на някои от лекарите в Иван Рилски, ще ти пратя телефоните им Hug

# 1 253
Извинете ,че се  намесвам но до тази ужасна болест кое води??
Да цигарите са ясни ,но друго ???

# 1 254
Гери, който знае точният отговор, ще получи Нобелова награда за медицина.

# 1 255
Татко наскоро имаше проблеми с простатата и правихме биопсия.  След тази биопсия абсолютно се промени . Започна да спи много ,оплаква се че е много изморен ,не може да отиде до тоалетна посредата на пътя се изпуска. Няма никакви сили. Оплака се и от главоболие и това до днес . Днес го заведох на невролог. Направихме скенер и резултата ще прикача по надолу. Невролога ни праща на неврохирург.  Не ми каза как тя вижда резултата от скенера но като че ли беше ясно. Затова сега съм под абсолютна паника. Не очаквах такъв развой на нещата. Лошото е че всеки ден има нов симптом . Сякъш се влошава.

# 1 256
На неврохирург трябва да отидете в много кратък порядък. Има формация, с вероятен метастатичен характер, която е достатъчно голяма за да измества структури (т.нар. tumor mass effect), компресира други. В добавка има и оток. Съвсем нормални са описаните проблеми - главоболие, липса на енергия, инконтиненция и т.н. - предвид находката на скенера. Трябва да се оперира - лъчетерапия само не е вариант поради размера лезията.

Не пиша горното, за да Ви плаша - а защото наистина трябва да се действа експедитивно.

След операцията вероятно ще има ЛТ на туморното ложе и трябва да се смени системното лечение. На фона на ситуацията в главен мозък, мисля, че е редно да се направят образни на шия, торакс, абдомен и таз, ако такива не са правени скоро, за да се изясни и картината там.

Стискам ви палци всичко да мине гладко. Успех!

# 1 257
Той горкия не е на лечение от две години. Уж проследяване има на белия дроб и ямр на главата и изведнъж това чудо. Благодаря за отговора Hope аз и без това съм си под паника. Така поне ми е ясно какво е това нещо.

# 1 258
Здравейте! Включвам се отново с въпрос към вас и надежда за помощ! Баща ми е с плоскоклетъчен карцином на бял дроб, 4-ти стадий с разсейки в костите, вътрешни органи, мозък(вече премахнати) и големият проблем - меките тъкани. Ще се опитам да разкажа накратко лечението му до момента в рамките на 1 година:

1-ва линия ХТ Гемцитабин+Цисплатин 6 курса - пълен провал, последваща програсия.

2-ра линия имунотерапия с Опдиво - 5 вливки, имаше подобрение, но се появяваха огромни обриви от нея и сега

3-та линия ХТ с Доцетаксел с обяснението, че тя ще помогне за лечението на подутините по меките тъкани

Овладяха костните метастази с лъчетерапия и Денозумаб, няма нови разсейки.
Тези в мозъка изчезнаха напълно. Тези по вътрешните органи за момента нямат развитие, белия дроб е добре, но по меките тъкани се разраства и то много бързо. Има огромни подутини по тялото и зверски болки. След тази първа вливка с Доцетаксел просто рухна, не може да стане от леглото и има много силни болки. Изобщо се чудя адекватно ли е смяната на лечението, защото по време на имунотерапията беше значително по-добре.

Въпросът ми е - знаете ли какво можем да направим в случая, да му помогнем или да попитаме лекарите? Той имаше зверски болки и в костите, но ги овладяха, защо да не могат да овладеят и тези по меките тъкани? Могат ли да ги облъчат, както направиха с тези по костите? Има ли лекарство, което се бори точно с проблем в меките тъкани? Ще се радвам да споделите. Благодаря предварително!

# 1 259
Здравейте, отново!
Най-после мина моят дългоочакван ПЕТ скенер. Туморът е останал 2 см. Много съм притеснена какво следва оттук нататък. Дали отново ще има химиотерапия? На 3.10 имам час при онколог, но изобщо не ми е спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт