Рак на белия дроб - тема 11

• 114 197
  • 1 323
  •   4
Отговори
# 390
За съжаление свекърва ми почина. Оттърва се от мъките. 🥺
Съболезнования 😢

# 391
Съболезнования.....светла и памет

# 392
[img
width=320 height=240]//cdn.bg-mamma.com/hJut/htBV4.jpg[/img]
Успях да ги кача.
Благодаря, предварително за отделеното време.😌

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 18:12 от Ale.Pavlova

# 393
[img
width=320 height=240]//cdn.bg-mamma.com/hJut/htBV4.jpg[/img]
Успях да ги кача.
Благодаря, предварително за отделеното време.😌

Абсолютно нищо не се чете :blush
Дано е само при мен.

# 394
Нищо не мога да разчета.
Пробвайте пак без да компресирате до най-малкия размер.

# 395
Ох ужас, сега пак ще пробвам
Дано сега се вижда.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 22:27 от Ale.Pavlova

# 396
  • Пловдив
Ale.Pavlova,
Трябва ви и ЯМР на Главен мозък.
Няма мутации в EGFR и ALK/ROS1 ,това са мутациите за който НЗОК,заплаща лечението ,засега за другите ,за които има таргетни терапии ,не ги реимбурсира.
Може да дадете ,ако има достатъчно материал ,за допълнителни излседвания за налични мутации - най-добре пълния панел на AmmoyDX -PanLnung PCR . Ако има налична мутация ,за която има клинично проучване ,евентуално да участва.
Иначе остава системна лекарствена терапия с Платина+Пеметрексед+ИТ с чекпоинт инхибитор(Кейтруда или Опдиво).
Каква беше хистологията на отстранената паротидна жлеза? И кога е отсранена?

# 397
Ale.Pavlova,
Трябва ви и ЯМР на Главен мозък.
Няма мутации в EGFR и ALK/ROS1 ,това са мутациите за който НЗОК,заплаща лечението ,засега за другите ,за които има таргетни терапии ,не ги реимбурсира.
Може да дадете ,ако има достатъчно материал ,за допълнителни излседвания за налични мутации - най-добре пълния панел на AmmoyDX -PanLnung PCR . Ако има налична мутация ,за която има клинично проучване ,евентуално да участва.
Иначе остава системна лекарствена терапия с Платина+Пеметрексед+ИТ с чекпоинт инхибитор(Кейтруда или Опдиво).
Каква беше хистологията на отстранената паротидна жлеза? И кога е отсранена?
За ЯМР на главен мозък още не са ни насочили. Ще се лекува в “Иван Рилски” при д-р Божил Робев. В петък беше при него на консултация и той иска биопсия от лимфен възел( някъде над ключицата). Казал му е че този лимфен възел го притеснява. Утре, ще я вземат тази биопсия, и ще чакаме резултат. А з паротидната жлеза е извадена някъде преди 20 години, но сме изгубили епикризите и хистологиите. Тогава беше доброкачествен тумор.
Благодаря😌

# 398
Здравейте, прочетеното до тук беше много полезно за мен.  Но се налага да помоля за помощ ...
Мой познат е диагностициран с рак на белия дроб . Умерено диференциран g2 Аденокарцином. Стадирането е IIIA , T2N2M0. В добро общо състояние е , освен кашлицата разбира се . Няма придружаващи заболявания .Останалите изследвания не са готови още.
И сега идва въпроса ....от потенциален за операция,след онко комисията е насочен за пред оперативна ХТ. След това  може би операция,може би не ....
Второто мнение идва от Токуда , да се направи операция  възможно най-скоро.
И проф. Дудов казва никаква операция. Не защото не може ,а защото не трябва да се оперира независимо големината и т.н. Най добре е за се поддържа ,особенно ако има шанс за ИТ или ТТ.
До колкото знам повечето лекари казват ако може операция ,шанса е по-голям ....
Или нещата вече не стоят така ?

# 399
Zvezdna 1, колко броя тумори има и колко са големи?
Има ли разсейки?
По принцип се смята, че оперативното лечение е най-добро.

# 400
Един 35/50 ММ. Вероятно два ангажирани ЛВ.  Няма разсейки

# 401
  • Пловдив
Скенер на коремни органи и малък таз?ЯМР на Главен мозък?

За стадии различни от IV-ти ИТ е приложима само в комбинация с ХТ+ЛТ, след тях и липса на прогресия. Ако са засегнати медиастинални лимфни възли май не е операбилен и стадия е IIIB,
Ако е операбилен ХТ+ИТ след резекцията , имунотерапията е ограничена само до Атезолизумаб мисля за 1 година,

# 402
Благодаря за разясненията!
На скенера пише,че няма медиастиални или хилусни засегнати. Но при стадирането пише Т2N2M0, на диска се виждат два близки ЛВ, вероятно засегнати. Описанието  е доста подробно и вкл. коремни органи-чисто е . За ЯМР , никой не отваря и дума все още.
Въпроса ми беше следния , при шанс за операция това ли е най -добрата алтернатива?

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 12:32 от Zvezdna 1

# 403
  • София
Здравейте, не мога да коментирам въпроса на Zvezdna, оставям на по-знаещите.
И аз отново с въпрос - има ли проблем да се направи скенер с контрастно вещество на корем и таз и Пет скенер с разлика няколко дена (не ни се иска да изпускаме датата за пет скенера, но ако няма проблем, да правим и другия междувременно)?
Не намирам никъде описани връзки и ограничения между двата типа, а че и двата са различен тип облъчване е ясно...
Благодаря.

# 404
  • Пловдив
Няма проблем,но няма логика да правите скенер на корем и таз ,ПЕТ скенера се сканира до коленете.

Общи условия

Активация на акаунт