Рак на белия дроб - тема 11

• 114 092
  • 1 323
  •   1
Отговори
# 1 215
ЦуциМ, майка ми беше доволна от доц. Милена Енчева. Желая Ви успех и добри новини!
https://superdoc.bg/lekar/milena-encheva#:~:text=%D0%9C%D0%B8%D0 … BE%D0%B3%20%D0%B2

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 09:26 от ItsAnabelle

# 1 216
  • Пловдив
Ivailo Rankov 733028 ,
Kакто е написала Зиги, и аз не виждам нищо притеснително
един малък постинфекциозен възел в ляв горен лоб(6мм).

ЦуциМ,
За излива не ви трябва пулмолог , а гръден хирург.Но най-добре преди това да и направят CT с контраст ,за да е ясно(не на 100%) положението в белите дробове и откъде идва излива.

# 1 217
ЦуциМ, аз съм доволна от проф. Деян Йорданов от Гръдна хирургия във ВМА. После, ако решите да продължите лечението в Онкологията там (също горещо препоръчвам).

На мен ми третираха гръден излив в Гръдна хирургия преди 3 месеца, където и ми откриха тумора в белия дроб с разсейки в плеврата.

Хора, исках да ви питам - някой от вас спазва ли някакъв режим извън конвенционалната медицина и има ли ефект?

С моя четвърти стадий - съм наясно какво може да постигне с нея (при все, че съм на доста добра четворна терапия - химио и имунотерапия) и искам да се опитам да си помогна сама.  

Конкретно някой, ако се е опитвал след процеудрите си да прилага Герсон и гладолечение, бих се радвала да сподели опит. Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 11:22 от Soray@

# 1 218
  • Пловдив
Нищо няма да ти помогне т.н. "Алтернативната медицина" . Недей да пушиш,намали алкохола до минимум ,гледай да се храниш "разнообразно".
Като приключи цитостатичната терапия(по време на нея не е добре да се прилагат антиоксиданти) - Платина +Пеметрексед/Паклитаксел, и останеш само на имунотерапия ,
може да добавиш "сладък пелин", сироп от черен бъз,сок от алое вера. До някъде повишават имунитета,но по-скоро
ефекта им "плацебо".
Аз също съм в 4-ти стадии ,при това с метастази в главен мозък. Ям си месо ,пия си биричка и т.н.

# 1 219
Благодаря ти,whitefang

# 1 220
Spray, здравословното хранене без джънк на никой няма да навреди.
Ако искаш книгата за Герсон терапията, пиши ми и ще ти я пратя по куриер.

# 1 221
Soray, моето мнение съвпада с това на whitefang. Ако т.нар. алтернативна “медицина” работеше, щеше да се казва медицина. В онкологичните теми тук сме писали доста за глюкоза, гликоген и повечето митове, които циркулират относно консумацията на захар и прости въглехидрати в цялост. Теории много, дефинитивни проучвания, които доказват някаква полза (или вреда) - никакви, що се касае до БД.

Баща ми, също с НДБК в IV стадий от 2019 на ХТ и ИТ за година, никога не е ограничавал ядене или пил нещо допълнително. Така сметнах за редно на базата собствените си познания, така прецени и той, така посъветва и лекуващият му онколог. Ако има някакви установени липси или дефицити - няма проблем да се компенсират. Но антиоксидантите и билките като цяло могат да редуцират оксидативния стрес от ХТ (което не е хубаво) или да изменят метаболизма на въпросните лекарства, състезавайки се за сходни метаболитни пътища в черен дроб.

Ситуацията е “всеки сам си преценя”, но, ако моето здраве беше на карта, нямаше да обогатявам разни търговци на надежда (каквито са повечето продавачи на добавки, особено таргетиращи онкоболни).

Успех с лечението! Ракът на БД не е това, което беше, и има съвсем реален шанс да сте добре, което пожелавам.

# 1 222
Аз лично "обогатявам" Боарон, основния производител на хомеопатия. Знам мнението на Хоуп и на лекуващия ми онколог, единодушно скептични по темата.
Но след добър скенер, хомеопатът ми реши да ги разреди и кръвните резултати полудяха. (Една година вече съм на Рибоцоклиб и Фулвестрант). Докторът ми засили тези, които са специално за употреба успоредно  с химиотерапия, и хемоглобинът и левкоцитите се оправиха.
При мен действа. Но назначени от специалист, съобразени точно с химиотерапията, която провеждам и цялостното ми състояние.
*Не рекламирам и не съветвам никой да прави като мен, само споделям.
Но  то някой може и нокти от орел да пие и да смята, че му помагат.
В темата цари уважение само към класическата медицина, алтернативната не е доказана и е риск, който всеки поема лично, ако реши да пробва нещо. Изцяло да замениш химиотерапия с алтернативна методи за лечение, за мен е недопустимо и не го препоръчвам на никой!

# 1 223
Здравейте, бойци! За първи път пиша в подобни групи, форуми, теми и т.н.
През февруари, след една рентгенова снимка, последвал КТ и биопсия ми поставиха диагноза Недребноклетъчен карцином на бял дроб 3 стадий. Дойде ми като гръм, тъй като по принцип съм здрава, спортиска и никога не съм боледувала сериозно. Преминах съчетана лъчехимиотерапия през април и май. Беше ми много трудно, косата опада, остана ми полиневропатия като страничен ефект от химията. Като изключим това, чувствам се добре за момента. Върнах се на работа след 6 месечен болничен и очаквам да ми се обадят с дата за ПЕТ скенер. Варненският е развален за пореден път, но има надежда следващата седмица да е готов. Много ми се иска резултатът да е хубав.
Желая от сърце на всички да сте здрави и да не губите надежда.

# 1 224
  • Варна
Във Варна постоянно е развален.Ние вече втори път ще ходим в Бургас Дева Мария.Разчета става за един ден и всички документи изпращаме по вайбър.

# 1 225
Във Варна постоянно е развален.Ние вече втори път ще ходим в Бургас Дева Мария.Разчета става за един ден и всички документи изпращаме по вайбър.
Alatea, колко време чакате за дата в Бургас?

# 1 226
  • Варна
Вчера звъннах и казаха,че записват за 15,но на нас ни трябваше за края на месеца и записах за 27.Хубавото е,че веднага изпращат резултата на имейл и има визуално картина на стария и новия.Дори човек,като мене,който нищо не разбира, може да види разликата.Болницата е на светлинни години от Терапията.

# 1 227
Вчера звъннах и казаха,че записват за 15,но на нас ни трябваше за края на месеца и записах за 27.Хубавото е,че веднага изпращат резултата на имейл и има визуално картина на стария и новия.Дори човек,като мене,който нищо не разбира, може да види разликата.Болницата е на светлинни години от Терапията.
Много благодаря! Май ще опитам там и аз.

# 1 228
  • Пловдив
Eдва ли е "развален" постоянно .Просто нямат радиофрамацефтик.

# 1 229
  • Варна
Уайт,развален е.Юни,повече от месец.Чакали части от Германия.Поне така казаха.

Общи условия

Активация на акаунт