Наемане на жилище - тема за наематели

• 4 902
  • 109
  •   1
Отговори
# 15
В такъв случай можете да търсите едно от най-редките неща на наемния пазар, за което търсенето е доста по-голямо от предлагането - с оборудвана кухня, с уреди, но необзаведен.

Погледнете обявите на АДИС, може да имат нещо в момента.

# 16
Още повече се учудвам, тъй като Северните квартали са традиционно не особено желани и съответно доста по-евтини. Ето едни предложение, за което под въпрос са пушенето, сушилнята. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2d165951188566959
Честно казано не вярвам, че цените в този квартал са се вдигнали толкова. Едва ли ще има опашка от желаещи. И все пак, ако се споразумеете, за още 100 евро би намерил паркомясто наоколо.

# 17
Живяла съм на квартира, много държах да имам договор и да плащам по банков път.
Тези неща от анкетата не са ми нй-важните.
1.Най- много държа на локацията и транспорта, обичам на оживено място,  магазини..
2. Разпределението да ме устройва, балкон.
3. Държа да има ТЕЦ и климатизация. И мебели е хубаво да има. Пералня, Хладилник, фурна, котлони, абсорбатор, миялна (евентуално)
4. Договор и адрес
5. Плащане по банков път
6. Начин за прекратяване договора (в случай, че се наложи)
7. Интернет
8. Да си осигуря клаузи за връщане на депозита.

# 18
Някои жени имате абсолютно непонятно за мъжете мислене. Simple Smile
1. Аз съм роден в кола. Ако някъде не може да се ходи с кола или в краен случай с такси, значи там нямам работа, освен ако законът ме задължава. Кварталът ме вълнува дотолкова доколкото искам да си намеря колата цяла на сутринта. Във всеки квартал на кола разстояние има супермаркет. Аз не практикувам ежедневно минаване в магазин за да си купя три нещица, пазарувам три пъти на две седмици. Предполагам става ясно защо държа на паркинг.
2. Ние сме си отгледали децата. Трябват ни три стаи, спалня офис и стая за пушене. Дори да са преходни, няма проблем да се минава през офиса за спалнята. Колко пък нерационално разпределение да има един тристаен?
3. Тук са всички неща които съм изредил в анкетата, въобще не виждам как могат да бъдат само в една точка когато липсата на някои от тях е абсолютно определящо дали наемаш жилище или не.
4, 5, 6, и 8 са една точка, договор. Не ми е и хрумнало че мога да наема без договор и да се нанеса вътре с всичките си такъми.
7. Интернет е най-лесното, в рамките на 24 часа ти е прекаран.

# 19
Личи си, че нямаш много опит с български наемодатели Grinning

Аз, например, нямам кола, ползвам обществен транспорт, така че квартирата ми трябва да е на максимум 5 мин от спирка на градски автобус/тролей/метро. Аналогично за супер/хипермаркет. Не влизам всеки ден за 3 неща, но и не сме САЩ и тяхното зониране, съответно не ми е ок да съм на повече от 5 мин пеша от магазин или хайде от спирка за транспорт към магазин. (В момента живея до метро, с което стигам до Кауфланд и това за мен е ок, но ако и двете бяха далече, щеше да е неприемливо.)

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 13:43 от Нарцùса

# 20
Отнема време да станеш пак пълноценен българин Simple Smile

# 21
забравил си в анкетата и домашни любимци, 'родителите им' много трудно намират под наем.

# 22
Най-важна ми беше пералнята. На кой му се пере на ръка, в 21ви век? Другото, което ме изненадва е, какво значи да се пуши? Когато бях на квартира, никой нищо не е споменавал за може/неможе да се пуши. По тая логика неможе да живеем вече на квартира, защото някой не дава да се пуши в "уж, дома ти".

# 23
Да, това с пушенето е малко въз.
Обикновено никой не го интересува.
Питат ме редовно дали имам домашни любимци по-скоро.

# 24
Да, това с пушенето е малко въз.
Обикновено никой не го интересува.
Питат ме редовно дали имам домашни любимци по-скоро.

Погледни тази тема в същия форум, близо 20% смятат пушачите за най-голямото табу. Предполагам че голяма част от тези наемодатели са фракцията от която аз се интересувам (ако погледнеш какво съм написал че ми е важно). Тоест, аз съм силно засегнат от този критерий, затова е в анкетата ми.

# 25
Значи не е важно наема да се плаща навреме, че и по рано, а е важно наемателя да не пуши.. Не я разбирам тая логика...

# 26
Аз съм виждала жилище, в което 10 години е пушено вътре, въпреки наличието на тераса, та го разбирам.

# 27
За тези 10 години поне едно освежаване не е ли имало?
Опушва се много, да, но почистване на стените и 1 латекс не струват кой знае какво усилие и пари в сравнение с наема, който могат да вземат наемодателите.

# 28
Наемателят точно там е мърльо и го мързи да гледа, а наемодателите са мъж на 50+ и майка му, които може и да не са живи вече, преди 5 години съм била последно в жилището.
Аз самата съм наемател, непушач и с котарак, не бих се навила някой да ми пуши в квартирата.

# 29
Е, те и домашните любимци миришат и правят поразии.
Самата аз съм наемател, не пуша, но на прозорец или балкон нямам против някой да пуши, но виж, домашен любимец в апартамент – не.

Общи условия

Активация на акаунт