Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 54 267
  • 767
  •   1
Отговори
# 750
  • Замък сред облаците
Не, не може.

# 751
Такъв сериозен въпрос се задава само на следващия хематолог, малко е несериозно да се доверите на форум....по принцип има хапчета за разреждане на кръвта , но те не се прилагат при бременни защото няма достатъчно изследване колко са безопасни, пият се на 12 ч, супер скъпи са.
Здравейте! Може ли фраксипарин, да бъде заменен с нещо подобно, което се приема перорално, и какво бихте препоръчали? Благодаря!

# 752
  • Замък сред облаците
Моля ви се, не слагайте "разреждане" под общ знаменател така. Различните хапчета и инжекции имат съвсем различен начин на действие, приложим при различните видове тромбофилия - в зависимост от това какъв точно е дефекта в коагулационната система. Подобно на инжекциите действат варфарините, но те не са безопасни и всъщност са абсолютно противопоказни при бременност. Така че заместител на инжекциите няма.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 08:42 от АА

# 753
Здравейте, използвате ли нещо след поставяне на инжекциите за по-бързо заздравяване ? Аз си слагам вече 4ти ден фраксипарин 0,4 и аспирин 75мг през вечер. Притеснявам се,че доста ме боли и искам с нещо да се мажа, което да помогне на заздравяването за да имам и съответно повече място да поставям до края на бременността

# 754
Здравейте, има ли такива от вас, които са си взимали утрогестан от Румъния или да знаете цени или името на продукта там?
Съответно по същия начин и за Фраксипарин ме интересува.

# 755
Студен компрес риванол само това ми помагаше , много ме болеше мястото мен след това и пулсираше цялото  .

# 756
Здравейтв, изследването на АнтиХа на гладно ли се извършва?

# 757
  • Замък сред облаците
Здравейтв, изследването на АнтиХа на гладно ли се извършва?

Не.

# 758
Здравейте, използвате ли нещо след поставяне на инжекциите за по-бързо заздравяване ? Аз си слагам вече 4ти ден фраксипарин 0,4 и аспирин 75мг през вечер. Притеснявам се,че доста ме боли и искам с нещо да се мажа, което да помогне на заздравяването за да имам и съответно повече място да поставям до края на бременността

Пробвайте по-бавно да инжектирате разтвора, при мен това помагаше. Освен това с времето болката намалява.

# 759
Според мен имат значение и самите инжекции. Преди години след ковид бях на терапия с Фраксипарин няколко седмици, веднага след първата инжекция имах голям хематом, от следващите също получавах синини, даже тогава ми каза лекарката заради това да ги бия през ден.
Сега съм на Клексан и забелязвам, че може би самите инжекции са с по-хубави игли, съответно нямам или никакви белези на мястото на инжектиране, или са съвсем минимални червени точки с размера на бенка. В тази връзка питайте да сменят Фракси с Клексан, може от него да нямате този проблем.

# 760
  • Варна
Здравейте ,някоя от вас ползвала ли е Фраксипарин докато е била в 5-6 месец?
Казаха ми ,че ще пуснем анти- Rh антитела и ако имаме несъвместимост съм щяла да мина на фраксипарин ..ако стане така къде се бие инжекцията(надявам се да не е в корема )

# 761
  • Замък сред облаците
При резус несъвместимост се бие анти-Д-глобулин, не фраксипарин. Нещо не сте разбрали.

# 762
  • Варна
При резус несъвместимост се бие анти-Д-глобулин, не фраксипарин. Нещо не сте разбрали.

А защо ми казаха да си запазя фраксипарина Blush
Имам 6-7 инжекции и ми казаха запазете ги да видим изследването ..други неща не сме пускали

# 763
  • Замък сред облаците
Разбирам че сте притеснена, опитах се да обясня, че нямат никаква връзка фраксито и резус фактора. Това е като да давате имодиум за болен зъб 🙄 Анти Д имуноглобулина блокира създаването на резус антитела. Бие се в определени седмици и след раждането. Първо си направете кръвните изследвания, лекарите ще ви обяснят останалото.

# 764
  • Варна
Разбирам че сте притеснена, опитах се да обясня, че нямат никаква връзка фраксито и резус фактора. Това е като да давате имодиум за болен зъб 🙄 Анти Д имуноглобулина блокира създаването на резус антитела. Бие се в определени седмици и след раждането. Първо си направете кръвните изследвания, лекарите ще ви обяснят останалото.

Благодаря Ви..!
И аз четох за тази анти-Д-глобулин и като ми казаха друго се стресирах,извинявайте ако има нещо ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт