ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Аз ги приготвям брюкселкото зеле във фурната. Базовата рецепта, която следвам е тази, но добавям чесън - https://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/roasted-brussels- … s-recipe2-1941953
Карфиол приготвям по идентичен начин. Броколи - на пара.

# 676
  • София
Някой приготвял ли е брюкселско зеле? За пръв път ще ям такова и не знам как се готви и какво му отива най-много.

Аз го правя на пара. Накрая след като е готово слагам съвсем малко зехтин, сол и черен пипер. Така приготвям и броколи.

# 677
  • France
Чета ви, но нямам време да пиша. Много тегава седмица + болен мъж. Не съм яла режимно и днес за пръв път наново бягах. Кг, който загубих съм си го възвърнала Tired Face Аман.

# 678
Dez имаше период на брюкселско зеле на фурна. Може би ще се включи.
Сварено във вода не вярвам да е връх.
Боже, да! Умирах за него! Но Iceland напусна Чехия и го забравих.
Във вода ще е гадно, не препоръчвам.

Пребита съм от недоспиването от дългия уикенд. Стара съм за такива изпълнения.
Ще си доспя тези дни, и от събота ще се отчитам.
Сега ям яйца и ядки, като с вторите прекалявам. Недоспиването е страшен бич, но като има поводи е хубаво.

# 679
Днес йогата завърши с въпроса: Каква смислена промяна искаш да направиш в живота си. Аз знам за себе си, но мисля че е хубав въпрос и реших да споделя.
Иначе за мен беше ужасно напрегнат и динамичен ден, много ми беше трудно да запазя баланс на моменти, но поне в храната нямам пропуски.
З: скир и банан
О: пилешка супа и салата
В: сьомга и черен ориз с тиквички
Десерт - скир с доза протеин 😁
Иначе от 5 март насам не съм близвала нищо с добавена захар и не ми прави впечатление. Половинката за съжаление има здравословни проблеми и му забраниха всичко що има захар, така че няма поне изкушения от негова страна. Лошото е, че идва Великден и такива идеи имам за козунаци... А и ми се получават твърде добре сладките неща. 😆 Планът засега е да си позволя един ден да не броя ккал и сладкото да остане при останалата част от фамилията, които поглъщат безобразни количества сладкиши и са фиданки. Изтеглила съм късата клечка за някои гени 🙃 Знам, че изглежда рано още, но аз обичам да си планирам някои неща, за да съм подготвена и да не криввам от пътя спонтанно.

# 680
Брюкселското зеле ми е любимо в еърфраера - на половинки и набързо подхвърлено няколко пъти в купата с малко сол и мазнина там да се пооцапа само. Евентуално пипер или ако някой иска и други подправки, но за мен и само със сол е вкусно. И става бързо.

# 681
Днес сутринта съм 57,1. Grinning Почти килце от както започнах да пиша.

Филомена, бързо оздравяване на мъжа ти. Не се притеснявай, сигурно е вода килото. Тоест със сигурност голяма част.

Спринкълс, много яка рецепта. Слагам я в плана за следващата седмица. На мен ми харесва брюкселското зеле с вода или на пара, не ми е гадно, но да, има по-хубави варианти.

Сега отивам да тренирам. Приятен и диетичен ден ви пожелавам!

# 682
Аз реших да пробвам диетата на Дюкан за 2-3 седмици. Само месо и салати. Тя май си е просто ниско въглехидратно хранене.
За днес менюто ще ми е скумрия и салати. Вчера мъжа смени рибата с кюфтета, че хич не и е фен и ми остана за днес.
ПП. До Великден са 16 дни, така че ще е до тогава. Надали ще издържа да не хапна някой козунак 😁

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 09:04 от zwezdi4ka14

# 683
И аз не фаствам. Пробвах два пъти. Не става. Цял ден съм като парцал, боли ме глава, не спя. Единият кг който си заминава, когато започна да се храня се връща. Не е за мен.

Аз изкарах 20тина дни в който ядох кошмарно.. бях в Щатите за седмица, няма да обяснявам какво е нивото на храната дори в скъпите ресторанти... , после трябваше да ми дойде, но нещо ми закъснява и съм постоянно гладна вече повече от седмица.

Купих си една неверояна рокля и скъпичка за моите разбирания. Да ми е за мотивация Simple Smile

# 684
  • France
И аз не фаствам. Пробвах два пъти. Не става. Цял ден съм като парцал, боли ме глава, не спя. Единият кг който си заминава, когато започна да се храня се връща. Не е за мен.
И аз съм като теб. И обикновено кг, който съм загубила, се връща с приятели. Никаква полза.
Снощи на ММ му се ядеше пица. Не устоях на влажния му поглед и сготвих чудесна домашна. Пак ще охкам над кантара тази сутрин. Че и с бира я полях. Сакън да не заслабна.

# 685
Как е храната в Щатите?

# 686
Ползата от фаста е регулиране на инсулина, не в загубените килограми. Те са бонус.
Ще пиша после.

# 687
Как е храната в Щатите?

Щатите е прекалено широко понятие, но като цяло ВСИЧКО е с много захар. Захарта, солта и мазнината са естествени консерванти и ги има по много във всичко.
После всичко се полива обилно със сосове... салата в здравословен вариянт е огромна рядкост.
Освен културата, в Щатите няма държавен организъм, който да регулира тези неща както е в Европа. Единствено са задължени да напишат калориите на всяка храна по ресторантите.
Въобще не е рядкост да видиш едно единствено ястие с 1800-2000кк

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 11:21 от Eli..........

# 688
  • София
На мен един познат, който беше там за кратко ми е разказвал, че даже водата им сладни.

За да не е спам, вчера се мерих. Свалила съм още 1см от талията, вече стигнах 65см, а като знам до 60 колко още има Grinning

Много ми се ядеше печено кашу вчера и изядох едни 70гр, така със солчица обилно. Та сега изкарвам водата на пътеката докато го пиша това Grin

# 689
Водата, кафето ( ако е от машина, върви със 4% захар щеш не щеш)... всичко е с вкус на нещо и съответно сладко. ( машините за вода предлагат да добавиш дори кофеин, който няма вкус, но пак.. )

Пате, браво, но знаеш ли дали можеш да стигнеш на 60см талия? Аз на пример знам, че не.. била съм за кратко с изключително нездравослвно ниско тегло и пак талията ми под 64 не пада.

Общи условия

Активация на акаунт