Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 69

 • 34 450
 • 737
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 3 479
Според мен е по-скоро обратното.

Убеждаването е в обратна посока Simple Smile

Има показатели и някакви обективни критерии за преценка на качеството на въздуха, в сравнение с други градове с подобни параметри и София определено е с чудесни показатели.
Все пак е град, а не био планинско селище, в което живеят две магарета и трима старци, които отглеждат марули.
Сравнявайте с равностойно показатели - примерно други градове с подобни параметри, тогава би било адекватно, или основни показатели за чистотата на въздуха в София амнайсет години назад. Тогава бихме могли да дискутираме цифри и факти.

Останалото е субективна, емоционална преценка - на някой му се виждал смог. Ами аз виждам точно обратното, когато гледам от полите на планината към София и аз с невъоръжено око виждам разликата от преди години и за мен е драстична.

Вярно, че този форум отдавна не е дамски, но все пак, господа, не ми е сериозно да се аргументирате с "аз виждам смог", срещу цифри, факти, статистики и диаграми.

Освен, че е в котловина, географски е в подножието на планина и ветрове да искаш- и слава Богу.
Споменали сте за ТЕЦ-овете, които не са на мазут, за осъвременяването на градския транспорт и автопарка, затварянето на Кремиковци и прочее дългосрочни цели за намаляване на вредните емисии, което има сериозен ефект, пак по обективни критерии в дългосрочен план.

# 31
 • Мнения: 1 719
Именно защото има показатели и обективни критерии за преценка на качеството на въздуха - София изобщо е далеч от чудесните показатели. Даже непрестанно биваме глобявани заради замърсения въздух в столицата.

Убеждаването наистина е в обратна посока. Нагледах се на всякакви врели-некипели в тази тема. То не бяха твърдения, че демографски проблеми в страната няма, то не бяха, че в София се живеело най-хубаво от западно-европейските градове, не бяха да се дават сравнения как на запад имало "no-go" зони, обаче тук лиспвали (удобно пропускайки циганските махали, където според мен са си абсолютни "no-go" зони), то не бяха хвалби колко ни е чист въздуха, нищо че постоянно ЕК ни глобява заради замърсяванията, то не бяха хвалби колко хубаво се строи в столицата, нищо че всичко се прави на парче без никакво градоустройствено планиране, то не бяха заплатите на айтитата и как сме били изпреварили даже западните държави по стандарт на живот (едва ли не) - и така може да си изброявам още доста.

А истината е, че тук основно пишат "инвеститори" в кутиики или брокери, които от 10 кладенеца вода тръгват да носят колко хубаво се живее тук. Материалният интерес си казва думата в този форум.

# 32
 • Мнения: 41 939
А истината е, че тук основно пишат "инвеститори" в кутиики или брокери, които от 10 кладенеца вода тръгват да носят колко хубаво се живее тук. Материалният интерес си казва думата в този форум.

Истината е, че баш в това няма никаква истина. Брокер има един, инвеститорите се броят на пръстите на ръката и останалите са потребители - бивши купувачи и продавачи, които са запазили интерес, настоящи участници в пазара, търсещи да продадат или купят, а и просто дебнещи ако падне нещо, които искат да са в течение на събитията.

А да, да не пропусна. Пишат и такива, на които гроздето им е кисело или не им харесва хавата и лелеят мечти за сривове с по 50% и непрекъснато доказват как пазарът не е такъв, какъвто трябва (какъвто им се иска) да бъде.

# 33
 • Мнения: 61
И за мен - има доста информация, която ми дава "храна за размисъл", но преобладаващите мнения са от хора на които "гроздето им е кисело, ама искам и на други да им стане кисело".

# 34
 • Мнения: 1 719
Аз не мога да разбера защо се опитвате да кажете на черното - бяло? Щяха ли да се случват тези неща, ако в действителност всичко беше много чисто? И макар в случая да става дума за цяла България, то София не се различава много много - даже именно заради географското положение на столицата ни е доста по-прашно и мръсно (въздуха), отколкото примерно в някой град на брега на морето.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/ip_20_2150

# 35
 • Мнения: 41 939
Това е доста старо и от тогава насам се направи доста по въпроса специално за ФПЧ. И никой не казва, че въздухът е като на писта Тодорка.

# 36
 • Мнения: 1 613
Мъфин, защо се опитваш да убеждаваш хората, че въздуха в София е най-чистото нещо, при положение че се вижда и с просто око, че не е така през доста голяма част от времето? Всеки път като влизам в София от някоя от магистралите ни се вижда и с просто око какъв смог има над София.

Относно "инвеститорите" в кутиики - знаем ви, че се опитвате от 10 кладенеца вода да носите колко приятно било в нашата столица, ама това с прекалено чистия въздух вече минава някаква граница. Колкото сте заблудени, че цените на имотите ще вървят само на горе и тях криза не може да ги засегне, толкова сте заблудени и че въздуха в столицата ни е чист.
Показах какви са реалните измервания и то години назад. Не четеш ли? София е в котловина и има някои особености, но ако се изключат някои зимни дни, през останалото време въздухът е доста чист. Разбира се не във всички квартали е еднакъв. Специално през зимата когато лилавите започнат да се отопляват с всичко, което намерят (включително гуми) в някои квартали близки до тях става доста зле. Добрата новина, че тези квартали не са много и има достътчно райони с чист въздух. Това включва и голяма част от центъра.  С две думи не може да се генерализира, че въздухът в цяла София е мръсен. Изключение правят дните с мъгли. Тогава навсякъде е зле, защото ФПЧ и газовете няма накъде да се разсеят и остават притиснати в ниското. Тези дни годишно са 10-15, а тази зима за първи път (поне в Драгалевци) нямаше нито един.

# 37
 • София
 • Мнения: 410
Вие съвсем се отнесохте!
Ставаше въпрос за неща от сорта на - минавам по Цар Асен и срещу Слънце и Луна строят нова жилищна сграда.
Някакви баДки с къртачи подхванали да къртят плочата в края и част от колоните, ама яката!
Щото нещо явно има промяна в плана. Или им е било по-лесно така да го излеят и след това да го изкъртят?!?
Тя самата сграда е много странна с едни колони от огромни стоманени греди и отделно бетон.

Та къртят те да си бере лайката. Много и юнашката. И прах от тоя бетон да си бере лайката още повече. Облаци от прах.
Няма някой да мокри като се кърти, да не се вдига прах, боли ги фара. Други режат тухли с машина.
Ама не с машина, която ползва вода, която се стича по диска, да не се вдигат пушилки.
Ами си ги режат как им дойде и пак колко искаш прах.

Та това се случва в центъра на нова сграда, дето квадрата е 4500+ евро. Представям си по останалите строежи каква анархия е.
Като се правят ремонти е същото. Отварят всички прозорци и почват да къртят. Останалите са свободни да дишат!
И на никой не му пука! Ни на комшии, ни на институции!!!! И това е само малка част.

Улици да се мият се случва на година 1-2 пъти. И това е столица на държава от ЕС?!?!?!?!

Да не е изброявам. Забравих да снимам, но ще го направя, да видите що бетон са изкъртили с къртачите,
което е само нищожно примерче за всичката смрад, мизерия, безхаберие, ганьовщина и гето среда, които ни заобикалят!!!!!!!

# 38
 • Мнения: 9 450
Забраниха да се тютюнопуши "вътре" с идеята,че навън въздуха е чист. Сега казват,че не е чист. Нарочно правят хората на маймуни!

Според вас това нормално ли и е и кой ще рискува да си купи жилище в Монтана:
https://www.forumnauka.bg/topic/24856-opasen-li-e-yazovir-ogosta/

# 39
 • Бургас
 • Мнения: 6 233
Добре де, всички, които така ожесточено и болднато критикувате родната реалност и не намирате нищо, ама нищо добро, защо все още сте тук? Кое ви задържа? Сериозно питам.

# 40
 • Мнения: 18 813
По-скоро ми е интересно защо колегата се отказа да емигрира. Сякаш беше решено преди няколко години, сега пише, че търси да купува тук.

# 41
 • София
 • Мнения: 410
Щото някои хора помагат на родителите си, когато се окаже, че те имат нужда от тях. И т.н. Да не изброявам.

# 42
 • Мнения: 1 613
Аз ако наистина живеех в гето, щях да емигрирам заедно с родителите ми. Явно добре осъзнаваш, че яко “пресоляваш манджата”.

# 43
 • София
 • Мнения: 3 479
Миташки, според мен трябва да се ожениш.
Значи, нямаш представа тези гадни жени как променят мирогледа.

# 44
 • Мнения: 9 778
Аз съм тук заради ММ, който твърдо отказва да напусне Grinning много сме го обсъждали, но не и не.

Общи условия

Активация на акаунт