Отказ на работодателя да използвам платения си отпуск

• 4 753
  • 100
  •   1
Отговори
# 60
Никой не е казал нищо за срам, освен теб. И  в България, особено в София, колата е удобство, необходимост и пести време...и то без да съм богата и готина (да не повярваш). Пък, който има време за губене, нека се движи с ГТ, нямам против. Аз също съм пътувала с него много години и сега оценявам колко време съм загубила, също нерви в блъсканица, в закъсняващи и дори неидващи автобуси, студ по спирките, смрад и мръсотия в автобусите. Но иначе си е алтернатива за хора без коли.

# 61
А някои хора просто ползват и двете? Според това къде отиват? Понеже нямам представа къде работиш, но в поне 4 сгради, които съм работила (големи офиси) като отидеш с колата, няма къде да я паркираш.

# 62
Grinning Ами ползвам го, не виждам нищо срамно в това. Явно в БГ не слизаш ли от колата, тогава си богат и готин.

Що? Ти не си ли богата? Изчетох те и с точно такова впечатление останах.
Лелите на мен са ми удобни 'щото не ползвам автомати. Не са ми готини и тва е.
Админи, модератор, нещо? Темата получи полезните си отговори на предните страници.

# 63
Щом ползвам гт, значи съм бедна.

Лелите са заменими с автомат. В чужбина като няма лели, какво правиш? Ползваш автомата, предполагам?

# 64
Хм...щях да коментирам, че заради такива работодатели всичко живо се мести в София, но явно авторката си е в София. А тук, както беше казал Андрей (той ли беше очилатият) от Сблъсък, трябва да си пълен идиот, за да не намериш работа.
Даже сега гледам обява от Лидл. 1800+ брутна стартова заплата за склададжия и е с реален растеж. Чисто започваш около 1400, демек. Знаеш си отпуски, почивки, има бонуси. Постоянно търсят хора. За мене е пълна загадка някой без специално образование защо не започва при тях, а в кварталната бакалия на МРЗ. Това за София конкретно.

# 65
Като е толкова хубаво, защо постоянно търсят хора?Явно не се задържат.

# 66
Предполагам, че работата не е лесна, понеже съм ги виждала да изнасят от склада, да подреждат по щандовете, после да отидат на каса, т.е. много задължения и вероятно голямо натоварване. Все пак си има служители, повечето са млади, студенти примерно.

Хората масово негодуват за това, че цените са двойни, а заплатите не мърдат. Предполагам и това е решаващо да напускат за повече пари. Новоназначените почти винаги са с по-високи заплати.

# 67
В пазарната икономика няма кака всички да са богати и щастливи. А по-добър строй няма. Така че напъваш се да имаш ценено Ноу Хау, което с мозъка си или с някакви супер уникални физечски качества да можеш да си на по-добри условия. Примерно ставаш футболист в Лудогорец, или ИТ специалист. Ако нещо може да го прави всеки с що годе здрави ръце и гръб, няма как да очакваш добро заплащане.

# 68
Като е толкова хубаво, защо постоянно търсят хора?Явно не се задържат.
Защото работят. И тука идва малкия детайл за бакалията - обикновено там си клатиш краката. По тази причина много хора стоят на не дъвсем хубави или направо гадни финансови условия - защото те реално не работят.
Тези, дето много работят, не са в кварталната бакалия.

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 08:23 от Нарцùса

# 69
Като работят да им плащат подобаващо.С трици маймуни не се ловят.Та голямото плащане в София 1400 лева чисто.То нашия град е на последно място за 2021г. по БВП и икономическо развитие и такива заплати няма в частния сектор.Явно статистиката е стъкмистика.Е кое е по- хубаво, да работиш за реални осигуровки и да вземаш 1400 чисто или за минимални и да вземаш 2-3-4000 чисто?

# 70
Най-добре е за 3000 чисто и на реални осигуровки. Не е толкоз трудно. Трябва малко учене в подходящата сфера.

# 71
Е колко да им плащат в Лидл? 2000? Все пак са продавачи. Но са с пълни осигуровки, 200 лв. ваучери, ДЗО. Коя квартална бакалия го предлага?

# 72
Какво като са продавачи?То и шофьорите бяха прости  шофьори, ама им плащат по 6000.Всички като се натъпчат в канцелариите и като останат без  продавачи и на тях ще вземат да плащат.Търсенето и предлагането формира цената.А Лидл и Кауфланд винаги търсят, и като ще работиш в Лидл, по-добре в провинцията, защото заплатите са еднакви, ама цените на доста неща в провинцията са по-евтини.

# 73
Шофьорите хубаво вземат по 6000, но и тях ги осигуряват на МРЗ. Нали? И после реват, че им изчисляват ниски пенсии. Ами тяхна си е вината.

# 74
При вас както дават много пари, така не са на реални осигуровки и хората ще се оцъклят след 20-40 години. В провинцията не бих работила в местния частен сектор, взела съм си дела там.
Заплатите в Лидл тука в Овча и Лидл в Търговище въобще не са еднакви. И изобщо на тема заплати - тази легенда колко много плащали в провинцията за неквалифицирана работа от 15 години я слушам. Тези с големите заплати се броят на пръстите на едната ръка и като поприказваш малко с тях, се оказва, че не са баш неквалифицирани, нито работят от 9 до 17.

Общи условия

Активация на акаунт