Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

  • 26 669
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 31 837
В еклерите има комбинация от мазнини и вгх+ някакъв протеин (колкото и да е малко количеството, но все пак зависи и какви са били тези еклери)...

# 511
  • Мнения: 479
Купени, по отделно опаковани. Сега пак ми пукат ушите. Разбрах преди от какво се е получавало.
В главата ми обаче стои това притеснение, че захарта не иска да падне и си викам край и диабет имам вече! Уж инсулина ми беше висок, пък не става. Тялото ми не се справя с тая захар! Уф...

# 512
  • Мнения: 17 268
Днес си правих мъфини с каквото имах. А рецептата е " каквото стане " 😀.
4 яйца , сол, чубрица, имах котидж , половинка от изварата Олимпус, в 2 лъжици кисело мляко разтворих бакпулвер на око, насипах тези съставки и сгъстих с овесени трици , кокосово брашно и бадемово, май поравно от сухите съставки се получи. Във формите имаше разтопено масло, насипах, пекох на 180 гр с вентилатор ок. 20 мин.
Вкусно стана, но малко са ронливи и им трябва мръвка 😁


Ще меря кз на първи час и ще докладвам, макар и да е относително това с кз от различните храни при всеки от нас, а и вече се убедих, че и една и съща храна ми влияе различно, зависи от толкова много неща.
Затова вече меря само сутрин аз, или някой път от любопитство, без научно- изследователска цел.

# 513
  • Мнения: 5 137
Момичета, минавам да ви споделя какви супер вкусни пълнени чушки спретнах тази вечер. Сефте ги правя, много ми се бяха преяли, тъй като много обичам, но нали ориз....
Оризът естествено го замених с карфиол, като честно казано нямах големи очаквания като вкус после, щото на пица например изобщо не ми хареса. Обаче стана трепач, занесох на мама една чушка, защото това и е любимото ястие и така и плющяха ушите... чаках я да свърши и я питах - кажи сега кво имаше вътре. И тя - ами кайма и ориз, как кво. питах я - мислиш ли, че аз ще си направя чушки с ОРИЗ?!? И тя попита - ама това не е ли специално за мен направено Laughing Казах не. И после и подшушнах че "ориза" е карфиол. Каза, че въобще не се разбира. И според мен също е наистина така. За разкош добавих и гъби. Плънката стана много вкусна. Малко си е врътня, но за ястие в почивен ден, когато имам време, ми става фаворит.
Ето и снимков материал:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Днес и като движение се отчитам подобаващо. Времето в Пловдив беше супер и направих 2 обиколки на гребната база /10 км/ Една тичайки с малко почивки и една бързо ходене.

# 514
  • Мнения: 40 325
Така, днес от скука си направих експеримент... Който определено нямам да повторя скоро.Беше ми интересно да видя какво се случва
Изядох два еклера.. Охаа
Преди тях КЗ 5
Първи час 6.7
Втори час пак 6.7
Малко след това 7.2
Не мога да разбра защо не пада тая захар.
До сега винаги е падала на втори час и е връщала началната стойност. Даже не знам нормално ли е. При обременяването падна до първа стойност.
Ох, занимаваш се с глупости, вместо да си гледаш здравето, ядеш еклери.За шамари си Joy
Не пада, защото си болна. Затова си тук.
Не би трябвало да правиш това. Това може да си го позволиш след 2 години примерно. Като си свалила колкото имаш, като си направила достатъчно фастове и си изчистила черния дроб от гликогена. И като си имала продължително време добри стойности на гладно.
Тогава може да си спретеш експеримент с еклери.
Сега просто се връщаш назад. Доста назад.
Сега щом е още по-висока, панкреса ще продължи да бълва инсулин.

# 515
  • Мнения: 1 588
Ами аз лично правя тези глупости, защото се опитвам да определя какво значи за моя организъм достатъчно време на режима, какво значи и кога настъпва момента, в който от време на време да си позволя картоф например, или филийка хляб, или парче торта.... говоря за инцидентни случаи, примерно ще може ли някога да ям спокойно пица веднъж в месеца без това да ме връща толкова назад, както казвате...и как ще определя този момент? - когато КЗ на гладно е под 5, или когато ГХ е под 5.3, или когато КЗ час след пица е под 6.0.... в началото на режима е голям хаос, но и колкото повече време минава повече въпроси си задава човек с наличната му информация...а и много ме тормози, че нямам лекар до себе си, не знам дали не се губя някъде в цялата информация и мерки, които предприемам на базата на тази тема...все пак ендокринологията е доста сложна тема...

# 516
  • Мнения: 17 268
Аз съм от година и 8 месеца на режим и не си и помислям още да залитам с вредности.
Помня в началото как исках тиква , и Невена тогава много добросъвестно и рязко ме попари.

Да докладвам - след два от горните мъфина, час по- късно кз 4, 8.
Чак аз не очаквах такъв добър резултат.
Но днес имам и 11 000 крачки, и само супа топчета за обяд, с алабаш, морков, сметана , селъри и лук. Та и с храна не съм прекалявала. Сутринта беше 5,7.

# 517
  • Мнения: 5 137
Да добавя и още една снимка, че ми остана плънка. Сложих я в една тавичка и отгоре настъргах кашкавал.

Тайс, много вкусни изглеждат тези питчици/мъфини. Одеве сме писали по едно и също време и не бях прочела последните отговори.
Днес съседки донесоха достасладки нещица за Задушница. Скрих си една меденка за някой "грешен" ден, защото много ги обичам.

# 518
  • Мнения: 24 613
Ами аз лично правя тези глупости, защото се опитвам да определя какво значи за моя организъм достатъчно време на режима, какво значи и кога настъпва момента, в който от време на време да си позволя картоф например, или филийка хляб, или парче торта.... говоря за инцидентни случаи, примерно ще може ли някога да ям спокойно пица веднъж в месеца без това да ме връща толкова назад, както казвате...и как ще определя този момент? - когато КЗ на гладно е под 5, или когато ГХ е под 5.3, или когато КЗ час след пица е под 6.0.... в началото на режима е голям хаос, но и колкото повече време минава повече въпроси си задава човек с наличната му информация...а и много ме тормози, че нямам лекар до себе си, не знам дали не се губя някъде в цялата информация и мерки, които предприемам на базата на тази тема...все пак ендокринологията е доста сложна тема...
Абе картоф или филийка, колкото и да не са добър избор за нас, пак биват чат-пат. Сравнително. Особено ми харесва единственото число дето им сложи и на двете Grinning
Ама еклер и торта са кофти и трябва да са голяяямо изключение. Особено такива от магазина. То ясно че от веднъж няма да се гътне човек, но да си има предвид че не са ОК. То те и за здрав човек не са хубаво нещо, просто човек се замисля чак като види проблемите.
Всеки си намира баланса. За много хора работи дори и примерно 90% от храненето да им е режимно, а другите 10% за кеф. Е, баш като нови няма да станат, но пак ще се подобрят доста ако преди всичкото им е било безобразно.
Ако стриктното пък е чак непосилно (каквото и да значи това) и ако алтернативата е да теглиш майните на режима, пак по-добре нарушения от време на време, отколкото през цялото време.
Не подскокоросвам никого да яде вредни за него неща, да не ме разберете погрешно. Ама и да сме прекалено строги пак не винаги е добре. Всеки да си решава за себе си.

# 519
  • Мнения: 40 325
Момичета, кой според вас е най-точния лунен календар?
Защото сега като се порових и установих, че в различните сайтове има различни дни.
Един примерно ми дава на 6 март пълнолуние, друг на 7.

Оф, ще взема да питам в лунната тема най-добре.

# 520
  • Мнения: 2 162
За захарта имам пресен пример от тази вечер. Начална стойност 5.7 вечеря свински ребра и една чиния салата от кореноплодни с оцет и зехтин. Салатата включва ряпа, моркови, алабаш и целина глава. Стойност на час и малко - 8.2. Явно и тази салата трябва да отпадне от менюто ми. Вчера пък от 5.2 на 6.8 заради малко тиква. Боб с манатарки на фурна от 6.9 на 9.9.
Измерването е индивидуално не само за всеки човек, но и за всяко хранене. Наскоро гледах едно видео, в което един мъж яде 2 пъти абсолютно еднакви порции и имаше коренна разлика в захарта само като размести последователността на изяждане на продуктите.

# 521
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 680
Момичета, кой според вас е най-точния лунен календар?
Защото сега като се порових и установих, че в различните сайтове има различни дни.
Един примерно ми дава на 6 март пълнолуние, друг на 7.

Оф, ще взема да питам в лунната тема най-добре.

На 7 март е. Тук обичайно е точно.

# 522
  • София
  • Мнения: 1 362
Специално към Елора, по повод гладуването и ЩЖ, преди го бяхме обсъждали.

Препрочитам статиите от първа страница и попаднах на тази.

Скрит текст:
Цитат
Какво представлява „Еутиреоидният болестен синдром“?

Еутиреоидният болестен синдром се дефинира като „състояние … при което нивата на Т3 и/или Т4 са необичайни, но щитовидната жлеза изглежда нормално функционираща.“ А по-точно, „Нивата на реверсивния Т3 обикновено са повишени, което означава потискане на нормалната активност на дейодиназата тип 1 или понижено елиминиране от организма на реверсивния Т3. Обикновено нивата на свободния Т3 са понижени.“

Списъкът с причини в статията в Уикипедия включва:

·    доброволно или принудително гладуване (бележка на П. Ж.: Тези процеси водят до глюкозен дефицит, особено ако в организма няма достатъчен протеин за поддържане дори на нормалния синтез на 400 калории под формата на глюкоза на ден.);

·  сепсис (бележка на П. Ж.: Инфекциите повишават нуждите от глюкоза.);

· травми (бележка на П. Ж.: Производството на структурни гликопротеини и гликозилацията на белтъци се повишава по време на зарастването на рани.);

·  злокачествен процес (бележка на П. Ж.:  Ракът консумира големи количества глюкоза.);

·  хипотермия (бележка на П. Ж.:  При втрисане, както и по време на тренировки с тежести, запасите от гликоген намаляват.);

·  цироза (бележка на П. Ж.: Увреждането на черния дроб може да понижи способността му да синтезира глюкоза, което налага глюкозата да се пести.);

· хронична бъбречна недостатъчност (бележка на П. Ж.: Бъбреците са другите органи, освен черния дроб, които синтезират глюкоза от протеин. Следователно бъбречното увреждане може да понижи способността на организма да синтезира глюкоза.).

Ако се разгледа този списък, изглежда, че еутиреоидният болестен синдром може би е просто друго наименование на системния глюкозен дефицит.

Ако глюкозният дефицит е причината, тогава очевидно нисковъглехидратните диети ще бъдат рисков фактор за възникването на еутиреоиден болестен синдром.

Това не означава, че нисковъглехидратните диети автоматично ще доведат до еутиреоиден болестен синдром. Човек, който води заседнал начин на живот и не страда от инфекции, може да се чувства съвсем нормално и да бъде здрав при спазване на стриктна нисковъглехидратна диета. Точно по тази причина повечето привърженици на нисковъглехидратното хранене не развиват това състояние.

Но ако са налице други рискови фактори като инфекция, рак или силови тренировки, тогава вероятността да развиете еутиреоиден болестен синдром при нисковъглехидратно хранене може значително да се повиши.

Излиза, че при по-заседнал начин на живот НВВМ няма да навреди на ЩЖ, но при по-интензивен (тренировки), инфекции, би могла да пострада ЩЖ (знам, че спираш тренировките по време на фаст).
Охх, много е сложно!

# 523
  • София
  • Мнения: 999
А за този вид, линка който дадох,  какво мислиш?

Не съм експерт. Видях, че са всички видове накуп и споделих какво съм си записала. И е хубаво формата да е пептиди.

"колагена е голяма молекула и първо тялото трябва да го разгради на АК и от тези АК, да синтезира колаген, докато с хидролизирания се приемат наготово АК/пептиди"

И както natka каза - трябва витамин C.

"За Синтезиране на Колаген, минималната дневна доза Вит. С е 200-300мг... над нея, може да се приема колкото си искаш или и при 300 и при 1300 мг колагенът ще се синтезира.
Когато се приема т.н. добавка Колаген ( това са АК) - от нея тялото синтезира колаген в тялото.
Ако има дефицит на вит. С, тялото не може или трудно синтезира колаген в тялото.
Дневна доза - дозата, която се приема за целия ден - напр. 1500мг, общо за деня: 3х500мг=>1500мг
Еднократна доза - дозата, която се приемана на един прием/еднократно... напр. 500мг...

За вит. С - еднократната доза, не трябва да е по-висока от 500мг, защото над тези 500мг не се усвоява, а се изхвърля ( с урина и т.н.)... или, ако приемаш 750 мг, усвояваш до 500, другите 250 се изхвърлят... т.е. пари на вятъра."

# 524
  • Мнения: 40 325
fillme , и Невена беше писала за последователността на храната при ядене.
Първо салата, после другото. Но на мен ми е странно. Аз обичам ту от едното, ту от другото.
Но пък що да не опитам.
Днес ще хапна първо салатата, после яйцата.
Трябва да потърся повече инфо за това.

BFF, не са ми толкова интензивни тренировките като на клиповете. Правя ги по-бавно от тях. Но си имам и пауза. Сега иначе ги правя 2 пъти в седмицата, другото ми е йога.
Плюс и не съм на кето Grinning
Иначе в момента с бъбреците не съм добре. Иначе ще я прочета пак тази статия.
На работата преди седмица реших да изям от там храната. Просто не ми се правеше вечеря. Имаше пиле с ориз. Не беше и вкусно, гадно, сухо.Изядох пилето вкъщи с моя си салата. И пак получих коремни болки на следващия ден. После с бъбреците и пикочния мехур. Може би е била заразена нещо. Рядко ям като носят храна, но почти всеки път имам проблеми, тоя път по-сериозни. Те по ресторантите готвят и с гадни подправки. Ония пикантина, които са химия, а не истински подправки.
А тази седмица ще купувам магаренцето.

magina, витамин С пия всеки ден. 500 мг с удължено освобождаване.
Но засега се чудя. То и преди 3 месеца се чудех.
Може би на булвит бих взела да опитам.

Общи условия

Активация на акаунт