Инсулинова резистентност!

 • 9 867
 • 183
 •   1
Отговори
# 105
 • Мнения: 6


Резултатите от днес, на 30г.
имам и липса на цикъл, как мислите.
Правила съм  натоварване и други изследвания миналата година

# 106
 • Мнения: 11 888
Много е висок този инсулин, на гладно трябва да е едноцифрен, идеално даже по-скоро 5 някъде.

# 107
 • Мнения: 123
Моля за мнение, има ли ИР, резлутатите са на момче на 19г

Да, има.  120 Инсулин трябва да е под 30 въпреки че самата лаборатория е дала под 50.  Спортува ли младежа?  Ще трябват промени и в хранителния режим.  Хубаво е да следите холестерол профил и чернодробни ензими.

# 108
 • Мнения: 1
Здравейте, много моля за помощ.
Това са резултати на 20 годишно момиче.
Ендокринолог й изписа Глюкофаж 1000mg по веднъж на ден. Трябва да го пие 6 месеца.
Освен високите стойности на инсулин ме притеснява и това, че през тези 6 месеца не е казал да се направят отново изследвания.

# 109
 • Мнения: 53 641
Изследването е ОГТТ, а той не бива да се прави по-често от 6 месеца.
Също така е нужно време, за да има ефект от терапията.
Но тази девойка да знае, че само с хапчета не става. Трябва правилно хранене и спорт.

# 110
 • Мнения: 447
Здравейте ще се радвам да ме напишете мнение за тези резултати.  Ендокринолог ми изписа метфогамма ,но и каза че мога да пробвам с берберин и хром. Какво мислите за тези добавки, имам да свалям 15кг след бременност, който две години така и не мръднаха

# 111
 • Мнения: 79
Здравейте ще се радвам да ме напишете мнение за тези резултати.  Ендокринолог ми изписа метфогамма ,но и каза че мога да пробвам с берберин и хром. Какво мислите за тези добавки, имам да свалям 15кг след бременност, който две години така и не мръднаха
Много проучвания излизат с резултати, че Берберин може спокойно да замести метформин. И моята ендокриноложка така мисли. Дали е така не знам. Евентуално сигурно ще пробвам да го сменя с Берберин и ще видим.

# 112
 • Мнения: 79
Здравейте направих си глюкозно натоварване  7 месеца след като последно писах в темата (1 година и 2 месеца на метформин 500мг)
Първоначалните ми от 7.2022


Ето ми от 03.2023 (6 месеца след горното) докато съм на метформин


Актуалните ми резултати от 10.2023 ( 7 месеца след горното). От 12 дена съм спрял приема на метформин за изследването

Как са резултатите? Гликирания ми е 5.7 (на 07.2023 беше 5.4 на метформин).

Утре съм на ендокринолог да видим. Тя ми каза да спра за 10 дена метформина и да ям въглехидрати 3 дена преди теста за да се види начисто как съм. Този гликиран 5.7 ме притеснява. Дали е вследствие на това че съм спрял хапчето? При диагностицирането ми беше 5.5?
Попринцип съм на нисковъглехидратна диета и съм намалил на минимум всичко с добавена захар/бяло брашно/тесто/фруктоза. Правя и фастинг 16/8 (16 часа глад)

# 113
 • Мнения: 53 641
Супер са ти изследванията, браво!
Гликираният е така явно от спирането на метформина. Но пак е в норма. И мастният профил ти е супер!
Според мен само с правилно хранене и спорт ще се поддържат нещата занапред.
Пиши после какво е казала лекарката.

# 114
 • Мнения: 11 888
5,7 е множко... по принцип. Ако обаче хемоглобинът ти е по-нисък, се гликира по-висок процент и тази стойност излиза по-голяма. Понеже другите стойности изглеждат прилично и си и на НВ хранене, си мисля че може това да е. Само предположение, разбира се, аз не съм лекар ами по неволя разучих и аз тази материя.
Иначе от 10-12 дни спрян метформин ме съмнява да се качи съществено, той дава информация за средната кръвна захар за 3 месеца назад.

# 115
 • Мнения: 53 641
Да, това го пропуснах, хем като четях поста мислех да кажа, че за 2 седмици не е възможно да е от спирането на метформина, но после се разсеях.

# 116
 • Мнения: 79
не ми харесва че се дига гликирания. Преди да ме диагностицират Гликирания ми беше 5.5 (когато бях с 25 кила отгоре, тъпчех се със сладко/хляб/плодове) и не взимах нищо. Докато бях на терапия ми варираше от 5.1 до 5.5. Сега това 5.7 ме изплаши попринцип вкарвах въглехидрати последната седмица за да е точен теста. Ще видим какво ще каже докторката. Реално гликирания последния месец има по-голяма тежест кръвната захар, така че реално не е точно средно за трите месеца, а е с средно но последния месец повече се взима под внимание.  Със сигурност след 2 месеца пак ще си го пусна. Не знам добре ли ми се развива или не ситуацията

# 117
 • Мнения: 53 641
За три месеца назад дава информация гликираният, не за месец, нито за 2 седмици.

# 118
 • Мнения: 79
За три месеца назад дава информация гликираният, не за месец, нито за 2 седмици.
Ендокриниложката каза  че са добре изслдванията почти същите като предните когато бях с хапчето. Гликирания не било притеснително трябва да се наблюдава. Каза ми да спра метформина и да продължа да взимам само Инозитол за 3 месеца и тогава да си пусна само глюкоза+инсулин+гликиран и да видим ще задържа ли резултата или ще трябва да се върна на хапчето

# 119
 • Мнения: 3 243
Здравейте, до колко може да се вярва на апаратчетата за домашно измерване на КЗ?

Общи условия

Активация на акаунт