Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 283
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • Където морето целува небето...
Иначе, 4ти клас труден прием в математическите (Математика за всеки, пролетно, олимпиада.....). И в 7 клас хоп - в СМГ се влиза с матури т.е. със знания по основна математика по МОН. Не знам коя умна глава го е измислила това гениално решение.....

Напълно подкрепям мнението ви! Аз също не намирам конструктивна логика в разликата в нивата на изпитите след 4 и след 7 клас.
Точно това визираше нашата учителка. Децата в 4 клас се скъсват от състезания, за да се впишат в критериите за прием. И то състезания и олимпиада с доста висока трудност. И след седми клас само с НВО, което за децата с желание за тези училища е да го кажем елементарно. А и са три години по-големи и улегнали за състезание и класирания. За жалост не им се позволява да сложат по-големи критерии за след 7 клас.

# 331
и какво става - всички ли са с максимален брой точки при приемането след 7ми клас?
Може би до тази възраст който е осъзнал, е не иска да решава толкова сложни задачи, се е отказал от това училище?

# 332
Може да видиш баловете за прием след 7 клас по училище. Като цяло за МГ решаващо е представянето по БЕЛ, тъй като математиката не им е проблем.

# 333
Според четвъртокласника МБГ Пролет било по - трудно от ПМС и олимпиадата 😂 имам чувството, че бърка състезанията.

# 334
Според четвъртокласника МБГ Пролет било по - трудно от ПМС и олимпиадата 😂 имам чувството, че бърка състезанията.

Може и да не бърка.. Аз не съм го виждала мбг тази година специално, не е и участвала дъщеря ми. Но като знам как е по 3 мин на задача, няма да се учудя. (3 ли се паднаха или по малко?) Те затова накрая медали дават повечко, да компенсират стреса, че за толкова малко време дават толкова много задачи:))))

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 08:14 от good fight

# 335
Има обявени резултати на IMAS - СМБ Изток.

Искам да питам, ако се обадя по телефона, дали ще оправят училището на детето, понеже е сбъркано в списъка?

# 336
забележителни 49 т. на ПМС на дете от Добрич...браво!!!

# 337
  • София
Някое детенце да е минало математика без граници за 3 клас?

Да, моето. В понеделник.

# 338
За коефициент при кандидатстване в МГ най-високият резултат за страната ли се взема или най-високият за града?

# 339
  • София
За коефициент при кандидатстване в МГ най-високият резултат за страната ли се взема или най-високият за града?
Вижте регламента на съответната МГ. Понякога е най-високият възможен за постигане в състезанието, понякога е най-високият, постигнат от кандидат за същата гимназия.

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 13:11 от Jiema

# 340
  • София
Здравейте,
В излезлите резултати от Европейско кенгуру не фигурира името на моето дете? Участвал е с името си, не с номер. Знаете ли къде да проверя, кого да попитам?

# 341
Здравейте,
В излезлите резултати от Европейско кенгуру не фигурира името на моето дете? Участвал е с името си, не с номер. Знаете ли къде да проверя, кого да попитам?

Сигурно ли е, че сте в района на СМГ? Проверете дали училището не попада в другия район

# 342
Здравейте,

Сигурно ли е, че сте в района на СМГ? Проверете дали училището не попада в другия район

От къде се проверява?

# 343
  • Sofia
В сайта на СМГ пише от кои райони са училищата в тяхното класиране.

Публикуваме резултати само за училищата от районите Връбница, Възраждане, Искър, Кремиковци, Люлин, Младост, Надежда, Нови Искър, Оборище, Подуяне, Слатина, Студентски, за които СМГ „Паисий Хилендарски“ е определено за училище-координатор.
Резултати за другите райони на София-град може да намерите на сайта на НПМГ.

# 344
  • София
Аз не намирам публикувани разултати на сайта на НПМГ. Поне до момента.

Общи условия

Активация на акаунт