Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 37 213
  • 804
  •   1
Отговори
# 165
Кактусче Бързо да се оправяш. Аз бих посетила алерголог. Предполагам, ако си занесеш L-тироксин може да ти направят проба за тест за алергия. Но вероятно ще трябва да са ти отминали сегашните симптоми. Аз като ходих на изследвания имаше една дама си носеше вино, за да и направят проба. Говоря за Александровска болница в София.

Иначе аз съм на Л-тироксин вече над 2 години и нямам проблем. Преди няколко месеца му Смениха формулата и кутията, но и с нея нямам проблем.

Мери Да си честита.

hope Да не си изкарала подостър тиреоидит. Той има такава симптоматика е по-леките форми. Болки в областта на ЩЖ и много ниско TSH. Това е първата фаза, след няколко месеца се влиза във втора фаза - хипо функция. Аз бях с TSH 0.0008 и после над 8. Назначават кортикостероиди, но Начев в крайна сметка се съгласи да ме лекува с НСПВ.

petufin Съжалявам мила. HugДано следващият път да е Вашият.

# 166
Момичета, имам въпроси. След като отмина малко време след Бх и аборта се замислям какви изследвания да пусна. Аг ми каза, че ако се повтори или потрети чак тогава ще ме прати, но хич не искам да губя време.
Токсоплазмоза, уреа плазма, ТСХ, фт3, фт4, анти  тпо, анти тг и какво още? Не ми се иска за едни 100-200 лева да се повтаря всичко това . Поне нещо да правя докато чакам 2 месеца и да изключа някои ...

# 167
Тути Задължително тромбофилии. Около мен повечето с БХ или мисед, това беше причината. При една приятелка причината се оказа нисък прогестерон, сигурно си пускала, но може пак.

petufin shantall Съжалявам, момичета! Вяра и сила!

# 168
petufin, аз ходя при една ендрокриноложка, която взе насеризоно думите ми, че гледаме щитовидната за успешно забременяване, не е някаква уау докторка, но обикновенно назначава доста изследвания. Работи в МЦ Доверие срещу КАТ Д-р Ангелина Митева.

Мери, аз съм те пропуснала честита да си!

Отбелязвам се с Ц вече аз. ММ каза, че ще пробва понеделник-вторник да пусна изследването, съответно и аз трябва да пусна АМХ и предполагам ако до 10ти входирам документите имаме шанс за това заседание.
Шантал, ти всеки месец ли пиеше фемарата? Аз до сега взимах кломен, но докито каза, че и този месец ще продължи ефекта, има ли значение колко пъти се взима фемара? Ако някъде сте го коментирали може и да съм го пропуснала..

# 169
  • София
Момичета, имам въпроси. След като отмина малко време след Бх и аборта се замислям какви изследвания да пусна. Аг ми каза, че ако се повтори или потрети чак тогава ще ме прати, но хич не искам да губя време.
Токсоплазмоза, уреа плазма, ТСХ, фт3, фт4, анти  тпо, анти тг и какво още? Не ми се иска за едни 100-200 лева да се повтаря всичко това . Поне нещо да правя докато чакам 2 месеца и да изключа някои ...

Тути, тук в тази тема на първа страница има всичко https://m.bg-mamma.com/?topic=1523646

# 170
И аз минавам да се оплача. От 2 дни съм с цикъл и грип Б. Карам го тежко, с 39 градуса, сериозно главоболие, вече и кашлица. Пия една торба с хапчета, но имам чувстото, че нищо не помага. А всичките температуропонижаващи, тип Нурофен, влият негативно на фертилността..😭

# 171
  • Замък сред облаците
Пий парацетамол, той е разрешен при бременност и опити.

Тути, Мацето хубаво те е ориентирала ❤

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 17:48 от АА

# 172
  • София
GerKa99 ,детето ми е с тип А,до болница стигнахме.Много е брутален и безмилостен тоя грип 😣 Аз все още нямам симптоми на грип,само ходя и си пипам гърдите и се надявам да няма бебе тоя месец.Тамифлу пиеш ли?
  tuti123 и аз съм за тромбофилии да пуснеш,голяма беля правят,а и ако има нещо,за цял живот си оставаш с едно на ум (боледувания,планови операции и.т.н.)А и пак да кажа,че аз забременях със сина ми в месеца след биохимична бременност 🙂
Мери,честит празник!Сбъднати мечти и здраве ти пожелавам!
Кактусче , моя приятелка имаше някаква реакция от Тироксина ,но не помня точно каква,поръчва си Турски вече.А не е изключено и на нервна почва да си докарваш нещо.
petufin,съжалявам миличка ,горе главата,следващия път ще е вашия!
Ако си била болна и не напълно здрава и това си дава отражение.
the doors преди години бях вдигнала от Фраксипарина еозонофилите и четох,че има връзка с токсикоплазмоза и направо полудях (бременна бях).Сигридов ми се изсмя тогава обаче,така че може и да не ми е много достоверна информацията от Интернет.Като цяло май от доста неща се завишават,медикаменти в това число.

# 173
Тути Задължително тромбофилии. Около мен повечето с БХ или мисед, това беше причината. При една приятелка причината се оказа нисък прогестерон, сигурно си пускала, но може пак.

petufin shantall Съжалявам, момичета! Вяра и сила!

Нисък прогестерон как се доказва, на 7ми ден след доказано О ли беше, че искам и аз да пусна да видим какво е положението

# 174
  • София
Светослава, 3 месеца го пиех, сега ще почивам един.

# 175
Благодаря ви от сърце, мили момичета 🥰❤️💗 Симптомите са от повече време и си ги обяснявам вече след като излязоха резултатите. Ако и тази вечер се изрина, ще си взема Л Тироксин да пробвам, че обривите започнаха след Еутирокса точно. Иначе аз от стрес получавам само червени петна, но те не сърбят и изчезват до 30 мин. Последния път, когато се подух и умирах от сърбеж, беше от развалените Великденски яйца 🤣 Този път бях даже по-зле, но не ми се ходеше в спешното и си легнах. Само на Ериус ще карам поне 1 седмица, няма пак да започвам кортикостероиди, че преди месец ги пих доста време.
Мери, честита да си! Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет, любов и незабравими моменти! ❤️💗🥰🍀

Кактусче, аз имам алергия и към ЕУТИРОКС, и към Л-ТИРОКСИН. Накрая ги заменихме с Аку-Тирокс, гръцки е, на сироп. Не бих казала, че не ми излизат пъпки, но не е онова, дето беше от другите. Значи само ги пийнех и се почваха едни обриви от главата, шията, деколтето, корема, ръцете и до кръста. Под кръста не съм имала. Пиех Зиртек. Един алерголог (щото нали много си разбират от работата) ми даде крем с кортикостероиди. Е няма да ти казвам как за минути се обринах. Само че обрива ми от Еутирокс, Л-тироксин и кортико по външен вид прилича на варицела. Т.е. малки червени пъпки, които много сърбят. НО нямам мехури и не се подувам. Твоето прилича на сериозна алергия и според мен отиди на алерголог, защото не е хубаво да ти се подува лицето. Пиеш ли някакви лекарства, към които можеш да си алергична, освен Еутирокса? Да се мажеш с някакви крема или кортико в момента? Ти щом си се обривала от яйца, явно и към храни имаш алергия. Нещо да си яла по-особено? Не от стрес, и на мен все ми пробутваха тая тези (или дерматит), обаче никой не се сети за толкова месеци да ме пита какви лекарства пия, а Еутирокс беше единственото , дето пиех. Не, не можело да е от него. А бе, ше ви таковам и таковата на дипломите. Скъсах се да се чеша 7 месеца, докато разбера от какво е. И то сама го открих. НО пак казвам, че НЕ съм имала подуване на лицето, нито пъпки по долните крайници.

# 176
АА, Bubble, благодаря!
Взех си едва днес Тамифлу, тоест след 48ч,  защото не знаех. Навсякъде пише, че ефект има ако се започне навреме. Взех при първи симптоми с Авирон, но в аптеката ми казаха, че бил ефективен при Ковид, не и при грип.
Наистина, пазете се от грипа, защото е някакъв ад.

# 177
Salsera, много ти благодаря за подробната информация ❤️❤️❤️ Ние имаме Акутирокс в аптеката, но ще дам последен шанс на Еутирокс, може и да ми се размине тази вечер 😁 Иначе няма как наистина толкова тежка алергична реакция да е на нервна почва. Бях си в супер настроение.

# 178
GerKa99, може да пиеш аналгин. Иначе не е вярно, че само в началото може да пиеш противовирусни. Ако не ти понася Тамифлу, става и Изопринозин. Авирон става при грип. Преди Ковид само, за това се ползваше все пак 😅 Бързо оздравяване. Аз като го карах, отказах да влизам в болница.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 18:35 от Kactus

# 179
the doors преди години бях вдигнала от Фраксипарина еозонофилите и четох,че има връзка с токсикоплазмоза и направо полудях (бременна бях).Сигридов ми се изсмя тогава обаче,така че може и да не ми е много достоверна информацията от Интернет.Като цяло май от доста неща се завишават,медикаменти в това число.
Да, и аз от фраксипарина вдигнах навремето еозинофилите и ми го смениха с клексан. Но обикновено значи алергия този показател. Някаква непоносимост.

Общи условия

Активация на акаунт