Моята надежда е едничка - скоро да видя втората чертичка. ~бебеправене 412~

• 36 725
  • 804
  •   1
Отговори
# 720
Жаки, аз от две години съм с IIB, имам раничка, масово левкоцити и доста чувствителна, кървяща шийка, но колпоскопа е чист в последната година-две (преди съм имала атипични участъци, от които вземаха биопсия). Правена ли ти е колпоскопия? Ако не, препоръчвам ти да минеш и един колпоскоп, за да си спокойна. Групата може да е по-висока заради раничка или възпаление, не е задължително да е нещо страшно. Аз дори вече не обръщам толкова внимание на групата, а повече разчитам на колпоскопския преглед.

# 721
Жаки, аз от две години съм с IIB, имам раничка, масово левкоцити и доста чувствителна, кървяща шийка, но колпоскопа е чист в последната година-две (преди съм имала атипични участъци, от които вземаха биопсия). Правена ли ти е колпоскопия? Ако не, препоръчвам ти да минеш и един колпоскоп, за да си спокойна. Групата може да е по-висока заради раничка или възпаление, не е задължително да е нещо страшно. Аз дори вече не обръщам толкова внимание на групата, а повече разчитам на колпоскопския преглед.
Не ми е правен. Болезнено ли е къде може да се направи и от какъв доктор? АГ ли

# 722
Ами ние ще си пробваме и каквото сабя покаже. 🙂

Жаки нищо притеснително след 6м пусни нова МБ.
л
Ами миналата ми беше 2 група сега 2 Б. Това не е ли лошо? Ще питам репродуктивния ама като знам как се интересуват от тея неща…

# 723
2Б пак си е 2ра група. От това, което съм чела даже някъде класификациите имат буква А или Б от 3та група нагоре. Аз също съм 2Б от няколко години, нямам проблеми, писала съм и преди точно по този повод - минах стимулация, забременях и родих с 2Б.
+1 за колпоскопия, всеки АГ, който има нужната квалификация може да я направи, не е болезнено, може да има лек дискомфорт. Ето малко информация за процедурата: https://www.omed.bg/Kakvo-trabva-da-znaat-genite-za-kolposkopiata-page1329.html

# 724
  • София
Последните няколко години съм все 2ра група, а нямам никакви оплаквания. Мина цяла година и не съм си пускала цитонамазка. Чак ме е страх. Репродуктивния обаче не ме е питал кога ми е правена, което означава, че ще трябва да си кажа. Много ги мразя такива изследвания, защото после съм под голям напрежение в очакване на резултати, а в Надежда май бавно стават.

# 725
2Б пак си е 2ра група. От това, което съм чела даже някъде класификациите имат буква А или Б от 3та група нагоре. Аз също съм 2Б от няколко години, нямам проблеми, писала съм и преди точно по този повод - минах стимулация, забременях и родих с 2Б.
+1 за колпоскопия, всеки АГ, който има нужната квалификация може да я направи, не е болезнено, може да има лек дискомфорт. Ето малко информация за процедурата: https://www.omed.bg/Kakvo-trabva-da-znaat-genite-za-kolposkopiata-page1329.html

А репродуктивните не се ли занимават с колпоскопия?

# 726
Повечето големи клиники имат колпоскопи, изследването не е болезнено - мажат те с два разтвора (единия щипе) и съответно при промяна на цвета на лигавицата, означава че има атипизъм. Ползват един уред, който малко прилича на микроскоп, с който се гледа шийката (дори и пациента наблюдава на мониторче какво се случва). Колпоскопа е добре да бъде част от годишните профилактични АГ прегледи. Препоръчвам Вита, там има цял екип, който се занимава и специализира в дисплазиите

# 727
  • София
Здравейте момичета. Притеснявам се днес излезе цитонамазката ми. Миналата година бях 2 сега 2 Б. Моля ви кажете има ли място за притеснение
Цитонамазката ти е правена в Надежда,нали?От същия човек имам и аз подобен резултат 2Б,нищо впечатляващо ,пуснахме HPV тест за високорискови щамове ,направихме колпоскопия с д-р Христов ,всичко е наред 🙂 И при теб ще е,не се тревожи,това не е лош резултат.Добра ти е намазката.

минзухарче,доволна ли си от Чучумишев?

# 728
  • София
Бях 2А като забременях, даже и след раждането и години по-късно все си бях 2, някак странно последните две години излиза 1ва група моята цитонамазка Grinning

# 729
Ами на пръв поглед да, погледна ме обясни ми че всичко е наред. Отговаряше на въпросите и  каза какво ще правим ако не се спука.

# 730
Здравейте момичета. Притеснявам се днес излезе цитонамазката ми. Миналата година бях 2 сега 2 Б. Моля ви кажете има ли място за притеснение
Цитонамазката ти е правена в Надежда,нали?От същия човек имам и аз подобен резултат 2Б,нищо впечатляващо ,пуснахме HPV тест за високорискови щамове ,направихме колпоскопия с д-р Христов ,всичко е наред 🙂 И при теб ще е,не се тревожи,това не е лош резултат.Добра ти е намазката.

минзухарче,доволна ли си от Чучумишев?

Да, доктор Христов работи в Надежда ли

# 731
Здравейте 😊
Записвам се и аз в темата. Пожелавам на всички ни скоро да се похвалим с две черти! Късмет ❤

Малко повече информация за мен: на 26 години съм, цикъл на около 28 дни. Правим опити от доста скоро. Надявах се този месец да нямам МЦ, но уви - днес подрани дори с 1 ден. Приемам фолиева киселина от около 4 месеца и половина.

# 732
Sisi_cat, добре дошла и не се задържай дълго. Ако не се случат скоро нещата, е хубаво да пуснеш някои изследвания - витамини д и б12, хормони, тромбофилия, хламидия. Мъжът пуска спермограма в репродуктивна клиника. Пожелавам ви чудото да се случи. И по-добре пий метилирана фолиева киселина. Ако имаш тромбофилия, само нея усвояваш.

# 733
  • София
На д-р Христов можеш да му имаш пълно доверие!
Той е моят лекар.

# 734
Sisi_cat, добре дошла и не се задържай дълго. Ако не се случат скоро нещата, е хубаво да пуснеш някои изследвания - витамини д и б12, хормони, тромбофилия, хламидия. Мъжът пуска спермограма в репродуктивна клиника. Пожелавам ви чудото да се случи. И по-добре пий метилирана фолиева киселина. Ако имаш тромбофилия, само нея усвояваш.

Благодаря 😊
Пия Неофолик мета
За мамите от Бургас къде ходите на гинеколог?

Общи условия

Активация на акаунт