С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 817
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Друга гледна точка просто.
Пък и спор да става 😀.
Иначе не е интересно.

Ако започнете само снахите да кудкудякате хорово, няма да има тръпка.

# 631
А и кой ще учи на ум и разум! Те!? Сами себе си! Неее 🤣

# 632
Абе дами, жени винаги могат да се изядат взаимно независимо дали са на едно мнение или не Grinning Свекървите в темата са просто катализатор, ама и без тях може да се сдърпаме.

# 633
 А и някои сме отдавна , дошли като снахи и докато се обърнеш , настъпил и нашият звезден  свекървенски час  .

# 634
Да се включа и аз. Снахичката ми е на гости вече трети ден. Много мило и съобразително дете. Направо немога да повярвам какъв късмет има синът ми с нея. Като сравнявам с предишната която ми доведе няма парагон. Занимава се с малката помага за всичко абе идилия. Само се надявам и за напред да е така. Разбират се със сина ми и изглеждат щастливи. Лятото живот и здраве ще се запознаем и с родителите и. Предложи ми даже докато са тук тя да гледа малката да не плащам на гледачка. Мисля този уикенд да ги заведем на Венеция тя за първи път е в Италия и спомена, че много би искала да я види. Вчера сина ми я води в Сан Марино и беше много щастлива. Взела беше и подарък за малката.

# 635
Освен това всяка свекърва е била снаха, а всяка снаха не е сигурна свекърва 😉
Не е вярно това. Wink

# 636
Кое му е невярното 🙂

# 637
Не всяка свекърва е била снаха.
Пак съдиш от твоя частен случай.

# 638
А ти  с твоя явно единичен случай оспорваш правилото 😀
Щастливките от този вид са толкова изключително малко, че изпадат от статистиката 🤣

# 639
Е, щом се шегуваш с това, че.хората са останали сираци млади...
И не е мой случая. Аз съм имала две свекърви и нямам деца.
Просто познавам такива хора и това, което пишеш не е правило.
Слагането на намигащи емотикони не ти дава право да пишеш всичко, което ти хрумва и то да минава за шега, нали знаеш?

# 640
Като чета темата, стигам до извода, че който се крив си е крив без значение дали е снаха, свекърва, или тъща.
  Аз да питам, как снахите искат да им се помага, ако бабите и дядовците не участват в отглеждане и възпитание на внуците.  И преди да ми скочат, че те помощ не искат, щото сами си гледат децата, да се върнем и да си спомним, колко се оплакват,че не им се помага. Визирам помощ от всеки вид баба и дядо,не само свеки.
  Аз гледам внучката, и дядо й я гледа. В повечето случаи сме двамата. И в това общуване се опитваме да учим, да възпитаваме. Има ли начин това да не става?! Аз мисля,че не. Като напр. -мием ръчички след прибиране от вън, 
 преди храна, казваме моля, заповядай, благодаря , пеем песнички, четем или разказваме приказки, учим я да си прибира играчките. Това не е ли възпитание?
   Благодарна съм на дъщеря ми и зет ми , че са здравомислещи млади хора . И на себе си,че съм заслужила доверието им.
   Аз мисля, че Мако е убедена в това, което пише тук, и че ще бъде такава свекърва.

# 641
  • при късмета
марулетка, да, все по-малко се оплакват, че не им помагат, повечето искат сами да си гледат децата. Не защото са принудени, а защото смятат, че така е редно. А помощта, е помощ, когато бабата и дядото не възпитават по техните си тертипи и тук, като при храненето се спазват правилата на родителите. За всичко се отнася. Защото независимо дали се отнася за хранене или възпитание (т.е. в много малка възраст какво може и какво не), не е добре за самото дете родителите да казват едно, а баба и дядо противоположното. Същото е като единия родител и другия да спорят пред детето. Дали е пред него или не, когато един забранява нещо, а друг го пренебрегва умишлено и на инат, не помощ, не е възпитание и не е градивна и полезна връзка с детето и за детето.

Не се притеснявайте за бъдещата снаха на ма ко, казах вече, че ще съживява другата тема Joy

# 642
Свекърите при нас не дават заввки, обаче майка ми от два дни ме гони по телефона как щяла да идва да гледа нероденото внуче. Викам "Ти да го гледаш не можеш, 'щото си на 2000 км, ама като дойдеш на гости няма да ходи на детска градина и го гледаш". Ей като пламна тая жена... Макактака?! Едва ли не се е подготвила да дойде и с месеци да стои вкъщи да гледа внуче. А мен ме втриса при мисълта Grinning
А като се познаваме ще си го гледа по нейния начин, защото е ината и защото според нея "и ние ще дойдем на нейната". Позабравя от време на време тя каква беше като млада майка.

# 643
  • София
Ма ко, принципно не обичам изхвърляния за вселенската справедливост и как ще ти се върне със сина.
Но да ти кажа - колкото и добре да си го възпитала, те са отделни личности със собствени идеи и не знаеш какъв човек може да избере той.
Не ти го пожелавам ,наистина , но след 10-20 години да не пишеш "Едно време мислех свекървите за командорещи и несъобразителни, но като гледам моята снаха - ги разбирам".
Помня, че преди 30 години имах колежка, развела се след 30-годишен брак, защото синът й се оженил, а със снахата не се харесвали (живеели заедно, брррр). Снахата била вегетарианка и не давала и на детето месо, нещо такова. Но и колежката беше дзвер...

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 11:26 от Cuckoo

# 644
Възпитание в разрез с това на родителите ОК, но базови навици и поведение - никаква вреда не виждам в това. Марулета ми звучи изключително адекватно и ми напомня на моята свекърва ( чак си върнах да прочета, че е момиченце, защото приликата наистина е много голяма). Тя и свекърът ми доста често гледат детето и му говорят, обясняват, показват,  възпитават - често се шегувам, че отива на зелено училище, като е при тях.. Доволна съм. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт