Barefoot shoes/ Минималистични "боси" обувки

• 30 178
  • 340
  •   1
Отговори
# 225
Детските размери на един модел са по-евтини. С увеличаване на размера се увеличава цената. Dingo до размер 35 са 140 лв. От 35 нагоре са 204 лв.

# 226
Благодаря. Да, също обърнах внимание на номер 35, детски и за възрастни. Ако на някой е от полза, моите любими Merrell Glove, но модел 4, се оказаха с много твърда гума на пръстите, неподходящи за самата материя на обувката. Не удобно, впиващи се във крака. Нямах проблем да върна, но при мен доставката е безплатна. Като поръчвате обърнете внимание на модела

# 227
Здравейте, знаете ли дали обувките са подходящи при  метатарзалгия и паднал свод? Благодаря

# 228
Няма как да ви дадем съвет. Босите се носят за здраве. При фактически нарушено здраве, най-добре питайте лекар/ортопед/специалист по ресторативно движение.

# 229
  • София
Здравейте, знаете ли дали обувките са подходящи при  метатарзалгия и паднал свод? Благодаря
Аз съм с метатарзалгия, в следствие на артрит и нося боси обувки, но по препоръка на доктор. Дали обаче са подходящи конкретно за вашия случай, консултирайте се с лекаря си, който ви е поставил диагнозата.

# 230
  • София
Здравейте, босоноги момичета😀 Имам молба може ли да проверите цената на зимните ботуши Динго, Зизу? Понеже от чужбина поръчвам до адрес в България, цената от 87€ докато платя се промени на 105€. Предварително благодаря. Ако някой има опит с този вид ботуши, ще помоля за отзиви. Благодаря.
Може да ви смята някакъв VAT. При чужбинските показва цена без данъка, когато завършите поръчката ви преизчислява. Но може и да не се прилага ако сложите бг адрес. Другата причина може да е размерът.

Klodel, босите обувки са помощно средство, но трябва да има терапия.Давам идея да се консултираш със специалист по ресторативно движение, те обикновено са наясно с босите обувки и ще могат да насочат и към нормален ортопед,за да работиш и с лекар,и с тях.

# 231
Здравейте! В търсене съм на зимни боси ботушки на 13 месечно бебе, което вече ходи. Досега бяхме с есенните ботушки на Зизу Бамби, но постоянно й се изхлузваха от крачето и е много дразнещо.

# 232
Ботушките Йети  са чудесни, най-леката възможна обувка като за толкова малко краче.

# 233
Здравейте! В търсене съм на зимни боси ботушки на 13 месечно бебе, което вече ходи. Досега бяхме с есенните ботушки на Зизу Бамби, но постоянно й се изхлузваха от крачето и е много дразнещо.
И аз съм в чуденка за номерация на Зизу, въпреки таблиците. Повторих закупуване на Динго, 2 номера по- малък размер от нормален. Но от към качество и топлота, са несравними. Разпродадох всичкО Ugg. Аз да попитам, отново Зизу - цените в сайта без ДДС ли са? Начисляват при оформяне на покупка, или това е само за чужбина? Благодаря

# 234
В България са с включен ДДС обувките на Зизу - каквото пише като цена , това съм плащала..

# 235
  • София
Зизу начислява ДДС само ако поръчвате от чуждестранната версия, защото всяка страна има различен данък. Затова гледайте валутата и езика да са на български. 
Макар, че и от английскта версия ще ви засече, но да ви е по-ясно.
Динго е от различни части на животното и дебелината вълната е различна-първо от всяка част на кожата, но и от животно до животно. За да са напълно еднакви, трябва да се селектират парчетата и страшно много кожа ще отива фира, което не е устойчиво и би увеличило цената много. Та затова някои отвътре са по-плътни. В крайна сметка козината се степва и самата кожа се отпуска доста. Моите са ми номер по-малък, защото когато ги купувах преди години нямаше 38 размер. Онзи ден пипах вълната вътре и се оказа, че при палеца нямам вълна вече и току ще пробия кожата Laughing Но отвън не си личи, а и с ами комфортни. Другата есен ще си взема нови, чакам да видя какви нови разцветки и модели може да се измислят.
При йети е добре да се взима номер нагоре, ако са в овчата кожа като хастар, козината често обира от мястото, а ако случайно се смачка от крачето и захлопа, може да се сложи по-плътен чорап или стелка.

Обмислям някакъв десташ аз, да продам това онова(макар някои да си ги харесвам и плюшкина в мен роптае Satisfied), но съм си харесала едни леопардови Виво и се чудя дали д ане си взема Перто на wildling. Ще продам зимните ми вълнени техни, че не ги нося много, чудя се и за зелените ми есенни...ама те са страхотни и ги обичам много....просто вече не нося толкова зелено.
Не знам и аз, трябва да го помисля, че з анякои които съм продавала още ми е мъчно Laughing

# 236
Да, много се отпуска Динго, с два номера по- малки, вече ги нося с плътен чорап. А съм и с тънък прасец, как ходя, не знам, но се прибирам с малки камъчета в тях. Очаквам тези дни да ми донесат Хъски, Гризли и мини Динго (май трябваше детски да поръчам)  Динго, за моя изненада, много издържат на дъжд. При зимите са дъждовни.
На палеца бях пробила едни Ugg😄, но моите са малко издадени.

# 237
  • София
Моите не са издадени...палец и показалец са ми еднакво дълги. Но са по-малък номер и явно с времето съм протрила вълната.
Като се напръскат с нещо подходящо за относително устойчиви. На сух, хрупкащ сняг са ок. Но ако е мокър и се топи с локви прогизват. Декември така много амбициозно тръгнах с моите в снеговалеж да заведа детето на РД в съседния квартал и вътре се напълниха с ледена вода и джваках, съхнаха 1 седмица.
Гризли мерих, но не си взех. Може би догодина, като има нови цветове.
Имам златни хъски и много си ги харесвам, широчки са, обаче, около глезена. При мен не драматично, повече ги стягам, но см виждала хора, на които са им доста хлопащи или правят гънка отпред, защото имат вътрешен обем.
Аз затова не взех на децата Фокс тази есен. Не са точно за тяхната форма на стъпалата. Моите са със стъпала "перка" и среден свод, много кльощави крака и глезени. Носят Виво, Беленка(но някои модели, други са им хлопащи).

# 238
И аз поръчах златни Хъски, ще пиша, като са при мен. Дано🙏 са ми по мярка. Иначе за топлия сезон съм презапасена с Merrell. Леки и удобни, не заемащи много място в ръчен багаж. (нося резервен чифт). С Froddo съм така, повече пристягам, но моделът бе с две лепки. Аз продавам без сантимент, ако нещо не ми е съвсем удобно.

# 239
Здравейте!
Аз тепърва навлизам в дебрите на босите обувки. Оглеждам се за такива за себе си, повлияна от дъщеря ми, която проходи с Botess, мина и през Зизу. Доста са и удобни и смятам да продължа да й взимам такива.
Виждам, че някои от вас са поръчвали Tikki.
Харесала съм няколко модела, но нещо не мога да го докарам до финал.
Уж първо ми изчислява парите в лв., после преминава в щ.д., доставка с Български пощи, безплатна доставка.....абе малко ми е съмнително и се отказах.
Може ли да споделите опит от кой сайт точно на Tikki поръчвате, как става при вас, за колко време пристигат и къде си търсите после пратката. И последно - колко излиза доставката?

https://www.tikkishoesbg.com/
Това е сайта, през който опитах да поръчам.

Общи условия

Активация на акаунт