Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 385 776
  • 5 371
  •   3
Отговори
# 5 220
С апетита е трудно.
Аз съм с бебе на 9м в момента. От 4ти до 9ти месец давах Перитол за да се храни достатъчно често.
Има го в Украйна и Германия, но немския е с рецепта. Според нашия лекар е по добър немския обаче. Ние последно си набавихме от Украйна и не знам дали е съвпадение, но малко по малко спря да ѝ действа. Украинския е унгарско производство, за немския не знам, че лекарят ни беше дал от него 2 блистера без опаковка, докато успеем да си набавим.

ПС. От Украйна ни го пратиха по автобус, че по бързо пристига.
Има и таблетна форма. Ние бяхме на таблетки.
Проверете Турция и Македония. Чух че и от там са вземали.
Ще се опитам да намеря от Украйна,благодаря ви много!

# 5 221
За афтите се самоцитирам от много задни страници в темата:

Цитат
Има множество варианти. Най-безобидното е жабурене с хипертоничен разтвор - вода със сол. Някои хора слагат и сода в него, но е гадно. В чужбина изписват препарат, който се нарича Magic Mouthwash - прави се по поръчка и съдържа 5 неща: лидокаин (обезболяващо), антихистамин, антибиотик, нистатин (противогъбично) и хидрокортизон (КС/противовъзпалително). У нас не знам някой да го изписва или забърква, но можете да набавите някои от съставките: 1) Фунгостатин (нистатин) 2) Трахизан (АБ/лидокаин) Важно е да поддържа добра орална хигиена - паста с повечко флуориди и вода с хлорхексидин (напр. Елудрил) поне 2 пъти на ден.

# 5 222
За афтите, при моето дете изписваха фунгостатин преди вливка, по време и няколко дни след това. Отделно я научих да жабури вода за уста с хлорхексидин и като че ли помагаше най-много.

# 5 223
  • Бургас
За афтите, при моето дете изписваха фунгостатин преди вливка, по време и няколко дни след това. Отделно я научих да жабури вода за уста с хлорхексидин и като че ли помагаше най-много.
Също Гранофурин, но при тези в дълбочина по лигавицата трудно достига, поне в устната кухина върши някаква работа.

# 5 224
Препоръчаха ни витални гъби и алое.
Някой знае ли повече за тези неща?
Алое има толкова видове...

# 5 225
Ranella,
Аз съм купувала сок от алое от аптеките по 1 литър.
За тия витални гъби изобщо не си давай парите.

# 5 226
Не знам и от алоето какво се очаква като ефект, но вероятно е далеч от реалностите. Повечето чудодейни суплементи са маркетингови трикове за печелене на пари (на гърба на болните и близките им).

# 5 227
Hope 4c,
Благодаря за честното мнение.
Ама нали опитваме какво може да помогне.
А за храната Алуфуд и за глицерола какво мислите?

# 5 228
Ranella, какво очакваш да помогнат някакви храни и добавки на човек в терминален стадий?
Аз отказвах да "подсилвам организма на майка с каквито и да било храни и добавки в този стадий, за да не удължавам агонията на болестта. Тя вече беше започнала да отнема не само тялото, но и съзнанието й. Ужасни бяха моментите, когато тя осъзнаваше, че халюцинира и че всичко, което вижда не съществува.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 19:41 от zigizagi

# 5 229
За алоето даже някой лекар, не помня кой ми беше казал, че е противопоказно. В този стадий за съжаление нищо не може да помогне.. Не се лъжете, защото има много хора, които се възползват от отчаянието на хората!
За храната вече аз се мъчих докато съпруга ми в един момент не можеше да преглъща или сам осъзнаваше какво е положението и отказваше храна. Казваше, че не е гладен, насилвах го с вода с една малка лъжичка. Слагахме системи до последно с глюкоза и физиологичен разтвор, в онзи момент си казвах, че не мога да го оставя да умре от жажда и глад. Ужасна болест, само това ще кажа!

# 5 230
  • Русе
Колко болка има в последните страници.....
Съболезнования за загубата на близките хора.
И много вяра и надежда за тези, които търсят правилното лечение сега. Hands Pray

# 5 231
Надеждата умира последна.
И всеки от нас се бори и надява, че може да промени нещо...
Аз благодаря за всеки съвет и разбиране.

zigizagi, грубо ми прозвуча написаното... Понякога е по-добре да се замълчи.

# 5 232
Ranella, съжалявам, ако ти е прозвучало грубо, но няма как човек с метастази в мозъка да се излекува с добавки и гъби.

# 5 233
Аз ще ви задам един въпрос? Знаете ли колко много видове рак има? Няколко основни групи според тъканта, от която произлизат. След това хиляди различни видове, за лечението значение има колко е диференциран- колкото е по-ниско е по-агресивен. Зависи от стадия, от местоположението и т.н.
Зависи и от състоянието на организма, неговите гени и т.н. И за тези хиляди видове всекидневно се търсят нови и нови лечения. И тази болест е толкова хитра, че при някой се приспособява към тези терапии.
И на фона на всичко това, едно алое, гъби или отрова от скорпион( син или бембен) очаквате да излекува всички тези заболявания, обединени в думата рак. Не е сериозно.
И да надеждата умира последна, но понякога идва и този момент.
Та една кашлица понякога изисква два-три различни сиропа, и не минава лесно.
Лошото е, че тук няма психологическа подкрепа. Тогава, когато пациента е в терминален стадии, да обяснят на близките и да ги подкрепят.

# 5 234
Така е!
За съжаление тук просто ти казват: “Съжаляваме, няма какво повече да се направи.” При положение, че до скоро са ти чертали план за лечение за година напред.. А човека си отива след няколко седмици.
Тъжно е! От опит го казвам..

Общи условия

Активация на акаунт