Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 379 828
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 5 340
А колко горе долу струва лечение в чужбина? Близките на човека ме питат

# 5 341
Bubii21 лечение на какво? Какъв точно е тумора, къде е разположен, какво е състоянието на пациента, в добро състояние ли е и ще понесе ли пътуването, да не говорим за лечението? Освен това сумата могат да ви я калкулират от самата болница. Не става въпрос за фризьор или посещение на забележителност за да напишем ние цените.

# 5 342
Би било несериозно някой да Ви даде отговор на този въпрос, без да е ясно какво точно му има на човека и, следователно, какво ще се прави. В чужбина, освен ако не е на формуляр S2 или застрахован частно, всичко ще се плаща - прегледи, образни и други изследвания, операции, лъчелечение, системно лечение, болнични престои и т.н.

За нещо елементарно - напр. премахване на базоцелуларен карцином - може и да са няколко стотин евро. За нещо сложно - операция, последвана от лъче, а после и системно лечение евентуално с биологична компонента разстлано в години - спокойно се събират няколко стотин хиляди евро.

# 5 343
  • Пловдив
Че и може да надхвърли   милион евро...Особено ако има биологично лечение.
Съмнява ме да му издадат S2, при условие ,че и в БГ са достъпни лечения . Та освен стойността на медикаментите с които ще го лекува ще си плашат и както е написал 'Хоуп прилагането им , скенери и други образни за проследяване,престоя в ЛЗ и пътуването.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 19:59 от whitefang

# 5 344
  • на20 километра от Бургас
ЧЕСТИТА ДА Е НОВАТА 2025 ГОДИНА! Да сте здрави,обичани и успешни.Запазете доброто в сърцата си и все така помагайте!Бъдете благословени вие и любимите ви хора !И благодаря за подкрепата,разбирането и съчувствието,които получих тук от вас!

# 5 345
Честита Нова Година и от мен на всички в темата, пожелавам ви многооо, ама многооо здраве през тази година, най-важното на света! Пожелавам ви да бъдете добри хора, за да продължаваме да се подкрепяме еддни други тук. Така е мъничко по-лесно, когато знаеш, че макар и виртуално не си сам в това. Бъдете добри, бъдете обичани и обичайте! Пожелавам на всички да излезнат накрая победители от тази неравностойна борба. Бъдете здрави, мили хора 💜

# 5 346
Съпругът ми се лекува с S1 формуляр .
Освен минимално самоучастие, което се заплаща от всички, при нас около 100 евро на месец, друго не заплащаме.
Иначе да , зависи какво лечение ще се проведе и е доста голяма сума.

# 5 347
S1 позволява регистрация за целите на здравно обслужване, в случаите при които пребиваването е в друга държава-членка на ЕС, страна от Европейското икономическо пространство, Конфедерация Швейцария или Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирланция, а осигуряването е в Република България.
Ако болният се осигурява и пребивава/живее в България няма да му откажат лечение срещу хиляди евро, но предварително преведени по сметка в съответната клиника. Също ще му прекъснат лечението ако свърши парите и ще се прибере в България да се лекува вече по здравна каса в наша болница. Познавам собственика на голяма онкологична болница тук в България и от него знам, че доста хора са върнати от европейски и турски клиники по стедата на лечението, ако не преведат или са им свършили парите и вече нямат друг избор освен здравната каса. Друг е въпросът ако болният има застраховка за лечение и престой Бест докторс, но тя е скъпа и се сключва след медицински преглед.

# 5 348
Добавям, че застраховката важи за заболявания, които са възникнали след датата на сключването й.

# 5 349
Колко струва тази застраховка Зиги, знаеш лли?

# 5 350
  • Варна
Колко струва тази застраховка Зиги, знаеш лли?
Не съм Зиги,но около 1000лв. на година.Изках да си правя,но ме разубеди агентката.Вече не покривала самолетни билети.

# 5 351
Много ти благодаря

# 5 352
Да, така е, запозната съм достатъчно, ако живееш и пребиваваш в България,плащаш.
В нашия случай живее в Германия,има адресна регистрация там , здравна карта към немска здравна каса и никой не може да го върне където и да било.
В случая е важно лицето да има ТЕЛК, на него му го издадоха до датата, до която важи решението, преди 20 дни извадихме нов формуляр,тъй като има нов ТЕЛК.
Има варианти, стига човек да се поинтересува и да реши да се лекува навън.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 22:12 от miglenasky

# 5 353
Това, което намирам на сайта на един от големите брокери като цени е:
Скрит текст:

# 5 354
За 470лв годишно, можеш да получиш лечение в чужбина при нужда. Ние сме в първата възрастова група.
П.С. даже ММ има карта някаква за отстъпки от тази фирма, дадоха му я с коското на колата.

Общи условия

Активация на акаунт