Пролетно почистване и организация на банята. Включете се в дискусията и спечелете награди!

• 6 375
  • 193
  •   1
Отговори
# 75
Почиствам банята основно, когато има нужда.Понякога и с няколко дни закъснение  🙃
С две малки деца е непредвидимо и понякога графиците, не се изпълняват, както сме ги планували.
Препарати, използвам всякаква според нуждата и настилката.
За тоалетната единствено и само моя фаворит Доместос (отдавна спрях да експериментирам с други).
Обливам сравнително често с него и няма нужно от нищо друго.
За душ отделението, предимно препарат за варовикови и сапунени отлагания.
Най- трудоемко ми е почистването на душ - паравана.
Най- добрата и работеща хитринка, която съм "открила"( не само за банята ) е ежедневното , малко, лесно и бързо почистване/ подържане.
Както и различните видове/ типове органайзери.
Аз имам, сама си го измислих, такъв органайзер за прането (ОКР съм на тема пране😁).
Както и добрата вентилация.
При ремонта на банята си сложихме сравнително голям прозорец за баня, не типичните малки (непрекъснато е отворен) + вентилатор.
Приятно и безавариино пролетно почистване на всички 🙂

# 76
  • in Wonderland
Почиствам банята веднъж седмично. Използвам различни препарати за различните зони. Най-трудни за почистване са фугите, ъглите и ваната.
За да ми е подредено в банята използвам шкафче за баня за козметиката и етажерка за препаратите.

# 77
Почиствам основно банята един път седмично. Използвам основно белина и Доместос. Ако някъде се е натрупал варовик и има упорити наслагвания пръскам с препарат за котлен камък. Най-трудно ми е почистването зад гърнето и седалката.
За да ми е подредено и организирано, всички неща които използвам за баня са в шкаф, кошнички и органайзери.

# 78
Един път на две седмици основно почистване на баня правя.Изпробвала съм най-различни продукти за почистване.За сега съм се спряла на Доместос.Обаче за тоалетно блокче препоръчвам с две ръце това на Доместос!Най-доброто на което съм попадала.

Най-най-мразя да чистя около тоалетната.
⚪ Покажете ни снимка на банята си след основно почистване.
-Нямам такава 😆 Въобще не ми е хрумвало да я снимам.

⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?
-Всеки сам си решава,кое ще му е удобно.Аз взимам идеи от интернет 🫶

# 79
Почиствам всеки ден ... използвам препарат за почистване на баня, за тоалетната -Доместос и бокчета.
Много ми е трудно да почиствам огледалото и отзад зад тоалетното казанче.
Да имам доста идеи, например нямам къде да поставям препаратите и хавлиите ... ще си купя шкафче под мивката.

# 80
  • София
Банята я почиствам основно веднъж в седмицата. Използвам белина, тоалетни блокчета и препарат за тоалетната. Най-трудни за почистване са ми фугите.

# 81
Почиствам банята си основно на две седмици с препарати който съдържат бели на.Подсушавам след всяко къпане. За тоалетната използвам доместос и блокчета за тоалетна със свеж аромат.За батериите използвам специални препарати и кърпи

# 82
  • гр. Кюстендил
⚪Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?
- Основно почистване правя всеки месец, след къпане обираме водата с моп. Самата тоалетна, ако ми се види мръсна, слагам гел за тоалетна, малко с четката и блесва за секунди - може би това го правя всяка седмица и задължително слагам блокче, напоследък харесвам тези, които оцветяват водата - струва ми се, че наистина така тоалетната е по-чиста. А за почистването използвам спрей за баня/плочки/керамика.. но все сменям марките, защото все още не съм попаднала на такъв, който да ми хареса.

⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
-  В момента сме под наем и имаме много малка баня, много ми е трудно да почистя около тоалетната, защото е много тясно. Трудно се почиства и самия душ от котлен камък.

⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?

- В къщата на мъжа ми, в която направихме нова баня, но в последствие се преместихме в друг град, банята я разделихме на 2 - част само да къпане и част с тоалетната и мивката. Значително по-лесно се поддържа така според мен, предимно забърсвах прах в сухата част, не е постоянно мокро там. А другата част за къпане - отново само с мопа се обираше, като се виждаше, че плочките са мръсни, че е по-варовита водата там, пръскам с препарат, мия с вряла вода и готово.

# 83
Почиствам веднъж седмично с препарат за баня с пулверизатор, а тоалетната с Доместос всекидневно. Огледала, душ кабина, отново със специализирани за целта препарати.
Най-трудната част са труднодостъпните места - под мивката, зад тоалетната чиния и разбира се - фугите

# 84
Почиствам банята веднъж седмично. Използвам препрати против варовик, защото водата е много варовити при нас.
 Най трудна за почистване ми е душ кабината.
 За удобства съм сложила допълнителни шкафчета за хавлии.

# 85
  • софия
⚪Основно почиствам банята веднъж седмично. Ежедневно почиствам там, където трябва - около мивката, тоалетна дъска.
Ползвам специализирани препарати за баня, тоалетна, душ пространство и специална кърпа за стъклата и огледалото и за батериите.
⚪ Най-трудни и неприятно за почистване ми е стъкления параван.
⚪ Добре организираната и функционална баня за мен означава да няма отворени рафтове с множество накачулени по тях продукти, мократа зона да е отделена от останалата част.

# 86
Два пъти в седмицата почиствам банята и тоалетната с Доместос . Винаги в тоалетната чиния слагам и блокчета. Най-трудно почиствам фугите.
В банята ми има стелажчета и шкафчета за перилни препарати, шампоани, душ гелови и други неща

# 87
Почиствам бянята един път седмично,използвам препарати със съдържание на белина,за тоалетната използвам блокчета непрекъснато и я мия двапъти седмично.Най-трудно се справям с фугите и ми отнемат много време.

# 88
Почиствам банята веднъж седмично, с препарати, предназначени за съответните части на банята, някои от тях съдържащи белина. Тоалетната никога не е оставала без тоалетно блокче за почистване и ароматизиране. За съхранение на препарати, разполагам с шкаф-мивка, а за шампоани, балсами и други продукти - етажерка.
Мнооого са трудни тия фуги за почистване, мнооого време.Simple Smile

# 89
Почиствам банята веднъж седмично с белина или препарат съдържаш белина.
За тоалетната-блокчета.
Най-трудните места за чистене са ми ъглите и фугите.

Общи условия

Активация на акаунт