На море в Гърция 2023 - I

• 63 577
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Salex, на ваше място бих разделила нощувките на няколко места. Ние посетихме Пелопонес 2019, имаше страхотни полети до Каламата, жалко, че вече ги махнаха. Първата вечер спахме в Каламата (полетът беше вечерен) и после тръгнахме на запад. Бях набелязала 3-4 места за спане - на Мани, Елафонисос, Монемвазия. На Мани спахме в едно страхотно имение с каменни вили - Kamares Villas, беше великолепно.

# 151
  • Пловдив
Здравейте. Планираме най-сетне да посетим Пелопонес, като ще имаме 10-на дни ( вероятно 8-9 нощувки) в края на Август - началото на Септември. Относно пътуването и дали ще правим междинни нощувки, ще го мислим по-нататък. За сега се чудим в кой район да се позиционираме ( ясно е, че за толкова кратко време, няма да успеем да видим много, но целта е да се налсадим на времето). Чудим се в коя част да отседнем и съсредоточим обикалянето ( харесваме по-спокойни местенца, извън големите градове и лудница, като няма проблем всеки ден да обикаляме различни плажове).
Вариант 1 е да търсим настаняване около Mavrovouni, като по този начин ще обиколим плажовете в района - Mavrovouni beach, Vathi, Skoitari, Limeni, Githio и може би ще се разходим един ден до Елафонисос. Основното ни притеснение е често ветровитото време в този район.
Вариант 2 е да търсим настаняване от западната част на Пелопонес, като ще целим посещение на Voidokilia beach, Metoni beach и района, Коронис и множеството по-млаки и спокойни плажчета. Въпросът е, че в този район идея си нямам къде да търсим настаняване и освен това също ли е толкова ветровито от тази част на полуострова?
Приемам всякакви съвети, като предварително балгодаря.
Ако времето ви е толкова и търсите по-изолирани места, предлагам да заложите на запад-юг. Без междинна нощувка в двете посоки ще е тегаво, така че на място остават примерно 7 или 8. Ако настаняването ви е около Финикунда /има хубав плаж/ или Метони /също логистично е добре, там бяхме отседнали/, спокойно ще обиколите Пилос, Войдокилия ......
Ние ще сме по същото време в източната част - еми както и да ги глася 12 нощувки /2 от тях междинни/ все ми се  струва, че малко по-напрегнато ще дойде. А и подозирам, че ще е по-нагъчкано от западната част.

# 152
Ние утре тръгваме, още не знам накъде.

И при нас е така,но все пак се спряхме на Гърция!!

# 153
Сезона започва:-)

Всъщност много малка част от заведенията са отворени.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 13:42 от second

# 154
Аз изпаднах в чуденка какво да правим. Попадна ми много хубава оферта за Корфу, all inclusive, с автобус. Решихме обаче да си пътуваме с колата, съответно можем спокойно да обикаляме и острова. Оттам обаче почнах да се замислям, че този  all inclusive не ни е нужен, а ще ни бърка по-скоро. Не знам в края на м. май изобщо става ли там за плаж, за да стоим в хотела, или да си заложим на обикалянето и разглеждането. Не съм проверявала и като цена кое ще е по-добре – да си организирам спането и да се храним както и където дойде, или офертата от туристическата фирма.

# 155
  • София
Без АLL, за какво да се връзвате с платена храна в хотел, в който и без това няма да стоите много. Най-добре е да си обикаляте на воля по острова, който ще е прекрасен, потънал в цветове и зеленина и да си ядете, където и каквото си поискате.

# 156
В Корфу сме били към края на април и на плажа си имаше хора. Водата сигурно ще е хладничка, но кой знае. Но аз не виждам защо едното да пречи на другото - може да има и плаж, и разходки. Колкото до all inclisive-a, по мое мнение в Гърция това не е нужно, даже обратното. Едно от нещата, които мен ме радват най-много е да сядаме на различни места и да оптиваме съответната кухня, да се наслаждаваме на различни гледки... Лично аз никога не бих взела такъв пакет и то не само за Гърция, но това е мое мнение.

# 157
  • Пловдив
Тук наблюдавам аз Blush https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/ionian-islands/c … aiokastritsa.html
Онзи ден имаше къпещи се ентусиасти...баш на Корфу.
На плажа на Парга също има желаещи...https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/epirus/preveza/parga.html

# 158
Сменям плана и търся нощувки, съответно станах разногледа. Някой, ако може да даде съвет за място за настаняване, ще бъда много благодарна 🌞

# 159
salex_n2, няколко пъти сме били на Пелопонес, но не помня да е имало силен вятър никъде, единствено на Елафонисос подухваше.

Ако имах 10 дни там, бих разделила нощувките на 2 места. Например едното настаняване да е в района на Метони, откъдето да разгледате Пилос, Войдокиля и Корони, а другото да е около Ареополи, защото оттам ще сте близо не само до Гитио и плажовете, които си изброила, а и до Мани. Но пак зависи колко ви се пътува, дали ще искате всеки ден нещо различно и дали целта ви са пясъчни плажове.

# 160
  • София
Миналата година бяхме на Пелопонес последните две седмици на юли месец. Бяхме от източната част, първите два полуострова откъм Атина. Последно спряхме малко под Гитио. Вятърът беше много силен. Дори си купихме USB запалки, защото и цигара не можехме да запалим. Чадър пък абсурд да забодем. Тентата на кемпера изобщо не разпънахме. На Елафонисос беше най-зле, защото плажът е пясъчен и при пореден порив на вятъра все едно ни удряха с камшик. Та това е моят опит с вятъра на източните брегове. А по автомагистралата от Спарта към Атина на няколко пъти кемперът аха...направо щях да напълня гащите. Хем кемперът е тежък, но и висок. Това за вятъра от моя опит. Може моментно да е било. Иначе почивката ни беше много романтична и вълнуваща. Пак бих отишла там.

# 161
  • София
Ние последните 2 години почивахме на Пелопонес в периода 16.8- 2.9.
Първата година спахме в района на Захаро и в Метони. Времето беше фантастично, сутрин тихо и спокойно, следобед с лек разхлаждаш ветрец. Миналата година бяхме в района на Плитра, но спахме в Архангелос - там вятър нямаше през всичките 6 дни на градският плаж. Един ден се разходихме до Плитра щеше да ни отвее и се върнахме. За Елафонисос също се бях настроила за силен вятър, но имахме късмет с чудестно  време с лек бриз. Според мен времето си е на късмет или  зависи от местоположението на курорта /плажа.
Но пътя до Пелопонес не е малко и без междинна почивка  би било доста изморително.

# 162
  • sofia
Привет, посещавали ли сте тези вили във Фурка и може ли отзив, ако да? Също отзив и за селцето - има ли добри ресторантчета и плажът как е?
https://cocoons.reserve-online.net/about

# 163
Плажа е зле, селцето е нормално- има две три пицарии, две три рибни ресторантчета, гофрети..
центърчето е малко по надолу по права линия от тези вили и това е.
На плаж сме ходили или в Сивири или в Посиди до фара. На самата Фурка само веднъж, въпреки че сме нощували там

# 164
  • sofia
Плажа е зле, селцето е нормално- има две три пицарии, две три рибни ресторантчета, гофрети..
центърчето е малко по надолу по права линия от тези вили и това е.
На плаж сме ходили или в Сивири или в Посиди до фара. На самата Фурка само веднъж, въпреки че сме нощували там
Благодаря! Търсим нещо спокойно като за с бебе, но пък и да не е супер пусто. Ще търсим още.

Общи условия

Активация на акаунт