На море в Гърция 2023 - I

• 63 592
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, при заплащане на сумата за почивка през booking удържат ли допълнителни такси или само това, което да си написали в резервацията?
Благодаря предварително!
Няма допълнителни такси.
Допълвам се: ако има допълнителни такси, те трябва да са ясно описани в резервацията. Ако ги няма, не се дължат и се пише на Букинг.

Скрит текст:
При последната ни резервация имаше определена такса депозит, която беше повишена междувременно. При настаняване ни поискаха по-високата. Поговорихме на висок тон с администратора, показахме му условията при резервацията и запорираха сумата, определена при букването.

Много благодаря! Ще видя какво ще удържат и по какъв курс.

# 136
От Лефкада как е най- удачно да се стигне до Закинтос с кола.Гледам,че няма директен ферибот.Може би без кола само с лодка има някакъв вариант?

# 137
  • София
А каква е целта на това пътуване? Разстоянието не е толкова кратко... все пак между тях е немалкият остров Кефалония Thinking Кораб има - Lefkada Palace, но не е всеки ден, пътува дълго и не вози коли.

# 138
Целта е да се отседне на Лефкада,но и да се види залива с кораба на Закинтос.
Благодаря.

# 139
  • София
Sause baus!,  заливът с кораба ще е затворен за туристи това лято:

https://greekreporter.com/2023/03/16/navagio-beach-zakynthos-gre … ce-closed-summer/

# 140
Ясно,благодаря все пак.

# 141
  • София
Sause baus!, според мен не си заслужава подобно пътуване само заради Навагио, дори да беше отворен. Оставете го за друг път. Ако все пак държите да видите нещо извън Лефкада, можете да отидете до Кефалония с кола (ако не ви притесняват разходите за ферито) и да видите Фискардо, Асос и плажа Миртос, който според мен си заслужава повече от прехваления Навагио, а и става за истински плаж, не само за селфита. Освен това Кефалония е доста по-красив, автентичен и разнообразен остров и вероятно ще ви плени за бъдеща почивка. Друг вариант да се докоснете до острова е да отидете на круиза Седем острова и да прекарате 2 часа във Фискардо, което е крайно недостатъчно, но все пак в комбинация с останалите спирки си заслужава.

# 142
Благодаря,така ще направим!

# 143
Здравейте,
На дъщеря ми паспорта изтича август месец. Ще има ли проблем на границата сега ?

# 144
  • София
Не би трябвало да има проблем. Чела съм, че за ЕС документите си важат до последния ден.
На моята изтича началото на юни и през февруари ходихме до Испания със самолет, никой нищо не ми е казал.

# 145
Този път доста изостанах с темата, имах много работа и направо скочих тук и няма да мога да чета назад.
Параход, страхотни макове!

Аз за момента не успявам да отделя време да помисля за почивка, но се надявам да измисля нещо в последния момент😍

# 146
  • София
Ние утре тръгваме, още не знам накъде.

# 147
  • някъде ... тук ...
Така е най-интересно, Змия Simple Smile
Ние оставихме Гърция за след Гергьовден. Утре потегляме за Турция към Ликийския път.

# 148
  • София
Така е най-интересно, Змия Simple Smile
Ние оставихме Гърция за след Гергьовден. Утре потегляме за Турция към Ликийския път.
Ако ви трябват точки, пишете на мъжа ми.

# 149
Здравейте. Планираме най-сетне да посетим Пелопонес, като ще имаме 10-на дни ( вероятно 8-9 нощувки) в края на Август - началото на Септември. Относно пътуването и дали ще правим междинни нощувки, ще го мислим по-нататък. За сега се чудим в кой район да се позиционираме ( ясно е, че за толкова кратко време, няма да успеем да видим много, но целта е да се налсадим на времето). Чудим се в коя част да отседнем и съсредоточим обикалянето ( харесваме по-спокойни местенца, извън големите градове и лудница, като няма проблем всеки ден да обикаляме различни плажове).
Вариант 1 е да търсим настаняване около Mavrovouni, като по този начин ще обиколим плажовете в района - Mavrovouni beach, Vathi, Skoitari, Limeni, Githio и може би ще се разходим един ден до Елафонисос. Основното ни притеснение е често ветровитото време в този район.
Вариант 2 е да търсим настаняване от западната част на Пелопонес, като ще целим посещение на Voidokilia beach, Metoni beach и района, Коронис и множеството по-млаки и спокойни плажчета. Въпросът е, че в този район идея си нямам къде да търсим настаняване и освен това също ли е толкова ветровито от тази част на полуострова?
Приемам всякакви съвети, като предварително балгодаря.

Общи условия

Активация на акаунт