На море в Гърция 2023 - I

• 62 897
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Като се разприказвахме за Санторини ето ви една куриозна случка от днес - шофьор с кола под наем я заклещи в тясна уличка в Месариа (именно там спахме ние миналата година).
За цвят ви слагам 2 снимки от Тирасия

# 196
  • София
Ия, без филтри, щракната с телефон от лодката Simple Smile

# 197
  • София
Хайде и моите пет стотинки отново за Санторини. Една от любимите ми  снимки, с телефон, филтри не ползвам, даже не знам как се ползват Simple Smile Оя/Ия:

И може би най-любимата ми снимка от Санторини, пак с телефон и без филтри, залезът заснет от терасата на студиото ни в Имеровили(пускала съм я и друг път):

# 198
  • София
тодоричка, златният ти залез ми е любим отпреди. При нас нямаше подобен за съжаление, но снимката ти е страхотна.

Една любима моя снимка от Пиргос - къщата е прясно варосана в снежно бяло и прането е в тон Simple Smile

# 199
  • Стара Загора
Страхотни снимки, нямам търпение да тръгваме за Гърция вече.Тодоричка в кое студио бяхте в Имеровигли? Гледах точно за там някакви оферти. Мисля да останем три нощувки на Санторини.

# 200
Тук се опитваме да избягаме от една група екскурзианти, която се появи по улиците на Ия:

# 201
  • София
Пиргос, Ермуполи и Сърцето на Санторини
(от малкото, които съм запазила на телефона):

# 202
Туристически...комерсиален....но за мен за Санторини е със специално място във сърцето ми  Blue Heart...Трябваше да бъдем там за сребърната ни сватба,  но тогава нямаше полети ...И затова щом възстановиха полетите предната година набързо се организирахме и в края на май бяхме там...3 нощувки...но ранно кацане и вечерно прибиране...напълно достатъчно за нас....Все още нямаше тълпи и беше разкошно за обиколки...Може би в сезон е тегаво по тесните улички, защото дори тогава на места си имаше струпвания, въпреки че ковида  още не беше отшумял и туризмът плахо се възстановяваше....
Май съм я качвала и преди тази снимка...но ми е много любима от първата ни вечер...толкова известно място и голямо въртене из тесните улички докато го открием...все го подминавахме, докато най -накрая видяхме малък надпис със стрелка... Grinning

# 203
  • София
Страхотни снимки, нямам търпение да тръгваме за Гърция вече.Тодоричка в кое студио бяхте в Имеровигли? Гледах точно за там някакви оферти. Мисля да останем три нощувки на Санторини.

Ето тук спахме, макар че цената в момента разбира се няма нищо общо с това, което платихме тогава. Но пък гледката и местоположението са супер.

https://www.google.com/maps/place/Prekas+Apartments/@36.4366577, … 09279,14.4z/data=!4m11!3m10!1s0x1499cc4c09daa5ff:0xae0770ef4afab52!5m4!1s2023-09-10!2i5!4m1!1i2!8m2!3d36.4363673!4d25.4217812!16s%2Fg%2F1td1m534?authuser=0

# 204
  • Стара Загора
12-15 юли 1700 лв за три нощувки ми го дава .Дори има и по-скъпи периоди.Но ако приемем , че ми е първо и последно посещение си заслужава .
Гледах също и Агиа Арини с подобна гледка във същото градче.

# 205
  • София
Само да предупредя, че тераските и басейните на тези хотелчета за не малко пари изобщо не са уединени. Тълпите туристи надничат навсякъде. Simple Smile Поне аз не бих се чувствала добре да ме гледат докато кисна в басейнчето. Simple Smile

# 206
  • София
Специално на тези, в които ние спахме басейна беше по-ниско долу,пак с гледка към калдерата, над него имаше студио, и всъщност беше далеч от тълпите и доста уединено. Но нашата тераса и входа за студиото беше точно на пътеката, която върви от Фира към Оя, и си имаше движение, макар и съвсем вяло, защото целият остров беше празен заради кодива. Представям си какво ще е сега. И все пак си заслужава местоположенито, пък и цената не е от най-високите(вярно е, че ние платихме около 60 евро за нощувка 2020, но то си беше джакпот Simple Smile ). Мой познат беше октомври или ноември и в Оя беше платил над 1500 евро за нощувка!

# 207
Включвам се в темата с Христос Воскресе от слънчева Евия🌼🌞

Великден в Гърция е невероятен всеобщ празник- всички сме поканени🌺

# 208
  • sofia
Здравейте,

От няколко ходим на Халкидики все на едно и също място и ни поомръзна. Решихме да излезе от комфортната зона и да слезем малко на юг. Ще пътуваме с кола и сме с бебе на 1 г. и малко и сме решили да разделим пътя на 2, че беб няма да издържи толкова път…не му се седи вече много на дълъг път.
Въпросът е къде бихте ни препоръчали да идем - да не е диво, да е място с хубава архитектура, старинна и традиционна. Да има избор на ресторантчета, но всичко да е кокетно, а не типично градско. Да има живот, да не е диво, но не и претъпкано. Пясъчен плаж, не труднодостъпен. Колебаем се между Корфу и Лефкада - като дистанция от София това ни е макса, но приемам и други предложения! Всяко включване ще ми е много от полза! 💙

# 209
Христос Воскресе!
Здраве и благоденствие, мили хора!
Моля кажете ми, ако се настаним във Волос има ли туристически корабчета като тези в Лефкада примерно, за да посетим Скистос и Скопелос или трябва с ферибот и с колата?!

Общи условия

Активация на акаунт