На море в Гърция 2023 - I

• 63 576
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
А за Парга някакви отзиви - като локация, плажове ?!

# 166
  • София
Ради, отзиви от Парга има много в темата - просто трябва да ги потърсиш и прочетеш. Не е много приятно по сто пъти да се пише едно и също. Аз още не съм била в Парга, но я планирам за септември. Мисля, че не е най-подходящото място за първа гръцка почивка и то в натоварения сезон. Пътуването от София е повече от 6 часа, предимно по магистрала. Градчето е малко и става много претъпкано, съответно паркирането е проблем. В непосредствена близост е плажът Валтос, който е вариант за малко по-спокойно настаняване. Аз съм избрала едно селце над града, защото искам по-голямо спокойствие. Около Парга има доста плажове - на разстояние от 5 до 30 км., но повечето са каменисти, което е типично за Йонийското крайбрежие. Има и пясъчни, но се порови сама да си избереш. Например можеш да започнеш оттук. Хубавото е, че от Парга има еднодневни разходки с лодка до Паксос и Антипаксос.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 14:32 от миленка_д

# 167
Валтос и Амудия са пясъчни от краткото ми посещение. Плажа на Парга е каменист. Дори в момента, когвто почти няма хора, уличките са си доста с коли. През сезона паркирането вероятно е напълно невъзможно.

# 168
Ради, отзиви от Парга има много в темата - просто трябва да ги потърсиш и прочетеш. Не е много приятно по сто пъти да се пише едно и също. Аз още не съм била в Парга, но я планирам за септември. Мисля, че не е най-подходящото място за първа гръцка почивка и то в натоварения сезон. Пътуването от София е повече от 6 часа, предимно по магистрала. Градчето е малко и става много претъпкано, съответно паркирането е проблем. В непосредствена близост е плажът Валтос, който е вариант за малко по-спокойно настаняване. Аз съм избрала едно селце над града, защото искам по-голямо спокойствие. Около Парга има доста плажове - на разстояние от 5 до 30 км., но повечето са каменисти, което е типично за Йонийското крайбрежие. Има и пясъчни, но се порови сама да си избереш. Например можеш да за почнеш оттук. Хубавото е, че от Парга има еднодневни разходки с лодка до Паксос и Антипаксос.
Уф, направо се лутам насам натам … като за първо ходене все не намирам нещо,  което сто процента да ми допадне. Парга ми я спомена позната, ама май ще се насоча към Ираклица … поне е по-близо.

# 169
  • София
Ради, разбирам те - изборът на място за почивка понякога може да е много труден при толкова възможности. Все пак аз не бих почивала в Ираклица (макар че на много българи им харесва, но аз не съм от тях). Според мен Тасос или Ситония са по-добри варианти, но изборът е твой.

# 170
Ради, разбирам те - изборът на място за почивка понякога може да е много труден при толкова възможности. Все пак аз не бих почивала в Ираклица (макар че на много българи им харесва, но аз не съм от тях). Според мен Тасос или Ситония са по-добри варианти, но изборът е твой.
В коя част на Ситония ?
Иначе Тасос много ми харесва, но като за начало исках по-близка дестинация Simple Smile
А и тоз пудел е много капризен и не издържа дълги пътувания Joy

# 171
В коя част на Ситония ?
Иначе Тасос много ми харесва, но като за начало исках по-близка дестинация Simple Smile
Тасос е доста по-близо до Пловдив от Ситония. Доста е пренаселен, основно с румънци.

# 172
В коя част на Ситония ?
Тасос е доста по-близо до Пловдив от Ситония. Доста е пренаселен, основно с румънци.
От София пътувам, благодаря Simple Smile

# 173
  • София
На Ситония - където ви хареса, варианти с пясъчни плажове има много. Може да видите Никити, ако искате да има и места за разходка покрай морето и хапване, но градският плаж е посредствен и се ходи с кола до по-хубави в района. Сарти също е оживено градче с приличен плаж, макар на мен да не е любимо. Сикия е вариант с няколко пясъчни плажа в района. Или по-селски варианти за студио в къща с двор, близо до морето - Вурвуру или около Трани Амуда и Ливрохио. Просто пишеш Sithonia в booking, слагаш отметка за домашни любимци и избираш. Като си харесаш нещо, дай да видим къде е и ще те посъветваме.
Тасос не е толкова далече - от София до Керамоти се стига за 4-5 часа и после с ферибота става малко по-бавно, но пък е приятно и не е като да продължиш да шофираш.

# 174
На Ситония - където ви хареса, варианти с пясъчни плажове има много. Може да видите Никити, ако искате да има и места за разходка покрай морето и хапване, но градският плаж е посредствен и се ходи с кола до по-хубави в района. Сарти също е оживено градче с приличен плаж, макар на мен да не е любимо. Сикия е вариант с няколко пясъчни плажа в района. Или по-селски варианти за студио в къща с двор, близо до морето - Вурвуру или около Трани Амуда и Ливрохио. Просто пишеш Sithonia в booking, слагаш отметка за домашни любимци и избираш. Като си харесаш нещо, дай да видим къде е и ще те посъветваме.
Тасос не е толкова далече - от София до Керамоти се стига за 4-5 часа и после с ферибота става малко по-бавно, но пък е приятно и не е като да продължиш да шофираш.
Миленка, гледах в букинга и ми харесаха две - три неща в Неос Мармарас ?!

# 175
Отвори си мапс, харесай си плажове и гледай около тях.
Иначе няма да стане.
Ако първо избираш хотел, без да гледаш околни плажове има риск да се забиеш някъде на странно място.
Аз лично мармарас не го харесвам за плаж.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 18:18 от second

# 176
  • софия
Тук има дух 💙 Цял ден хората влизат, излизат от църквите, улиците и кафенетата врят.

Светли празници!

# 177
  • София
Ради, мисля, че става Неос Мармарас. Ние не сме почивали там и сме го посещавали преди 10 години, та съм позабравила вече, но ето ти едно мнение на Параход, на което можеш да се довериш. За повече - търсачката, пишеш Неос Мармарас и цъкаш отляво на мнения. Разгледай и картата, за да си избереш къде да ходите. Полуостровът не е толкова голям и може да се обиколи целият за един ден с порядъчни спирки за плаж, хапване и разглеждане.

# 178
Ради, мисля, че става Неос Мармарас. Ние не сме почивали там и сме го посещавали преди 10 години, та съм позабравила вече, но ето ти едно мнение на Параход, на което можеш да се довериш. За повече - търсачката, пишеш Неос Мармарас и цъкаш отляво на мнения. Разгледай и картата, за да си избереш къде да ходите. Полуостровът не е толкова голям и може да се обиколи целият за един ден с порядъчни спирки за плаж, хапване и разглеждане.
Звучи обнадеждаващо … мисля да пробваме Simple Smile
А пък наесен може и в някой къмпинг да проверим нещата … в къща на плажа, разбира се

# 179
  • София
Запазвай тогава. Ако се предлага, избери с безплатно анулиране за всеки случай. Може впоследствие да ти попадне нещо друго. Пък като се върнете, ще разказваш дали сте останали доволни.

Общи условия

Активация на акаунт