Отговори
# 465
Момичета, ако се чувствате добре, отивайте на море. Не го мислете толкова. Опасно е с басейните, не толкова с морето. Всичко зависи от вашата нагласа и от това как се чувствате. Аз планирам края на юни да сме в Гърция, дори на къмпинг.  Дотогава обаче нищо не се знае. Засега съм ок. После юли месец ще сме на нашето море целия месец. Терминът ми е за 22.08. Но, ако всичко е наред, мисля и август месец за уикендите да сме на море.
Вие започнахте ли вече с покупките? Аз все гледам, но нищо още не купувам. Чакам да ми остане свободно време. Може би, към  средата на юни ще започна. Засега имаме само количка😃 Всичко от каките сме раздали и ще купуваме всичко.

# 466
Аз поръчах стол за кола, сгъваема кошара и някои малки неща сега от намаленията в хиполенд. От Рая тойс също направих една сравнително малка поръчка и мисля че вече няма какво да купуваме.

# 467
И аз искам на морееее 🌊.. ноо моретоо е мноогоо, многоо далеч от нас Sad .. За покупките аз бях поръчала още миналия месец от H&M имаше 20% на всички бебешки дрешки. Всичко взех в 56-ти размер 😃 по-нататък може би ще взема 2,3 бодита по-малки за всеки случай да се намира.. Купих за сега бодита с къс и дълъг ръкав, лигавници, чорапки, шапки, ританки, ромпъри, муселинови пелинки, кърпи за баня, 2 бр. леки одеяла за лятото и в петък ни пристигна количката 3в1 🥰 .. За сега мисля, че е това.
В момента гледаме за легло и скрин.. но все още не успяях да реша каквоо да е леглото. С количката беше много лесно 🤷🏻♀

# 468
И аз искам на морееее 🌊.. ноо моретоо е мноогоо, многоо далеч от нас Sad .. За покупките аз бях поръчала още миналия месец от H&M имаше 20% на всички бебешки дрешки. Всичко взех в 56-ти размер 😃 по-нататък може би ще взема 2,3 бодита по-малки за всеки случай да се намира.. Купих за сега бодита с къс и дълъг ръкав, лигавници, чорапки, шапки, ританки, ромпъри, муселинови пелинки, кърпи за баня, 2 бр. леки одеяла за лятото и в петък ни пристигна количката 3в1 🥰 .. За сега мисля, че е това.
В момента гледаме за легло и скрин.. но все още не успяях да реша каквоо да е леглото. С количката беше много лесно 🤷🏻♀

Погледни в nicolebaby сега имат намаление на мебели, иначе също и бебешка борса Бебино, аз съм се насочила към едно от двете.
А каква количка взехте, все още съм в чуденка.

# 469
Радвам се, че не съм единствената нетърпелива с покупките 🤭 ММ казва, че много бързам с пазара, но да си призная от около 2-3 седмици имах голямо желание да купувам, преди това не бих казала.
Аз поръчах от хиполенд нагревател за шишета, стерилизатор, непромокаема подложка за матрака. Вчера поръчах и някакви дрешки, но не са много като бройка, по-скоро бяха на добра цена с -30% и се възползвах, от много надежди да пуснат нещо по-добро от 20% на повечето места вече размерите за новородени бяха разграбени…

Чудя се за козметика какво да взема, не ми се рискува с много неща, ако на бебето не му понесе на кожата и се наложи смяна на марката. За сега съм се спряла на Мустела, ако някоя по-опитна мама може да сподели за първа необходимост неща, ще съм благодарна. На повечето списъци не пише какво се взима за козметика.

# 470
Аз съм в Германия. Ако бях в БГ сигурно до сега да съм приключила с пазара.. Всички вие тук споделяте токова мн неща, от които сте доволни и препоръчвате.. но ги няма тук.. Даже не успях да намеря никъде така хваленият матрак на Pierre Cardin и в другите теми много го хвалят ама тук го няма 🤷🏻♀ .. За количката купихме Cybex беше на промоция + отделно поръчахме базата за кола:

Погледни в nicolebaby сега имат намаление на мебели, иначе също и бебешка борса Бебино, аз съм се насочила към едно от двете.
А каква количка взехте, все още съм в чуденка.

# 471
Ние вчера понакупихме дрешки от HM, решихме да вземем 62 размер, защото в темата за подоготовка пишеха, че техните дрешки се свивали в сушилня. Решихме мъжът ми да купи по-малки, докато съм в болницата, ако се окаже, че бебето е супер миниатюрно. Имаме и количка. Останалото към средата на юни сме планирали да пазаруваме.

# 472
За мамите, които като мен се чудеха дали за изследването за обременяване с глюкоза може да се взема кръв само от пръстта. Дами, може 😀..
Не е нужно да ви бодат три пъти по вените.
Звънях и питах, утре съм там... стискайте ми палци, че ако ме лишат от тестяното не знам какво ще правим 😀

# 473
За козметика съм си записала:
- Шампоан (измиващ гел) за глава и тяло
- Олио или масажен лосион,балсам, крем (авокадо съм записала - някоя мама е препоръчала явно 😃)
През лятото мажем с крем или лосион, а през зимата с олио ❗ (това го прочетох от няколко мами в др. теми)
- Крем срещу подсичане
- Крем при подсичане
- Пудра - ? под въпрос ми е
- Мокри кърпи
- Бебешки прах
- Клечки за уши -? Щях да питам вас и най-вече майките вече имащи деца дали сте ползвали клечки за уши? Някои казват няма смисъл, др. задължително 🤷🏻♀

* За къпане бяха препоръчали на Bioderma ABCDerm Почистващ измиващ гел без сапун
* И Лосион: BIODERMA ABCDerm Hydratant Хидратиращ лосион за бебе
+ Споделиха, че са в големи разфасовки и нямат свършване 😃 (споделям снимки):

# 474
Снощи поръчах точно Чиполино поларис.
Имаме Моторола и много бързо се развали батерията и работи само с адаптор.

Много съм доволна от Чиполиното. Всеки ден го ползваме от първия ден вкъщи. Над 2 години и половина. Но вече батерията на преносимата част пада по-бързо и го зареждам или през ден, или през два. Мислех да купувам същия, но не знам дали няма да се преплита връзката и да се показва само едната стая. Та засега ще умувам каква камерка да избера.
Племенниците са с видеофон Лорели. Големият е втори клас и го ползват вече 9 години. Имаха и те проблем с преносимата част, но от познати взеха нужната част и закърпиха положението. Кучемарка излезе техния видеофон.

Ние няма да купуваме кой знае какво за бебето - камерка и помпа за кърма..

# 475
За обременяване с глюкоза при мен АГ ми направи първото изследване с 50g глюкоза (1 път вземане на кръв от вената - стоях 1 час) -  излезнаха ми леко високи стойностите. Прати ме на ендокринолог. Там стоях 3 часа,  като през час ми вземаха кръв от вената. Този път изследването беше с 75g глюкоза.
Все още чакам за резултат.
Таа искам да кажа, че се храня здравословно, следя калории, въглехидрати, не ям тесто, сладко, пържено и т.н. Ям по 5 пъти на ден, но в умерени количества. Не пия нищо освен многоо вода + всеки божи ден правя разходки по 3,4 км. И въпреки това АГ ми назначи диагноза: Гестационен диабет. 🤷🏻♀
А толкова бях сигурна, че нищо няма да излезне, ноо увии..
Да видим какво ще каже ендокриноложката и да видим какво следва..

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 13:30 от Xelly7

# 476
При обременяването с глюкоза между взиманията на кръв на едно място ли стоите? В лабораторията? Утре и аз ще ходя и затова питам.
Клечки за уши ползвах с ограничител. Съвсем леко обирах.
Олио през зимата, да.
Аз ще взема мляко за тяло на Бебо.
Не знам дали знаете, но последните години Бебо правят намаление на всички стоки на -50% на 01.06 в сайта им. Надявам се и тази година да има.

# 477
За да е най-коректно обременяването с глюкоза трябва да се седи на едно място и кръвта да е взета от вената и трите пъти.

Със сина ми ползвах Бебо и Бочко, но той не е имал проблемна кожа. Надявам се и бебето да е така.

Охх дано пак пуснат 50% за първи юни. Всяка година се запасявам с мокри кърпи на Бебо 😅

# 478
Здравейте, момичета!

Точно се връщам от преглед и този път малко се притесних. Бебка е 700 грама в 26 и 0 г.с. Докторката каза, че засега върви в нормите, но е на долната граница и като цяло е дребничка. Колко тежат вашите бебета и в коя седмица сте? Праща ме на втора фетална да се види кръвотока дали е ок и това също ме притесни, досега не са установявали проблем. Като цяло каза, че засега нищо не я притеснява, ама аз ще има да го мисля, знаете как е.

Също така левкоцитите ми са 15 при норма 10.5. Знам, че е нормално да са повишени, ама преди бяха около 12, нормално ли е да се увеличават с напредване на бременноста?

За гърлото - лукчета. За море - ние още не знаем дали ще пътуваме, най-много да си откраднем една седмица някъде по нашето черноморие, но ако АГ позволи.

# 479
И аз доста неща вече съм си напазарила.. ромпъри, бодита, чорапки, ръкавички няколко. Преди седмица ми пристигна кошарата и скрина от nicolle baby, не е от най-качествените, но на мен лично ми харесаха, за цената си е супер. За количка все още ни съм решила каква. Ползвали ли сте колички от еко кожа и какво ви е мнението? като визия ми харесват.

Общи условия

Активация на акаунт