Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 898
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен. Аз пак съм болна, пак антибиотик. Водихме Матео на консултация за ваксина, имаше болни хора, оказа се, че въпреки лоридора за бебета, един куп болни са дошли нанпреглед. Никой не ни даде ред! На другия ден и аз, и дъщеря ми вече бяхме болни. Бясна съм на цялата ситуация. Сега бебето стои с поставена вакскна при две болни по цял ден. Да не говорим, че за 6 месеца това е 6ти антибиотик. През живота си не съм боледувала така. Не знам какво стана сега. Явно заради изолацията, която налох на себе си и на Мими от градината, сега си патим и двете.
Относно грухтенето, Матео грухти и сумти постоянно.
А за съня, само чакам да мине 4ти месец и звъня на консултант. Сега се приспива, като голюлея на колене. Понеже има жестоки колики и методът на Карп е единственият начин за успокоение. Но от там пък свикна да заспива повит и друсан. Да не забравя и бял шум на макс. Та сега ще го отучвам от това. Преди се приспиваше сам, но започнаха коликите и край. Друг проблем е, че се буди 15 мин, след като заспи.

# 106
lady, много точно казано това за децата - на мен майка ми ми каза "Ами аз как ще го разглезя с носене на ръце, като вие постоянно го носите" 😁 но аз го нося в ергобейбито и му говоря, според мен с орбазователна цел 😁
Моника , няма ли да помогне курс с витамини, нещо имуностимулиращо? Дано бързо да се оправите.
VSSh , слагам снимка в скрит текст - не знам дали се брои за много коса, но като цяло е доста, на нас още в болницата ни показаха - след вадене от коритото, когато е мита косата първо бебето се увива в пелена и подсушава,  само с притискане , без търкане, и след това се обвива с хавлийка, и пак така с притискане само се подсушава каквото е останало, ако изобщо, като хавлийка ние я слагахме на радиатора през зимата да е топла, и така без търкане си подсушаваме и косата на бебето:

Скрит текст:

# 107
  • В твоето съзнание...
MonikaD, много е неприятна тази ситуация. Но и аз се питам с толкова много антибиотици дали не е добре да помислиш за някаква алтернатива. Поне пиеш ли пробитоик към тях?

Ние не сме срещнали още този проблем с косата, защото не е като да имаме много...

Иначе и аз правя каквото бебо каже, ама пък той е много добричък и не ни разиграва, горе долу си има някакъв ритъм.

Аз да питам за коликите, някоя пробвала ли е Колийф?
Също има ли някое бебе с алергия към белтъка на кравето мляко, в какво се изразява?

# 108
March23, аз в началото давах с Колийф, но като започнаха наистина сериозните колики се оказа, че не действа особено. От тогава сме на  Еспумизан на всяко хранене и Био амика при криза (5 капки директно в устата).
 Ние също нямаме много коса, но и аз подсушавам с пелена върху хавлията.
 Lucie, голвм младеж. Много е пораснал Kissing Heart

# 109
Мисля да направя един курс с витамини и чайчета. Все пак за първи път ми се случва са боледувам толкова. И няма да спирам повече каката от градина. По-добре да се върнем към нормална среда, отколкото да се изолираме уж за да мв боледуваме и пак да сме вечно болни.

# 110
момичета, каква козметика ползвате за вашите бебчета?

аз в момента ползвам козметиката на Хип, но на бебка й се появиха пъпчици по врата и лицето - чудя се дали е от крема за лице на Хип, дали пък не е претоплена или е алергична реакция към нещо, което съм яла и е преминало в кърмата?

и дупето е зачервено, с нещо като обрив, може и да е подсечена, смених крема срещу подсичане на Хип с този на Здраве бебе и зачервяването сякаш намаля, но обрива стои... дано се махне Disappointed Relieved

сега се чудя с какво мога да заменя крема за лице на Хип?

# 111
Здравейте! Аз козметика ползвам на Мустела и съм много доволна.
 Люси все едно описваш моето бебче 😆в количката спинка много добре, но спра ли за малко и се започва един рев 😅
През деня има един по-дълъг период,в който спи + още един , когато сме на разходка, иначе прави дремки по 10-15 минути, но в 22ч.като си легне се събужда чак към 5-6ч и аз се наспивам много добре 😇.
Имахме и гъбична инфекция, но се оправи от крем дактарин за бебета. Добре,че бях намерила педиатър, който работи и в събота.

# 112
Алисе, в какво се изразява гъбичната инфекция?
за  козметика - бях купила някакъв промоционален пакет на една местна марка Naïve и ползваме всичко на всичко само измивния гел и един крем за тяло , но ние почти не кажем бебето, по лицето до сега не е мазан нито веднъж 🤷 (10-тина неща имаше в комплекта)
А за гънките и дупето (т.е под памперса) от болницата ни изписаха с един Witte Vaseline и си го ползваме и до сега (купувам нови опаковки), а и Лансинох крема изхабих .
и малко смях - четох, образовах се - бебетата си избират играчка, с която да заспиват, и им помага да се само приспиват. Купих два броя "comforter" да може да се пере, или резерва, ако се загуби - е ... В скрит текст снимка - в едно лигавче се влюби нашия човек и си го стиска /дърпа/гушка на заспиване 😁😆🙈 "Comforter" - ите аз да си ползвам за себе си 😁🙈
Скрит текст:

Здравейте! Аз козметика ползвам на Мустела и съм много доволна.
 Люси все едно описваш моето бебче 😆в количката спинка много добре, но спра ли за малко и се започва един рев 😅
През деня има един по-дълъг период,в който спи + още един , когато сме на разходка, иначе прави дремки по 10-15 минути, но в 22ч.като си легне се събужда чак към 5-6ч и аз се наспивам много добре 😇.
Имахме и гъбична инфекция, но се оправи от крем дактарин за бебета. Добре,че бях намерила педиатър, който работи и в събота.

# 113
За козметика препоръчвам бебешките продукти на Bioderma. Взех олио за тяло и душ гел+шампоан от тях. Много добре почистват и ходратират. Често ги има на промоция в galen. За мазане на раздразнена кожа ползвам мой продукт, защото имам уртикария, но и той е позволен за бебета:
https://galen.bg/la-roche-posay-lipikar-lait-lipidovazstanovyava … o-za-tyalo-400-ml

# 114
Здравейте момичета. Малко късно се включвам при вас, с термин 8май, но бебето избърза и се роди на 30 март -  бебе Теодор, беше 2 седмици в кувьоз, но вече е вкъщи и се гледаме.
За доста от нещата, които сте обсъдили, съм се чудила, та сега намирам отговори на въпросите си и си отдъхвам Hug
За козметиката - използваме душ гел, лосион,линимвнта, крем за лице и за подсичане на мустела и крем за зоната около памперса на галафарм, доста мазничък и хубав(макар и опаковката да евтинее).
Отскоро обаче има пъпчици по лицето и си мисля да сменя крема за лице с някакъв  на А дерма,  но не съм избрала още кой точно да е.

# 115
Здравейте, Румката (на два месеца) има на езика беличко, което си го е имал и преди, но сега има сиво-черно?! Пробвах с марля да го обтрия-никакъв ефект. Някой да е виждал нещо подобно?

# 116
snejinka ,това ми прилича на налеп някакъв, най-добре лекар са го погледне според мен

Здравейте, Румката (на два месеца) има на езика беличко, което си го е имал и преди, но сега има сиво-черно?! Пробвах с марля да го обтрия-никакъв ефект. Някой да е виждал нещо подобно?

# 117

На мен ми прилича на гъбична инфекция ( млечница) . Споделих тук, че и моята го имаше, само че не беше на езика , а беше във вътрешната страна на устичката. Аз още щом забелязах веднага отидох на лекар, изписаха ни крем дактарин . 2 пъти мазах вчера и днес няма и следа от гъбичките, но ще продължим с мазането, тъй като педиатъра каза 1 седмица да се маже.

Люси. Ето така беше при нас

# 118
Пламена, добре дошла. Много неприярно, че бебенцето ти е било в кувьоз, но важното е, че сега е добре. За пъпките по лицето - аз знам, че не се пипат...Детето се чисти от хормоните на майка си, скоро ще изчезнат сами.

Снежинка, и на мен налепът ми прилича на гъбички. И моят син има бял налеп, май ще трябва да се маже, от водата не се маха.

Алисе, много сладка снимка си качила 💗
Lucie, не знам как толкова мънички тръгват на ясла при вас. Аз щях да полудея, много съм лабилна.

Момичета, правите ли планове за море с бебетата?

# 119
аз много искам на море, кърмя, но мисля, че не пречи да отида на море с бебчето... смяна на въздуха, малко морски въздух за бебето и малко разнообразие за нас - а и както правим разходки в София, така можем и на морето да ги правим
на моменти завиждам на хората, които живеят на морето, хич не ми се стои лятото в София, само дето моят мъж изобщо не може да си представи, че бебе може да се заведе на море дори и да е под дебела сянка Sob

Общи условия

Активация на акаунт