СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 756
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • Някъде там...
AsitaNew, и моята притеснителна госпожица е с дерматит, вече втори месец. Не знаем от какво е. Голямо мазане пада. Питах и аз лекаря може ли да е от нервно притеснение и той каза, че е възможно.

# 301
  • София
Добре, че напомнихте за черните химикалки.
Изцяло съм забравила, нито една не съм купила, да не говорим и че сини вече не се намират вкъщи.
Ще отскоча утре до книжарницата явно.

# 302
Добре, че напомнихте за черните химикалки.
Изцяло съм забравила, нито една не съм купила, да не говорим и че сини вече не се намират вкъщи.
Ще отскоча утре до книжарницата явно.
И аз така, да не вземат да изчезнат Simple Smile

# 303
И аз купувам черни химикалки още от септември. Обаче за беда на седмокласника му хареса да пише с тях и постоянно свършват. Joy
Колежката му някъде си ги прибира и аз дори онзи ден я питах дали да купувам, че предните от миналия месец не знам къде съм ги дянала. Да съм била спокойна. Тя си ги била знаела къде са.

# 304
Не остана, само да са здрави децата и психически да издържат. Моята дъщеря уж казва, че не се е притиснила, даже и на пробни е ходила само по веднъж, но в същото време от няколко месеца се борим с дерматит, който не можем да открием от какво се причинява и лекарите казват, че се усилва от нервно напрежение, та явно си го изживява вътрешно.

И моят син в 7 клас влачи цяла година дерматит. Месец преди изпитите и кръвна захар завиши. Мина НВО, оттогава вече 5 години, нито дерматит, нито висока кръвна захар. Побъркаха децата

# 305
Като чета , страх ме хваща. Горките деца. Като знам и моята колко е притеснителна , какво ли ме чака следващата година....................

# 306
Моето сегашно шестокласниче заекваше от напрягане, когато беше малко. От тогава му давам "свободно". Но се знам каква съм, като почна да го тормозя догодина... Дано успея да се овладея навреме, да не взема да си разваля детето от толкова нерви.

# 307
Моето сегашно шестокласниче заекваше от напрягане, когато беше малко. От тогава му давам "свободно". Но се знам каква съм, като почна да го тормозя догодина... Дано успея да се овладея навреме, да не взема да си разваля детето от толкова нерви.
Трябва да успеем да се овладеем. Не е нужно здрави деца да разболяваме и да влудяваме. Горките ,страх ме е да не прегреят и да отключат някакви сериозни заболявания. На всеки психиката е различна и не всеки може да издържи на такова психическо и физическо натоварване

# 308
Чак пък толкова, вземете се в ръце! Явно някои майки психясват децата си и наистина те са горките.
Навсякъде по света наборите им минават през изпити и децата се напрягат малко повече при подготовката.
Това не са някакви бебета, все пак.

# 309
Продължавам да съм на мнение, че стабилно и системно учене в 5 и 6 клас спестява стреса в 7 клас! Синът ми посещава в понеделник курс по БЕЛ за 2 астрономически часа, плюс през седмица ходи втория срок при позната учителка по Мат (по мое настояване, според нея е излишно), където решават стари НВО-та и пробни такива. В математическа паралелка е обаче, наистина материалът се минава в дълбочина и няма пропуски. По БЕЛ ходи на курс от 6 клас, пак поради причина да няма липси. Излиза с приятели всеки уикенд, кара колело почти всеки ден, на фитнес ходи 2-3 пъти седмично с баща си или с гаджето на сестра си. Спрях го от Британика тази година и за съжаление се отказа от тениса още първия срок, защото беше втора смяна и нямаше как да ходи на тренировки. Нито се е претоварил, нито е прегорял, по принцип не е от най-трудолюбивите, прави само това, което са му дали за домашно, така нещо допълнително да свърши - да си ги нямаме такива Simple Smile. Вкъщи почти не говорим за изпити и училища - достатъчно ги надъхват и стресират в клас, разбрахме се след резултатите да редим желания. След отвратителния 7 клас с кака му бях решила с малкия да действам по друг начин и дотук е добре, ще видим след месец какви плодове ще берем Simple Smile.

# 310
  • ВАРНА
Нищо не може да се предвиди.
Дъщеря ми е със железни нерви и сравнително стабилна психика. Преминала през куп математически състезания и много тежки изпитания в личен план. Но ето, че вчера тръгна с притеснение на училище. Абсолютно необяснимо за мен. Предстоеше й контролно по химия и последна част от класното по математика. Резултатът от притеснението - сгрешена формула за лице на успоредник.

# 311
Аз пък не мога да разбера защо възрастни хора не могат да се овладеят и да не проектират собствените си притиснения върху децата. Те виждат колко сме напрегнати и започват и те да се напрягат. Освен това, след НВО има един цял живот да се явяват на изпити всякакви. И в университет, а и житейски изпити. Трябва да са подготвени за такова напрежение.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 09:17 от Fancy

# 312
Моят е обратното, той е мега спокоен. Дреме му само за математика и ЧП. Тва е. Другите предмети каквото дойде, както дойде, даже ако ги забранят със закон ще е най-добре. Притеснявам се, че от толкова спокойствие, което излъчва, не се осъзнава, че вече не е първи или втори клас. Преди заекваше от стрес, и му говорихме в обратната посока. Ама той съвсем буквално е приел, че да си спокоен носи здраве, и вече не се трогва.

# 313
Освен това, след НВО има един цял живот да се явяват на изпити всякакви.
Защото 7клас е веднъж, а в университет може да кандидатстваш два, че и пет пъти, ако искаш. :wink

Навсякъде по света наборите им минават през изпити и децата се напрягат малко повече при подготовката.
Къде по света минават през такива точно изпити?! Нито в Германия, нито във Франция има такава истерия в 7клас. За частни уроци и школи няма да отварям дума, а тук е невъзможно без тях/освен в някои малки градове, където децата са повече от гимназиите/

# 314
Ами да си спокоен, наистина носи здраве Hands V
Хайде да не почваме пак да ожалваме децата и да не проектираме нашите нерви върху тях. Аз в момента съм супер притеснена за предстоящите пробни НВО в училище, които ще ползват за класно, както и за изпитите за НПМГ... НО... пред детето съм лежерно скокойна "хайде да излезем за сладолед!" в ден в който трябва да отдели поне два часа за още преглед на давани задачи...
Вчера жестоко й се схвана врата в училище, до вечерта вече не можеше да мръдне глава, не можеше да си вдигне ръката, но заяви "Утре съм на училище, само трябва да измислим как да стане за раницата, че не мога да си я вдигна до гърба...".
Само да е здрава, с другото ще се справи, колкото си може Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 09:53 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт