🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 10 (14.05 - 21.05) - ФИНАЛ 🌴

• 34 076
  • 667
  •   1
Отговори
# 465
Ермина е странно безхарактерна за мен. Казвам странно, защото мисля, че има качества. Предполагам хубавото, което може да бъде казано за нея, което не е хубаво (😁) е, че не я съдя особено за нацистките снимки, защото явно няма никакъв характер и умение да отстоява себе си, та просто е наследила възгледите на баща си, а доколко всъщност ги разбира е друг въпрос.

Ако имаше характер, щеше да си аргументира хода, а те ако искат да я разберат. С речта си вчера съвсем олекна. Можеше да запази достойнството си поне като играч, дори и победата да не можеше да вземе по никакъв начин.

# 466
Току що го изгледах. Новото мото (старото беше "кой ще е шестия") е - "всичко е предсказуемо". И тройката на финала беше предсказуема и реда на отпаданията на Танчето, Едис и Светльо също беше предсказуем. И наистина бяха предсказани от мнозина тук.

Бисер на Татяна - "Установих че съм един истински човек!"
Интересно преди това се е съмнявала дали е извънземен рептил или андроид на Бостън Дайнамикс?

Много хубави състезания №1 и №2.  При номер №3 имах критика, че силовите елементи като вдигане на кофа, копаене в пясък и носене на сандък не бяха равностойни за женско участие. За мое учудване мъжете се оляха не само на кофата, но дори и в копаенето и носенето на сандъчето Ермина беше на ниво.

Дизайнера-философ ме учуди с мега слабото представяне на дъските. Човек би очаквал повече точно око за мерки и напасване у професионалист дизайнер.

Кинематографията отново търпи критика - отново любимите им близки планове и къси сцени. Уж да създадат впечатление за екшън а всъщност губиш поглед над общата картинка, кой до къде е в надпреварата.

Нервират ме хора, които започват изреченията си с "Така!" - в случая Дани.

Нервират ме хора които започват изреченията си със  "Знаеш ли...".  В случая Геви.
За съжаление го има и в доста български филми. Фалшивее ми и ми наглее. 

Ермина е традиционно слаба в приказките, но както писахте - с това жури щеше съвсем да ги загуби ако им обясни, че са идиоти.  А то няма и как да им обясни, защото самата тя също не разбира Сървайвър.

Има една българска поговорка "Скромността краси човека". За съжаление в тия шоута почти не се виждат скромни хора. Така на първо замисляне в този Сървайвър май не бяха повече от 5.

Въпросите на журито:
Татяна - тъп въпрос
Цецо - тъп въпрос 
Геви - тъп въпрос
Мария - тъпо изказване
Питекът - много тъпи въпроси.
Едис - почти беше заспал към края
Иван - изглеждаше подут - много бързо се е "възстановявал"

за гласуването на Павката -- Шапки долу! 
Единственият който разбираше "играта".

Гласът зад кадър се престара с тая тържественост все едно четеше как "Кремиковци" изпълнил петилетката за три години. В един момент в контекста на "Петимата" и "останалите", каза една голяма глупост "Един по един бяха надиграни!"
Но те не бяха надиграни, а като едни овце сами се вкараха на "пангара"!

# 467
Дизайнера-философ ме учуди с мега слабото представяне на дъските. Човек би очаквал повече точно око за мерки и напасване у професионалист дизайнер.

Адски точен анализ за всичко! Joy

Само дето тоя философ е толкова дизайнер, колкото и аз съм пилот... Все пак и аз се "возя" на самолет няколко пъти годишно Joy
Та за и "точното око" толкова е точно Joy

# 468
Разбирам ако Благой е имал нужди на острова и Мария да му ги е удовлетворила, но това да продължава и след предаването... чак ми е невероятно. Какъвто и да е, не мисля, че Благой извън предаването няма да намери по-подходяща жена от Мария - та тя нито изказ има, нито визия, чак им се чудя какво си говорят. Нея я разбирам - отърква се в известен мъж, трупа популярност, последователи , но той...

# 469
Ермина нямаше шанс, защото част от чалга коалицията Благо познава от години, той имаше твърд електорат + 2-3 празно глави девойки, които успя да омая на острова.
Друг път не искам да има известни, защото те имат предимство преди дори да са влезли в сървайвър. Иначе ще си гледаме само известни победители.
Чакам да спечели жена сървайвър, ама с астралопитеци като Георги шанс няма никакъв.

# 470
  • Варна
/Мани, за разлика от Ермина, обаче, беше през цялото време с гордо вдигната глава и не мрънкаше съжаления. Респект./
Не знам колко годишна е била тази Мани, но Ермина е скандално млада и честно казано не ми харесва да има толкова млади участници. няма лошо да има по един за цвят както се казва, но сините бяха почти всички под 25 - Ермина, Цецо, Мария, Павел, Геновева.
Младостта и липсата на житейски опит се усеща много силно и някак не ми се струва честно спрямо тях.

# 471
Струва ми се, че Светльо нарочно не искаше да запали този огън. Твърде много хора играеха този сезон за Благой, нямаше как да не спечели с това жури.

# 472
Благо, в обичайния за него хабитат 🤣

# 473

Бисер на Татяна - "Установих че съм един истински човек!"
Интересно преди това се е съмнявала дали е извънземен рептил или андроид на Бостън Дайнамикс?

Чудесен анализ в цялост.
 За Татяна , да може би се притеснява да не я помислим за синтетичен киборг, предвид пълнителите.Но опасенията и са излишни. Дори най-елементарният изкуствен интелект , би бил поне на ниво " Елка" Joy

# 474
Струва ми се, че Светльо нарочно не искаше да запали този огън. Твърде много хора играеха този сезон за Благой, нямаше как да не спечели с това жури.
И аз си го помислих. Светльо, който иначе без проблем палил огнището в лагера, изведнъж не успя! Просто не успя!

# 475
Благодаря за темите този сезон! Бяхте изключително интересни за четене (по-интересни от самото предаване).
Много ме е яд, че Ермина не защити хода си с гордо вдигната глава, но все пак е много млада.
Надявам се ако има друг сезон, каста да е по-внимателно подбран.

# 476
Все се надявах, че журито ще осъзнае къде се намират. Според мен Ермина не е безхарактерна, просто се притеснява да покаже себе си заради мнението на хората отвън, имайки предвид онези снимки и баща й.
Между другото, видяхте ли реакцията на Едис, когато Ермина разказваше, че са изгонили Павел и Геви защото са силни играчи, той буквално щеше да се разплаче. Надявам се стратега и злодея на сезона да обясни защо така е гласувал.
Според мен даже Дани заслужаваше да спечели повече от Благо, той напрактика отпадна при сливането на племената, единствено трябваше да обяснява на другите играчи, че ако той бил на главния остров щял да направи нещо и да обърне играта и че не искал неговите хора да играят така.

Някои неща, които ми липсваха като зрител: класическите сървайвърски игри. Повече водни битки, такива, в които участва цялото племе заедно и играта търг (досега май във всички сезони я е имало) повече за държавата, в която се намират. В предишните български сезони, имаше много препратки към културата на дадената страна в имената на племената,игрите. Този сезон не можах да почувствам тази екзотична атмосфера. Повече бит и живот в лагера, въпреки, че накрая започнаха по-добре да монтират епизодите. Ако пак има втори остров, то да е както в предишните сезони, когато играчите избираха дали да пропуснат съвет или да са далеч от племето.
Надявам се Ваня пак да е водещ, беше ми странно без Владо Карамазов, но си личи, че Ваня е истински фен на играта и води с удовослтвие.

# 477
Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, финал, на който печели Благой.
Възхитих се на Тино как намери добри и точни думи за Ермина и Дани. За Павел също възхищение, браво и на Геви.
Бляк за тъпунгерските въпроси на Гошо. Бляк за гласуването на Снежана и Мара. Потрес от гласуването на Едис.
Срам и позор за нарочното отпадане на Иван.
Поздравления за водещия. Хубави и интересни игри.
Горчив привкус от нагласената предварително работа.

Ермина можеше да победи с гласовете на Снежана,Чефо,Мара и Мекия.
Но естеството на примата Хомо Сапиенс е природно гнусна и долна материя.

# 478
  • София
Нищо. Важното е, че хората са доволни. Имат си своя нов Ники Мартинов. Достоен. Ще спят спокойно, че нацията няма да погине с такива класни осеменители.
Всъщност, смятам, че Николай беше дори по-малко заслужил от Благой, и двамата бяха изгонени, но този сезон при 10 различни конфигурации журито би гласувало за Благой, и то само на база симпатии, а не заради играта му. Журито на Николай не го харесваше.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 23:41 от La Vikinga

# 479
Аз Ермина я разбирам - опита се да оправдае постъпката си, защото осъзнава, че ако не бяха направили този ход, Павел щеше да е финалист и почти сигурно да спечели.
Дани едвам го изтраях, изключително дразнещо се изказва, като на изпит. Права е Снежана - изобщо не се открои, все едно го няма... А накрая като запали огъня и се покатери на дървото, чак ме беше срам да му гледам маймунската радост.
Не бях за Благо, ама на - стигна далеч, оплете си кошницата, успя да омае другите и спечели.
Ваня го искам за водещ и на следващия сезон, ако изобщо има такъв.

Общи условия

Активация на акаунт