Номинации за най-голяма муня (тема 6)

• 104 891
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • София
E, това не означава ли точно "Заето е"?

# 166
Напред някой почука на вратата на тоалетната докато бях вътре. Отговорих "заета съм". От другата страна на вратата някой се засмя и тогава осъзнах, че съм произнесла и "съм". Ама какво пък. То щом съм вътре, съм заета с определена дейност.
Нищо им няма, разбрали сте се перфектно... а не да се изненадат като мен при опит да вляза в тоалетна (дамска, като мъжките са на другия край на коридора) и отвътре чух мощен мъжки глас "ТУКА СЪМ!" Joy
Отдавна беше и не помня повече подробности, ама да кажем че не бих се учудила ако и моето възклицание в отговор не е било съвсем тихо Grinning

# 167

Светулчица, ето затова е добре да учат езици овреме... А не като мен и теб Simple Smile.
   С компютрите - същата работа. Аз бях на 25, когато седнах за пръв път пред истински компютър. Не "Правец-ите" от училище, за които дори не разбрахме тогава за какво служат. А на 30 дори си и купих! Още съм доста невежа. Колкото по-рано, толкова по-добре Simple Smile.

# 168
Преди малко готвих, изключих, врътнах се да направя салатка и по едно време нещо зацвърча откъм печката. Вместо да изключа съм врътнала котлона на макс, добре че не излязох да седна на някое аперитивче с ММ на двора 😁

# 169
  • София
Все пак някой ще ми обясни ли какво означава?

# 170
На английски “Заето е” в този смисъл би било “Occupied”.

# 171
Все пак някой ще ми обясни ли какво означава?
Busy = unavailable because you are or it (a phone line, for example) is doing something else. Also can mean having a lot to do (I'm very busy today) or crowded/lively (a busy street).
Occupied = in use or taking up space and therefore not available for anyone else to use (a room, seats, etc.) Can also apply to people (you can occupy yourself with a task). И в превод
Зает = недостъпен, защото сте или той (телефонна линия, например) прави нещо друго. Също така може да означава, че имам много работа (днес съм много зает) или пренаселено/оживено (оживена улица).
Заето = използва се или заема място и следователно не е достъпно за използване от никого (стая, места и т.н.) Може да се отнася и за хора (можете да се заемете със задача).

# 172
  • София
Мунщина от днес. Синчето, на 6г. ме събуди сутринта да ставам, че има тренировка по плуване. Станах, пих едно кафе. Подкара ме детето да изчистим в нас преди да излезем. Пуснахме пералня, прахосмукачка, миялна, закуска направих. Време е да излизаме и с бодра крачка се отправяме към колата. Тогава осъзнах, че ми липсва дистанционното за колата (счупи се една закачалка и са отделно с ключа). После бавно ми просветна и къде е - в джоба на дънките, които са в пералнята. Persevere Върнах се, в пералнята беше, отпред. Разбира се, тренировката пропадна. Успях да го изсуша, киснах го в спирт... работи вече.

Още по-тъпото е, че това е за втори път в кратък интервал от време. Сега е залепено със скоч за ключа, да видим до кога...

# 173
Слушам с половин ухо новините, говорят за „ергенската къща“ на Гешев. Стана ми любопитно и хвърлих едно око да видя къде, аджеба, ходят да... ъ-ъ-ъ..., да ергенуват прокурорите. И гледам, отдолу тече надпис – „регентската къща“.
И въпреки това продължих да чувам „ергенска“...

# 174

Аз пък не виждам чак такава голяма грешка.
Като бира и пиво на български. И двете ще те разберат, но бира е по-разпространеното .

# 175
Слушам с половин ухо новините, говорят за „ергенската къща“ на Гешев. Стана ми любопитно и хвърлих едно око да видя къде, аджеба, ходят да... ъ-ъ-ъ..., да ергенуват прокурорите. И гледам, отдолу тече надпис – „регентската къща“.
Аз също 😀. Но както казват:
 " Грешката е вярна"

# 176

Подобна ситуация, но на английски. Аз гледам телевизия, но рекламите ги игнорирам, от едното ми ухо влизат, през другото излизат. В един момент се стреснах, защото чух нещо странно! Погледнах - рекламират бръсначи за жени. Рекламата е за “Шик Интюишън”, но жената го произнася така, че аз го чувам като “Чикен тюишън”, т.е. Учебна такса за кокошки. Затова се стреснах. Всъщност, продължавам да я чувам по същия начин….

# 177
  • София

Тези дни съм в някаква серия.
В събота ходихме с детето до Джъмбо. На излизане си забравих метлата. Установих го след 2 часа, звъннах в магазина и се уговорихме да ида с касовата бележка в някой от следващите дни да си я взема.
Чудесно.
В неделя сътворих нов дизайн на бялата си блуза, заливайки я с кафе.
В понеделник се сетих да търся бележката от Джъмбо, която оставих на масата. Е, няма я. Никъде.
Във вторник реших да пратя съобщение във Вайбър до детенцето, като премъдро завърших с прочувственото "Обичам те". Миг по-късно установих, че съм го пратила до всички колеги в групата на  училището.
Някаква Сатурнова чудесийка ли е и кога ще се оправи? Или то при мен е по природа и е неспасяемо...

# 178
  • France
Казват, че лимонов сок и слънчева светлина помагали против такива петна. Аз кисна във Ваниш и сода бикарбонат.

# 179
Тази сутрин нещо трудно се събудих.Вече под душа.Вземам пастата за зъби ,слагам вместо върху четката,върху капачката.Спрях се и ми отне поне две минути за да разбера какво във действията ми не е наред.
Като никой път се прибрах по-рано и реших да поспя.Събудих се и реших че телефона ми не е наред,защото показва 17 ч.Отне ми доста време докато установя,че е следобед,а не сутрин

Общи условия

Активация на акаунт