ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 021
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Вестерос
Имам едно питане, относно захранването. Бях дала царевична каша с праскова и банан (самата каша беше такава, не съм добавяла праскова и банан). Води ли се че е захранена с праскова?
да според мен

# 106
Аз имам въпрос за соковете. Захранвам го от 4 месеца. Въвела съм всички зеленчуци, ябълка и банан. Има едни сокове на ДМ - био морков и био ябълка и морков. Какво ви е мнението за тях и давали ли сте?

# 107
  • Вестерос
Аз няма да ги давам. Ако е станало на 5++ може да вкараш жълтък

# 108
Сега това мисля да въведа. На 6 месеца месо и на 7 вече глутен.

Аз няма да ги давам. Ако е станало на 5++ може да вкараш жълтък

# 109
Веси и аз така викам,че друго няма като моето така да прави.На ръба съм.Явно и твоите са в същото положение, ама са и двечки.
И аз се чудя защо и как и дали няма някакъв здравословен проблем?То наистина толкова месеци да няма мира не е нормално.
Ще се свържа с консултант по сън,но според мен ефектът ще е нулев.
От банан нямахме реакция.

# 110
Ние пак сме в криза с цокането , истеричен рев биене на шише , тръшкане. Цока докато спи🤐.  Айлиз има някакво топче на венеца отгоре и педятърката каза , че първо ще изкара кучешките, имало и такива деца. Мажа с анафтин бебе , Камилия , Декстоникс и чай лайка давам . Вече я слагам в проходилка и си я кара назад🤣.  Аз вече въведох доста неща , с лъжица се храним добре и има заместен обяд и СЗ (по-някога).  Сокчета ме давам , но давам от тези смесените пюрета в дето са в торбичка и понякога половината ги разреждам с вода.

# 111
Момичета, днес доста се стреснах. Захранването на Томас върви добре. Хапва с апетит и не ми отказва нищо.  Днес яде картоф с карфиол (карфиол за пръв път). Картофа го правих аз,карфиола дадох готово пюре на Гербер. Ядеше си сладко и беше изял около 100 грама пюре и изведнъж върна всичко изядено на фонтан. Чесно казано не съм сигурна дали не се задави, но мисля че не. Та на някой случвало ли се е? Дали може да е реакция от карфиола? И как да процедирам на там?  Усетих, че и той се уплаши.  Друг път се е давал,но не е било така.  След това му направих мляко изяде го и на следващото хранене си хапна мляко и няма повече повръщане.

# 112
Единственото готово пюре, което дадох е от карфиол и то няколко лъжички. Ужасно гадно е и мирише на прокиснато зеле. После пръцкаше с болки и май го болеше коремът.

# 113
Аз съм давала пюре от карфиол на Гербер, не видях да има реакция. Повръщането не го броя за реакция, защото е с рефлукс и още си връща след хранене на каквото и да е. Още чакам чудото да израсте рефлукса.

Черпя ви, днес Емили навършва половин годинка🥰. След срама, който брах с каката, когато тя навърши 6м, сега не поръчах половин торта, въпреки че вече са много популярни такъв модел и никой няма да ме гледа с изумление.😄

# 114
Steliqna89 И аз днес за първи път дадох карфиол. Домашно пюре от карфиол, броколи и картофче. На мен не ми допадна на вкус, но малката много го хареса. Не изяде всичко, но откакто сме започнали захранването тя изяжда само кашите изцяло (и то не винаги), а от пюретата хапва между 50-100 гр и когато е готова бута лъжицата или започва да плюе. Не сме имали реакция, поне засега, но след твоя пост ще наблюдавам. Според мен на малкия просто му е дошло в повечко. Било му е вкусно и е хапнал повече, отколкото може да поеме. При нас се е случвало така с млякото веднъж.
Скрит текст:
Момичета, днес доста се стреснах. Захранването на Томас върви добре. Хапва с апетит и не ми отказва нищо.  Днес яде картоф с карфиол (карфиол за пръв път). Картофа го правих аз,карфиола дадох готово пюре на Гербер. Ядеше си сладко и беше изял около 100 грама пюре и изведнъж върна всичко изядено на фонтан. Чесно казано не съм сигурна дали не се задави, но мисля че не. Та на някой случвало ли се е? Дали може да е реакция от карфиола? И как да процедирам на там?  Усетих, че и той се уплаши.  Друг път се е давал,но не е било така.  След това му направих мляко изяде го и на следващото хранене си хапна мляко и няма повече повръщане.

# 115
Благодаря, нямаше повече нищо така че явно е било момента.  
Ваня и на мен ми миришеше на кисело зеле 😅
Алтая, честита половин годинка.  Голям  сладкиш е Емили 😊

# 116
Аз когато дадох карфиол , купен от пазара и направен от мен върна абсолютно всичко на фонтан и сълзи и потекаха. От тогава не съм и давала и ме смятам да и давам. Аз вече съм давала пилешко и телешко , обаче заготовки на  Пласмон/Полло.определено тяхните пюрета и заготовки за месо са ми топ.
Тези дни съм много натоварена психически и забравям на всякъде нещо , днес забравих да си взема 50лв ресто , добре че жената беше човек и ми ги върна. Нещо което мисля да въведа са череша , домашни от нашата градина не са пръскани .

# 117
Алтая, Честити 6м❤️🍀💐🥰👼. Прекрасна торта! Да е жива и здрава Емили. 😚🌻🎂Ние поръчахме половинка, ще ви я снимам на 1-ви живот и здраве.
Кадерайче, с теб сме! Аз забравям имена на хора в последно време, но твоят ум сега е претоварен прекалено. Черешите и аз ще въвеждам но ще са на пара не сурови.
Стели, давай си домашна храна колкото можеш, тия ферментирали буркани са оле мале. В крайна сметка не всичко е хубаво консервирано. Специално карфиол, зели и броколи аз ще предлагам мнооого по натам. Мерак ми е да дам червена леща но и с бобовите смятам след 10м.

# 118
Имали бебета които хъркат, забелязах че Айлиз понякога хърка през деня докато спи , вечерта не съм чувала. Не съм споделяла с педятър дали е нещо притеснително

# 119
Аз имам едно въпросче свързано със захранването. Понякога Билял хапва в 6,после трябва да яде около 10 и 14. Тааа много се чудя кога да му дам пюрето (още няма заместен обяд, хапва около 140 гр.), в повечето дни около обяд давам пюре + малко мляко. Вие как ще ме посъветвате?

Общи условия

Активация на акаунт