Защо искате деца ?

• 70 920
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Както и да прозвучи това, което ще напиша...
Най-голямото ми постижение в живота, всичко, за което съм мечтала, най-голямата ми ценност, са те - двамата ми сина. Никаква кариера, успехи, образование, нищо не може да се сравни с чувствата, които изпитвам към тях. Откакто ги имам, имам мисия - да станат Хора, образовани, добри и достойни, всичко, което притежавам е тяхно, но най-вече сърцето и дните ми, и нощите ми. Те са центърът на живота ми и всичко, което правим в тоя скапан живот, го правим за тях. Това е...

# 106
Препоръчвам на авторката на темата да почете в темите на Проблемно забременяване и ще си отговори на поставените въпроси.

# 107
  • София
Нагона още не ме накарал да раждам всяка пролет, па не знам.

# 108
Нагона още не ме накарал да раждам всяка пролет, па не знам.
Интересното е, че точно това е функцията му.
Ако господ/природата ти го беше дала просто за да ти доставя удоволствие, можеше и по по-лесен начин да се постигне - с едно местенце, което да натискаш и да пуска съответната доза серотонин и допамин. Вместо да се хабиш да правиш секс.
Но не го е направила така.

Най-голямото ми постижение в живота, всичко, за което съм мечтала, най-голямата ми ценност, са те - двамата ми сина. Никаква кариера, успехи, образование, нищо не може да се сравни с чувствата, които изпитвам към тях. Откакто ги имам, имам мисия - да станат Хора, образовани, добри и достойни, всичко, което притежавам е тяхно, но най-вече сърцето и дните ми, и нощите ми. Те са центърът на живота ми и всичко, което правим в тоя скапан живот, го правим за тях. Това е...
И аз така, и повечето хора така, та се сещам за нещо, което бях чел в една книга (цитирам по памет):
За мъжа е по-лесно вместо да постигне нещо велико в живота си, да създаде деца и да прехвърли на тях надеждите и мечтите си.

За жената не знам.

# 109
  • София
Това "любовта ни да роди плод" е ала-бала.
Всичко е биологична програма, затова ти е даден сексуален нагон, за да се осигури възпроизводството на гените. Тези, които нямат нагон не са се размножили и тези гени са изчезнали. Всички сме потомци на тези със силния нагон.
Природата контрацепция не познава, това е измислено преди 100 години, а пък човек биологично си е същия като преди 500 хил. години, тоест много поколения.
Децата не се зачеват с разум, а със страст, а при самото раждане се отделя много окситоцин, който кара майката да заобича рожбата си. Това се наблюдава и при всяка котка, куче, овца, и т.н. и не е нещо специфично при

Ако ти си правил децата си с един гол нагон и без капка разум, хайде да не обясняваш как е при другите.
Натискай каквото и както щеш, някои правим деца с любов. И им личи.

# 110
....
И аз така, и повечето хора така, та се сещам за нещо, което бях чел в една книга (цитирам по памет):
За мъжа е по-лесно вместо да постигне нещо велико в живота си, да създаде деца и да прехвърли на тях надеждите и мечтите си.

...
И после идва кризата на средната възраст ... купуват един мотор и качват една тинейджърка ... не като действително да правят нещо с нея ... защото вече са толкова инертни от липса на всякакви собствени амбиции ... а за да си мислят всички че правят ...

# 111
  • в очите на дъщеря ми
Честно не разбирам, каква е целта на подобни теми.....да валидираме мнението/желанията на авторката, да пляснем с ръце и да кажем "браво, така се прави..." ми като не иска деца, няма да има, това не е задължително, въобще това си е нейния  живот....

# 112
  • София
То ако се водехме само от нагона и всяка жена беше нон-стоп бременна, се чудя колко време щеше да е необходимо да се пренасели земята и да няма ресурс да се изхрани населението. И какъв метод щеше да се приложи да се намали излишния "биологичен материал". Стоейки най-горе на хранителната верига, нас няма кой да ни намалява популацията по естествен начин. Трябва да си използваме главата на раменете. За съжаление, много не го правят, но пък умират да се избиват във войни, например.

# 113
Аз пък си мисля за това нестойностно секцио и как се отглеждат стойностни хора с хляб и сол, но..

# 114
Някои мнения са ми направо забавни 😂 Все едно детето ги е казало. Всъщност да имаш дете не е задължително изискване и спокойно можеш да си прекараш живота в мечешки сън. Няма нищо лошо в това. Имането на дете не е равнозначно на изнемогване и липса на сън, защото бебешкия период е само миг от живота на детето.

# 115
Radeva-87 зависи кой какво цели и как са му настройките. Някои са изи, други не са . Но това не само към детето си , а и към себе си и към околните и т.н. И в двата случая може да има и добри и не толкова родители.

# 116
Природата контрацепция не познава...
Но познава еволюция.

# 117
То ако се водехме само от нагона и всяка жена беше нон-стоп бременна, се чудя колко време щеше да е необходимо да се пренасели земята и да няма ресурс да се изхрани населението. И какъв метод щеше да се приложи да се намали излишния "биологичен материал". Стоейки най-горе на хранителната верига, нас няма кой да ни намалява популацията по естествен начин. Трябва да си използваме главата на раменете. За съжаление, много не го правят, но пък умират да се избиват във войни, например.
Че тя се пренаселва, и то точно от тези, които се размножават по нагон. А тези, които го правите по любов, изоставате. Ето виж какво демографията предвижда до 2100 г.
Отляво са държавите, които ще растат. Кои виждаш там? Нигерия, Конго, Танзания, Пакистан... една развита държава има в тази група - САЩ - и там сегментите, които растат, се сещаш кои са.
Отдясно са тези, на които населението ще намалява. И ние сме сред челните места (процентно)

Но ако ме питаш това проблем ли е, и ако е проблем какво да направим за да го решим, какво да ти кажа освен "не знам, но съм създал две деца, влагам всичките си надежди в тях, пък като пораснат те да го решат."

# 118
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Явно сме мазохисти, затова Grinning
Ние лично, с мъжа ми, сме заедно от 18 години, на 10-тата някъде, решихме, че е време да опитаме да имаме дете, то взе, че стана от раз.
Има много грижи, разходи, караници, сдобряване, но усещането на едни детски ръце, които се протягат да се държат за моите, телцето му, когато се бута да се сгуши в мен и мрънка "мама е добра", след като е сгласил някоя пакост, няма как да се опишат с няколко думи...

# 119
  • София
Крис, начини има това да се промени, но за съжаление, не е изгодно - от едната страна ще наруши нечия власт, от друга страна ще наруши балансът богати/бедни, защото много добре се знае, че за да има определен процент богати, трябва да има по-висок процент бедни. Иначе начини има - ограничаване на раждаемостта в посочените от теб региони (което обаче няма да стане само със сексуално образование, ще трябват по... нехуманни методи) и стимулиране на раждаемостта в "цивилизованите" държави, чрез пари, придобивки  дори санкции. Та да, начини има, но всичко си върви с последствията. Циклите на цивилизацията са доста предвидими, обикновено винаги се отива в крайност, идва срив, после преразпределение. Ни виждам нещо по-различно да се случва и сега.

Иначе тенденцията повишаването на качеството на живот да води до намаляване на раждаемостта и обратното е много трудна за нарушаване, защото тя е естествена (животът придобива стойност, децата не се гледат като работна ръка, което води до по-селективно бременеене), а промяната в нея трябва да бъде наложена с неестествени методи. И накрая, просто няма ресурс всички да сме богати и добре. Всяко изравняване се случва долу, не горе. Човечеството продължава да се опитва да се бори с тези естествени процеси, но те винаги накрая се балансират сами, както вече споменах.

Даже ще дам един такъв пример за вмешателство - когато Китай наложиха забрана за повече от едно дете. Последва дисбаланс в броя момчета/момичета (и то заради предразсъдъци към момичетата), а в последствие и дисбаланс в броя стари/млади. Хем беше необходимо, хем прецака други неща по веригата. Накрая нещата пак ще се балансират, но ще има жертви. Винаги нещо се жертва.

Общи условия

Активация на акаунт