Защо искате деца ?

• 70 922
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 120
Ако трябва да сме коректни, дали държавите ще растат в бъдеще трудно ще се прогнозира точно по този начин.

# 121
Най-интересният аргумент отново ми се струва този за спасяването на нацията и човечеството. Smiley Според мен на хората, които не искат деца, хич не им дреме дали ще изчезнем като нация и какво ще се случва с населението след 50 години. На повечето, които имат деца, също не им дреме. Ето и Крис е направил две деца "пък като пораснат те да го решат." Не знам какво ще решават, глобалните проблеми ли? По-скоро може би искаше да кажеш те да му мислят.

# 122
@Нарци - много добре даже се прогнозира.
Деца раждат жените между 20-40 да речем. Колко жени на 20 ще имаш в БГ през 2042 г? Колкото бебета от женски пол са родени през 2022, което вече е известно. Така че има голяма доза точност. Не е гадаене, а прогнозиране.

@Лъвица - ти си ОК да наложиш насила на хората да не раждат, защото са бедни? Че то ако Кир Михалаки беше наложил на пра-баба ти да не ражда 10 деца, сега вероятно и теб точно нямаше да те има.
Визирам следния цитат от Ботев, ако някой не се сеща:
- Моля ти се, кир Михалаке, имай милост от бога ... Толкова деца, а залък хляб няма вкъщи... от вчера не са яли...
- А че не съм те карал аз да раждаш толкова деца. Сиромаси хора сте - да сте правиле икономия.

# 123
Ако няма с какво да ги храниш и не можеш да им осигуриш нормален живот, не раждаш 10 деца.

# 124
Едно време хората масово не са ползвали контрацепция. Макар че според моята баба са знаели много добре за нея. Тя самата има 1 дете, защото второ не са искали с дядо ми и да се пазили.

# 125
  • София
Да, когато нямаш възможност да ги изгледаш качествено, няма да раждаш. Не е задължително раждането. Ако не съумяват, да се прилагат съответните механизми.

# 126
  • София
@Лъвица - ти си ОК да наложиш насила на хората да не раждат, защото са бедни? Че то ако Кир Михалаки беше наложил на пра-баба ти да не ражда 10 деца, сега вероятно и теб точно нямаше да те има.
Визирам следния цитат от Ботев, ако някой не се сеща:
- Моля ти се, кир Михалаке, имай милост от бога ... Толкова деца, а залък хляб няма вкъщи... от вчера не са яли...
- А че не съм те карал аз да раждаш толкова деца. Сиромаси хора сте - да сте правиле икономия.

Ами аз всъщност нищо не съм предложила. Ти какво би предложил за да се промени сегашната тенденция? Какъв мислиш е начинът да се постигне баланс, не просто в раждаемостта, а и в населението?

# 127
  • София
Върху социологията влияят редица неща, които не са константа.
Вероятността фертилните млади жени и мъже да се възпроизвеждат извън България са много големи. Каквато е тенденцията последните 20 години.
Коефициента на раждаемост е по- висок от 95- та насам, няма да се затрием, споко.

# 128
До голяма степен се причислявам към мнението на Бел. Наистина не разбирам как стартира тази любов към бебето, което реве денонощно и нямаш осем часа сън без прекъсване в продължение на година…

Аз съм много зависима от съня. Ако не спя добре ме хваща мигрена. Също така се изнервям ужасно ако ми се струпат няколко дни с недоспиване. Дори не мога да си представя да се будя през час. Защото след седмица на такъв режим, ще искам да убия някой. За това не разбирам как физически изнемогваш, защото гледаш денонощно това бебе и вместо да искаш да спреш тоя кошмар, го заобичваш.

Видях една приятелка как си храни бебето с пюре. Първо го готвиш. После се опитваш 40 минути да му блъскаш в устата нещо, което то плюе и резултатът е пюре навсякъде. На третата лъжица вече ще съм се изнервила на макс. Не съм сигурна, че ще издържа.

Повечето родители много си обичат децата. Но ги и мразят. В онези моменти, в които вече пети ден не са спали, къщата е кочина, дрехите им са целтите в лекета, а те не са взимали душ от 3 дена. Да, в този момент, ги мразят. Но моментът отминава, а любовта остава.

И въпреки всички гадни моменти, това дете е било в теб още, когато е било една микроскопична клетка, растяло е, а ти си го чакала, и си се грижила за него, и си го усещала във всеки един миг от съществуването му. И после с  мъка и болка си го довела на този свят, жертвала си от себе си, за да може то да живее. И то те обича и милее за теб, и те гледа, както никой друг. И в него виждаш себе си, и с малко късмет, мъжът, когото обичаш. Та доста трудно е да не се привържеш и да не го обикнеш.
Не знам коя е тази жена която не се къпе 3 дни , ходи с мръсни дрехи и къщата им е кочина . За неспането също ми е интересно как 5 дни.. Явно аз и моето бебе и мъжа ми сме супергерой щом нямаме такива неща .
Според мен всичко е въпрос на организация , да има бебета който плачат повече но чак постоянно не знам аз лично за такова. Друго което мисля е ,важната роля на мъжа като помощ и подкрепа .

# 129
Ех, не може да се размине без някоя да се изтъкне каква е идеална, пък другите са некадърни, щом не се оправят като нея Rolling Eyes Явно просто бебето ти е от по-лесните, които не плачат много и не искат постоянно внимание.

# 130
Ех, не може да се размине без някоя да се изтъкне каква е идеална, пък другите са некадърни, щом не се оправят като нея Rolling Eyes Явно просто бебето ти е от по-лесните, които не плачат много и не искат постоянно внимание.
Не наистина не е изтъкване, а просто обяснение ,че не е толкова зле както го обяснява дамата горе. И никъде не съм казала некадърност , а може би нямате помощ от мъжа си . Как няма да се къпе някой 3 дни , това за вас нормално ли е ? Не трябва да се изоставяме и да оставаме себе си и мъжа си на заден план заради детето . И наистина мисля ,че всичко може да се случва нормално с организация,  на тези жени които нямат помощ от човека до тях определено е по трудно но все пак това дете не е само на майката Simple Smile И нека не плашим хората ,че да имаш дете значи ти да не приличаш на нищо нито къщата ти , защото нямаш време . Време има   всичко е до желанието и организацията.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 14:06 от Sss96ss

# 131
Всъщност да имаш дете не е задължително изискване и спокойно можеш да си прекараш живота в мечешки сън.
Виж ти. Който не се е размножил, си е проспал живота. Интересно заключение. И, не, не се чувствам лично засегната и изобщо не става дума за мен. В световната история има достатъчно примери за хора, които не са оставили потомство, но пък все пак са успели да създадат някакви значими неща.

# 132
И на мен ми е много странно това не къпане малки в повече ми идва. Все ще намериш начин да влезеш за 3мин в банята. Като пореве малко бебето, нищо няма да му стане... То пък можеш ли 24/7 да е в ръцете ти. Оставяла съм ги в шезлонга, в кошарата, на стола за хранене или на активната гимнастика. Оставям вратата отворена и влизам набързо. Направо се чувствам презаредена след един душ. Случвало се е да ги оставям ревящи, ама ми е непосилно да стоя с миризма на повръщано.

# 133
  • София
И аз много им се чудех на някои родители за това-онова, защото първото ми дете беше еднорог, ама сега като виждам колко трудно за гледане е второто, си мълча. Grinning

# 134
Веднага приехте думите на Лъвица буквално и скокнахте, че такова нещо 3 дена без баня не ви се е случвало. Добре, къпани сте, разбрахме.

Общи условия

Активация на акаунт