Обсъждане на имотни обяви - 32

• 54 404
  • 867
  •   1
Отговори
# 795
Да, да, разбрах, aDream, не съм се засегнала нещо Simple Smile Просто и аз се чудя какво по-конкретно да се отговори на такова питане. Вече малко позабравих обявите, които дискутирахме назад и не ми се връща, но апартамента с 600 000 от 65-та не беше ли този с проекта на интериорния дизайнер? Защото и това оказва влияние в цената. Но може и друг да беше, не го запомних.

# 796
Точно той е. А този за когото е въпроса, също му искат 600 000 лева. Та цените са същите, но дали наистина заслужават толкова пари. Или както написа - ,, Докато едни си цъкат с език, други накрая имат жилище. ,,

# 797
Точно той е. А този за когото е въпроса, също му искат 600 000 лева. Та цените са същите, но дали наистина заслужават толкова пари. Или както написа - ,, Докато едни си цъкат с език, други накрая имат жилище. ,,
и аз съм на това мнение Hands Plus1

# 798
Имат жилище, ама нямат вече 600-те си хиляди спестени лева. Или пък са задлъжняли с толкова - дали ще им стигне живота да ги върнат, тяхна си работа.
Жилище е нужно, разбира се, но животът не е 2, 3 или 5 години та да се хвърля човек да купува баш на пика на пазара.
Разбира се, може и да не е пик. Догодина току-виж станали по 700 хиляди.

# 799
Крис, ти си си купил и вече можеш да чакаш, колкото си искаш, докато ти хареса цената Wink

# 800
Е, никой не е казал, че трябва да се вземе жилище за 600 000, и да различни са, и не всяко си струва обявената цена. Има жилища от 70-90 000 евро до много нагоре в крайна сметка. Ако прецениш, че едно не си струва, не го купуваш и подминаваш. Ако прецениш, че нищо не си струва или не ти се задлъжнява, не купуваш изобщо. И си живееш под наем. Знам само, че под наем няма как да се съберем в двустаен, а за сносен тристаен щяхме да плащаме около 1500 лв. в момента плюс режийни отделно, евтиния направо Grinning

Май е време да си дам почивка малко от имотните теми, че имам чувството, че постоянно въртим едно и също Grinning

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 10:14 от Анонимен

# 801
В тия теми винаги има няколко потребителя, дето се изказват от високата трибуна в стил “За бога, братя, не купувайте”. И така години. Все идва спад, все балон се пука, все е надута цената. Тези същите най-вероятно са купили около или преди 2007-ма, когато имотите се продаваха на 400 долара на квадрат и за тях това е цената, която заслужават всички останали. Няма значение какво се случва 15 години по-късно.
Ще поживеем и ще видим как ще се спука тоя балон, дето го чакаме от 2-3 години вече.

# 802
Да дам реален пример - гарсониера в Люлин-10, през есента на 2019 г. вървяха между 44К и 52К, в зависимост от това панел или ЕПК и етаж, състояние и т.н. В момента са 85К и нагоре, пак в зависимост от състояние, панел/епк и т.н. Само 4 години са минали. В момента 44К е магазин на приземен етаж в нова кооперация, 21 кв.м.

# 803
И доходите трябва да се сравняват - какви са били преди десет години, какви са сега. Какво е можело да се купи с тях, покупателната способност един вид...не само цените на имотите да се сравняват.

# 804
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1o16934135956852 … mp;f1=1&fe7=1
моля за мнение за този гараж - не разбирам нищо от гаражи да ппризная, но търся като дребна инвестиция с цел отдаване под наем. Видях, че същата обява е пусната и за под наем 300 лв на месец. Ако някой разбира от гаражи моля за мнение - как се избира гараж за инвестиция, приемам идеи, опит и съвети всякакви, благодаря

# 805
И доходите трябва да се сравняват - какви са били преди десет години, какви са сега. Какво е можело да се купи с тях, покупателната способност един вид...не само цените на имотите да се сравняват.

E, моите доходи не са се увеличили. Сравнявах си фишовете за заплатата.

# 806
  • София
Парите се обезценяват. Всичко поскъпва. Преди 4-5 години в Лидъла с 300 лева щях да напълня 3 колички храна... Сега едва ли и 1 количка ще напълня с тези пари . Това е. Искаме , не искаме, това е.
Когато човек има нужда от жилище за живеене, трябва да си  купи. Добре е да не се изхвърля, да. Като ще се изплаща, да се изплаща от две заплати..... Спестете си луксозни ремонти, поне на първо време Grinning
Ако ще се купува за инвестиция , тогава може да се смята, дали и кога да се купи, но ако няма къде да живееш, по- добре ипотека пред наем... просто е. Thinking
Едва ли ще падат цените на имотите особено пък в София , за жалост.... така смятам Confused

# 807
Доходите далеч не растат с такъв темп, с какъвто растат цените (на всичко). Не всички са ИТ специалисти и взимат по 10хил. на месец.
Важното е, че чакаме балона.

# 808
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1o169341359568522&sl … 9un23r&f1=1&fe7=1
моля за мнение за този гараж - не разбирам нищо от гаражи да ппризная, но търся като дребна инвестиция с цел отдаване под наем. Видях, че същата обява е пусната и за под наем 300 лв на месец. Ако някой разбира от гаражи моля за мнение - как се избира гараж за инвестиция, приемам идеи, опит и съвети всякакви, благодаря

Не претендирам, че разбирам от гаражи, но според мен при избор на гараж с такава цел, водещо е да се избере квартал с проблемно паркиране. Някой да каже най-добре как е в Света Троица, ние имаме съвсем бегъл поглед, че когато ни се е налагало да ходим там сме намирали лесно къде да паркираме свободно. 300 лв. на месец като наем за този район също ми се вижда много, но може да не са ми актуални предположенията за наемите. Квартали с големи проблеми в паркирането са по-голямата част от югоизточните и там незаети места и гаражи рядко остават, съответно и цените за отдаване ще са по-високи. Иначе конкретно за този гараж какво да се каже - чистичък, боядисан, не знам ще остане ли някъде място за стелажи, без да пречат. Ако е възможно е хубаво, да се сложат, повечето хора си държат разни неща в гаражите, ако има физическа възможност.

# 809
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1o169341359568522&sl … 9un23r&f1=1&fe7=1

Наглед гаражът е хубав - чист, с настилка, контакт (за зареждане на електромобил става). Остава въпросът дали в квартала се търсят под наем. И още по-важно, размерите - може ли да влезе голяма кола и да си отвори вратите. За тези пари би трябвало да е поне 6 х 3,5 метра.

Общи условия

Активация на акаунт