Къде се запознахте с половинката си

• 12 623
  • 359
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Е, така е при теб, Неве. При мен кипи навсякъде, всичко е фул.
И танцьори, и спортисти, планинари, любители на всичко има.

# 286
  • София
Казано беше, но този път наблегнах да се потърсят приятелки, на тия места, не мъж. Щом го пиша, виждал съм го.
В София има доста училища, някои по-пълни, други не чак толкова. Има най-различни възрасти (и размери) също, като горе долу се подреждат по училища и конкретни уроци. Също се групират и по мерак по уроците. В някои групи и училища се събират по-маниаци и някак се намират и се записват още такива. В други пък обратното. Е, тегаво е в последните групи и кавалерите бягат, ама поне за приятелки има материал.
Същото и по офисите. Не е казано, че 7 дена ще си в офиса подред, ама ще се уговорите с колеги, колежки, четвъртък петък ще се организирате офис, общ обяд, обща вечеря.
Иначе, как да стане. Без излизане от къщи, най-много доставчика от спиди да уцелите.
Танците и йогата не са като планинарството и рибата, щото си в града, отиваш за 1 час и приключваш. За риба и планина трябва да отделиш 1 цел ден поне. Колко да е гадно. Хората на зъболекар стоят по 1 час. Който му е гадно и не може да търпи, ще си стои в къщи.
Чувал съм, че вече има и клубове за настолни игри (или там както се наричат), ама за там нямам инфо. Туй вече е по-зле от зъболекар.
И да се къпете преди танците.

# 287
Невена, не знам как реши да жалиш младите. Те са си супер. И са съвсем адаптирани към новото време. Аз ги харесвам. Много са отговорни и рафинирани. Интелигентните, другите деца не коментирам.

# 288
  • Paris, France
Отговорни, рафинирани - да. Има си хас да не са адаптирани към новото време! Времето е тяхно.

Жаля ги, защото нямат размах, едни са умерени, такива. Имам други разбирания за младост.

Абееее, boomer съм си вече, дето вика дъщеря ми.

# 289
Ела да те запозная с моята дъщеря. И тя е премерена, но е огън иначе. Wink

# 290
  • Paris, France
Въх, къде ще я запознаваш с бабоци! Да вземе да се уплаши.  Може да я запознаеш с моята дъщеря. Ще си учат японски заедно, ще ходят по спортове и музеи и ще си свиркат. На 19г е моята.

# 291
аз все още не съм успяла да намеря начин пост университетско да си намирам компания.
В работата някак си не намирам толкова “мои хора”, не ни съвпадат много интересите, не се чувствам на място в този кръг.

Аз съм от типа , дето ще си намерят по-скоро хора в клуб за бордови игри или на рок концерт

И странното е, че иначе обожавам да съм с хора, не съм срамежлива, обаче повечето време съм сама.

Сигурно за това все онлайн намирам хора, те такива чудаци само там висят

# 292
  • Между гори и планини
Колегите ми винаги са били колеги. Не отивам да си лафим, а да работя. Дружелюбна съм от възпитание, не е нито аз да ги харесвам, нито те мен. След работа не се виждаме и не ми знаят житието и битието. Когато напуснах едната ми работа, тогава преоткрих едната колежка. И тя с моите разбирания. Сега сме изключително близки. Приятели иначе съм направила много и всякакви - от разговор с майка пред личната лекарка, с бебетата, по площадките, по плажа. Още съм приятелка с тези с които израстнах, със съученички от гимназията, с няколко съфорумки съм много близка ... Във всеки период от живота си съм преоткривала нови хора. Едни влизат в живота ми, други излизат. Не е пренаселено, но не е и празно.

# 293
  • София
Въх, къде ще я запознаваш с бабоци! Да вземе да се уплаши.  Може да я запознаеш с моята дъщеря. Ще си учат японски заедно, ще ходят по спортове и музеи и ще си свиркат. На 19г е моята.
И да я учи да живее без мъже и деца?
Не се засягай, на шега го казвам, ама хора с вредни разбирания трябва да се избягват Simple Smile
Освен ако не стане обратното и дъщеря ти прихване от другата дъщеря.

# 294
Аз сериозно не мога да разбера какви са тия съвети да се социализираш сред хора, сред които тъй или иначе си по други причини. Ама съвсем сериозно. Запознанството трябва да става на място и по начин, че да срещнеш близка душа. Питие с колеги от работата, което да прерасне в лов на гаджета, нито е начинът, нито мястото.

# 295
  • София
Аз пък винаги се сприятелявам с по 3-4ма колеги и поддържаме отношения и извън работата.

# 296
Сексуалните контакти нямат отношение към социалните.
Аз имам много мъже приятели, но не ги желая за сексуални контакти или връзки. Просто се забавляваме.

# 297
  • Paris, France
И да я учи да живее без мъже и деца?
Не се засягай, на шега го казвам, ама хора с вредни разбирания трябва да се избягват Simple Smile
Освен ако не стане обратното и дъщеря ти прихване от другата дъщеря.

Никоя нищо няма да "научи" или прихване от другата. Момичетата от ранна възраст знаят какво искат в семеен план и ничии разбирания не им променят желанията.

Не можем да си вържем децата в къщи. Общуват със съученици, връстници, по-големи деца, родителите им и решават чия реалност искат. Нежелаещите деца в детеродна възраст тук са доста. 43% от 15-24г жени не искат деца,  35% от 25-34г. Половината жени казват, че не им трябват деца за да са щастливи. Статистиката от:

https://www.tf1info.fr/amp/societe/maternite-pres-d-une-femme-en … fant-2233790.html

На младите не им се занимава, а и има пенсии, старчески домове, социален патронаж.

Един ден твоите деца може да пожелаят да нямат деца и да живеят бездетен живот. Искаш ли всички да ги изолират? Ако мислещите като Тебе ги изолират, те преспокойно ще си общуват с 35, 43 или 50% от младежите, които мислят като тях и най-много да клъцнат контакт с тебе, защото и без това разсъждаваш като динозавър.

Има и друго - само с искане не става 🤩.

# 298
  • София
Разсъждавам като динозавър, ама поколението на динозаврите де е?
По-скоро като динозаври разсъждават тия, дето не искат деца.

Не мисля, че ако имам деца биха предпочели чуждото влияние пред моето.

Сексуалните контакти нямат отношение към социалните.
Аз имам много мъже приятели, но не ги желая за сексуални контакти или връзки. Просто се забавляваме.
Бъррр, ужас, токсично. Винаги са ми били подозрителни жени с много мъже приятели. Не че поддържам жени с много сексуални партньори като алтернатива. Ама сега ще кажете, че съм старомоден и несигурен.

Аз сериозно не мога да разбера какви са тия съвети да се социализираш сред хора, сред които тъй или иначе си по други причини. Ама съвсем сериозно. Запознанството трябва да става на място и по начин, че да срещнеш близка душа. Питие с колеги от работата, което да прерасне в лов на гаджета, нито е начинът, нито мястото.
"Трябва" не е много добра дума в случая.
Това "трябва", онова "трябва".
Кое е мястото на социалните контакти, тогава? Спийд дейтинг и барове за запознанства?
Не е казано, че с всеки ще се запознаеш и сприятелиш, но се случва.
Човек може да се запознава навсякъде. Навсякъде може да открие подходящ сходен типаж.
На мен ми се е случвало, на танци, баскетбол, бойни изкуства, курсове по езици, сприятелявали сме се, мъже, жени, момчета, момичета. Излизали сме след това и по заведения, дискотеки, излети, екскурзии. Някои от най-дългите и трайни приятелства имам от бойните изкуства от преди 20-30 години. От тогава имам и приятели от баскетбола. Сега, скорошно също се е случвало, макар рядко да се задържат запознанствата.
Имало е случаи и с колеги от работа сме се сприятелявали и сме ходили на лов по гаджета, разбира се, рядко е.
Даже и от форуми имам дългогодишни познанства. Имам приятели от 15 години. Отдавна не пишем в тия форуми, а някои и ги няма вече.

# 299
На мен са ми много съмнителни такива мъже. Вероятно се въртят с надеждата някой ден да те хванат пияна или да имаш да си връщаш на някое гадже или нещо емоционално нестабилна, и да те минат.
Или пък да са някакви латентни (или открити гейове). 90% от мъжете интересите им са пиене, гаджета, мачове, коли, мотори, риболов, карти, спортове - такива неща, дето не предполагат да ходиш да се забавляваш с жени приятелки, някак не са на нивото на мъжете приятели. Но има и т.нар. "мъжки момичета", които добре се вписват в мъжки компании, може пък от тях да си.

Общи условия

Активация на акаунт