Отговори
# 75
  • Варна
Видях,че се мятат наакани памперси и си викам да намина 😁
Чакам цикъл и съм на нисък старт за чаканата овулация .

Момичета,пиете ли кафе и по колко?

Едно сутрин - на гладно (знам че по-добре след храна,  ама немога и няма време да ям и след това кафе). Вреди ли кафето?

# 76
  • София

Едно сутрин - на гладно (знам че по-добре след храна,  ама немога и няма време да ям и след това кафе). Вреди ли кафето?
Чак пък да вреди,не ... освен ако не е в някакви конски дози.
Едно е ок,аз пия по две обикновено ,ама ги пия силни и без захар.

# 77
  • Варна

И аз без захар, но слагам канела. Попитах, че така зададен въпроса...викам да не съм пропуснала нещо Simple Smile

# 78
Здравейте,

Препоръчвам много ценна за мен книга, която ми помогна много в бебеправенето на второто дете: "Всичко започва с яйцето", Автор: Ребека Фет.

След 2 години инвитро, инсеминации и всичко, което върви с тях,  специалистите ни в София не успяха да открият причината. До чубина не стигнахме.

Първото ни дете стана на 4ти месец от опитите, съвсем естествено. Тогава бях на 30. На 35 се почувствах готова за второ дете. Въпреки разочарованията  от неуспехите, не се отказах.  В началото безрезервно вярвах на избраната клиника. После смених още 5  различни лекаря и съответно - заведения. И накрая, след 2 години "неустановена причина за вторичен инфертилитет",  поех риска да си търся сама причините.

Четенето на книгата за яйцето и на форумите тук, многобройните самоназначени тестове за различни покатели (витамини, хормони и др.) и самоизписаните добавки, ме успокоиха и ми обнадеждиха.

Сякаш лекарите не се задълбочаваха да ме изследват комплексно и нямаха за цел да открият моя проблем. Даже спрях да им казвам, колко добавки съм си купила и колко неща си изследвам и пия.

Реакцията им беше "О, колко хубава е станала косата ти от този вит. В12." или сега, когато съм вече бременна в 8ми месец: "Малко бременни виждаме с вит. D в оптимални граници". Аз започнах да го повишавам още преди началото на бременността и ефектът е ок за лекарите и за бебето. Но си го назначи самичка, защото беше в дефицит само 1 месец след края на лятото.

Присъединявам се към духа на групата тук: нека да си споделяме, да се подкрепяме и да не се отказваме от най-голямата мечта!! Всички имаме право да сме щастливи и да станем майки, колкото пъти искаме.

Друга ценна книга, от която сега научавам много нови полезни съвети, е "Здравето на мозъка: Още от раждането и преди това", пак от Ребека Фет. Съвсем наскоро излезе на български език.

Колкото повече си споделяме и се интересуваме, толкова повече можем да сме си полезни.

Кураж и прекрасни мисли пожелавам на всички момичета и техните половинки

# 79

До две са ок според мен. Едва ли толкова вреди. Дори е полезно за определени неща

# 80
През първата бременност пиех рядко без кофеин (1 път на седмицадо 6ти месец, а после спрях). Сега спрях кафето напълно още по време на опитите за забременяване. Популярно е, че не вреди, но аз реших така. Ако действа на моята нервна система, представям си че действа и на нервната система на бебето. По време на кърмене - никакви кафенца Simple Smile

До две са ок според мен. Едва ли толкова вреди. Дори е полезно за определени неща

# 81
Привет и от мен в новата тема!
Рейе, Юпитер, Kissing Heart
По въпроса с кафето - не пиех кафе близо 10г., но като бях в 4 месец, ММ купи кафе автомат и пропих по едно лате на ден. Следящата ме АГ каза, че няма никакъв проблем по 2 кафета на ден. Кафето е абсолютно съвместимо и с кърменето. Точно вчера Ася Демирева имаше включване по темата в групата за дългото кърмене. Безкофеиновото за сметка на това не е добър вариант.
За съня беше питал някой. Мелатонинът помага за заспиване и подобрява Я, но не гарантира дълъг и качествен сън за съжаление. Обикновено буденето към 3-4 сутринта се свързва с психическо напрежение и по-скоро в тази посока е добре да се действа.
Виждам, че сините наакани памперси добре се котират , та мятам още малко и от нашия младеж.

# 82
  • Бургас
Момичета, по повод на книгата на Ребека Фет “Всичко започва с яйцето”, ако някоя бургазлийка иска да я прочете, мога да й я дам назаем. Много е полезна наистина.

# 83
Благодаря за съветите за мелатонин, иначе да, всичко е на психическа основа.. но след 1 седмица предсватбеното  напрежение ще е приключило.
Имам колебание, понеделник ще ми е 21 ден от цикъла, искам да пусна прогестерон ( нали се съмнявам че съм с липса на овулация) , но си мисля дали няма да ми насинят ръката точно преди сватбата .. Та сега съм си на нова чужденка 😳🤪
Пия по 2 кафета без захар, иначе аз си заспивам, но се събуждам 3-4, и до там- но както предполагате всичко е на психическа основа 🙄
На 1ви юни изпаднах в голяма криза и скандал с родителите ми, толкова много плаках, накрая не знаех за какво плача.
Вчера за капак, пак близки хора до мен ми дават да пробвам храна, защото имали усещане ме съм бременна - полудях 😳 Не усещат колко много напрягат с тези коментари..

# 84
Мляс, тогава пробвай с мента, глог и валериан или пък ароматерапия с лавандула. Не останало до събитието. Пожелавам ти от сега да имате един незабравим и наситен на щастливи мигове сватбен ден! И както се казва, таз година булка, догодина люлка. При нас подейства. На първата годишнина тъкмо почваше да ми личи. Била съм някъде 4-5 месец. Следващата седмица ни е третата.

# 85
Iren11 Благодаря л, от твоята уста в Божиите уши ❤🙏 Започвам малко да се успокоявам и да се наслаждавам, може би сама си се филмирам и от там рефлектира върху всичко!
Почвам да се разколебавам за прогестерона, по скоро да изчакам след сватбата, за да не се напрягам допълнително.
За лекарите - аз си ходя от години при един, той не работи със здравната каса, но съм доволна от него! Когато му казах че почваме опитите, каза да съм спокойна, ако след 6 месеца не се е получило, да се консултираме какво да правим.
Миналата седмица ви обясних за тази при която отидох, защото имах направление от личният- не може от първият преглед да ми назначава спермограма и яйчников резерв-да на 35г и 36г и реално сме пробвали април месец. Така като те наплашат и после ти само го мислиш..
Мляс, тогава пробвай с мента, глог и валериан или пък ароматерапия с лавандула. Не останало до събитието. Пожелавам ти от сега да имате един незабравим и наситен на щастливи мигове сватбен ден! И както се казва, таз година булка, догодина люлка. При нас подейства. На първата годишнина тъкмо почваше да ми личи. Била съм някъде 4-5 месец. Следващата седмица ни е третата.

# 86
Jasmin., честито!!! Heart

Благодаря на всички за хвърчащите наоколо памперси, ловя си и аз!

Момичета, дайте съвет... От два-три месеца ме боли кръст, а напоследък е особено зле. Като съм правила нещо наведена и се изправя – сковава ме, боли и не мога да се доизправя. И ако тръгна да вървя, една-две минути вървя приведена. Мисля, че е възпален нерв, но не съм сигурна. Бях решила да пия Диклофенак, обаче в листовката пише, че "може да затрудни забременяването. Не трябва да приемате това лекарство, ако планирате да забременеете или имате трудности със зачеването." Естествено, отказах се да го пия и продължих да си страдам с кръста. Пробвах с Милгамма, но не помага. Кажете – какво да пия, с какво да се мажа, което да е съвместимо с опити? Овулацията наближава, след няколко дни е...

# 87
  • Замък сред облаците
Милгамма се пие дълго време, за да подейства на възпалението. Това е витаминен комплекс, не обезболяващо все пак. За болката - Тендивал е ок за бременни даже.

Аз се разписвам с МЦ.

# 88
Бел, можеш да мажеш с Репарил или Перскиндол колд. Аз Милгама не я харесвам, ама съм и с мутация и пия метилирани форми.

# 89
Jasmin, Честито! Нека бъде здрав, много радост да ви носи!
Помня те , както и Ирен и Ели и всички останали,  близо 3  години назад.
Bellflower, аз имах същият проблем след хистерескопията през Януари до трансфер през Февруари. Витамин в комплекс с метилирани форми, магнерод и масажи мога да ти препоръчам.

Общи условия

Активация на акаунт