Преждевременна яйчникова недостатъчност / ранна менопауза

• 21 598
  • 421
  •   1
Отговори
# 255
Аз да. Миналата година октомври, декември и сега януари доказано нямах овулация. Почнах да я пия в края на януари (пих я общо 3 месеца ) и от февруари до сега всеки месец имам овулация (тоест дори след като съм спряла да я пия) Също хормоните на 2 ден от МЦ и прогестерона 7 дни след овулация ми са хубави, нямам зацапвания преди цикъл, което ме кара да мисля че хормоните са ми балансирани

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 13:14 от AlisonParker

# 256
Много благодаря за бързия отговор. От днес започнах да ги пия, надявам се и при мен да подействат в положителна посока.

# 257
Здравейте момичета! Искам да попитам някой приемал ли е от билковата смес при липса на овулация от аптеката на Поп Богомил? Ако има такива биха ли споделили мнение?

Може ли да дадеш повече инфо каква е тази смес и от къде може да се купи?

# 258
Здравейте момичета! Искам да попитам някой приемал ли е от билковата смес при липса на овулация от аптеката на Поп Богомил? Ако има такива биха ли споделили мнение?

Може ли да дадеш повече инфо каква е тази смес и от къде може да се купи?

Аз я поръчах онлайн от my herbs.bg иначе на място в София може да се закупи от аптеката на улица Поп Богомил 25. Липса на овулация (билкова смес 200 гр), така е на сайта им, като пояснение пише, че е за намелен яйчников резерв и яйчникова недостатъчност. С една опаковка около месец се изкарва. Аз я пия около месец, надявам се да има ефект, дават я 2-3 месеца прием.

# 259
Здравейте, може ли някой да ми предложи наистина добър гинеколог в София, който да се занимава и разбира и може да помогне с ранната менопауза?

# 260
Включвам се, притеснена, след прегледа днес. Бях писала и преди, че имам зацапване няколко дни преди цилъл, което продължава вече няколко месеца и през последния месец продължи, от средата на цикъла до началото на новия. Изследванията ми преди месец показаха висок естрадиол, което показва и причината..
Като цяло имам ИЯР, както и разнообразни нива на женските хормони(доста високи), последно преди месец тъкмо се бяха нормализирали...но естрадиола винаги е висок.
На прегледа се видя малък цервикален полип, за който лекарката препоръчва премахване чрез абразио, понеже не бил навътре. И така, ми обяснява, че високия естрадиол се храни от него.
Каза ми че той е характерен при навлизане в менопауза (при мен се очертава по-ранна), когато се образуват повече фоликули (при мен има няколко), един голям(17 мм) и някои по-малки.
Аз правя и опити за забременяване, а един вид този висок естрадиол е бил заради повечето фоликули.... Това е мнение на лекаря, не мое.
Мен обаче доста ме притеснява да съм с висок естрадиол дълго време.. за справка на 21 ден ми беше 1440 , а на 3ти ден 465.. И двата са високи нива.
Въпроса ми е, вие какво правите с високия естроген, какви мерки сте вземали и трябва ли да приема това, че е нормално да е така?
Предвид, че аз все още се надявам да имам шансове за бременност...
Знам, че вече са последни..

# 261
Включвам се, притеснена, след прегледа днес. Бях писала и преди, че имам зацапване няколко дни преди цилъл, което продължава вече няколко месеца и през последния месец продължи, от средата на цикъла до началото на новия. Изследванията ми преди месец показаха висок естрадиол, което показва и причината..
Като цяло имам ИЯР, както и разнообразни нива на женските хормони(доста високи), последно преди месец тъкмо се бяха нормализирали...но естрадиола винаги е висок.
На прегледа се видя малък цервикален полип, за който лекарката препоръчва премахване чрез абразио, понеже не бил навътре. И така, ми обяснява, че високия естрадиол се храни от него.
Каза ми че той е характерен при навлизане в менопауза (при мен се очертава по-ранна), когато се образуват повече фоликули (при мен има няколко), един голям(17 мм) и някои по-малки.
Аз правя и опити за забременяване, а един вид този висок естрадиол е бил заради повечето фоликули.... Това е мнение на лекаря, не мое.
Мен обаче доста ме притеснява да съм с висок естрадиол дълго време.. за справка на 21 ден ми беше 1440 , а на 3ти ден 465.. И двата са високи нива.
Въпроса ми е, вие какво правите с високия естроген, какви мерки сте вземали и трябва ли да приема това, че е нормално да е така?

При изчерпан резерв и менопауза естрогена е нисък , не висок. Висок естроген съм имала при задържан фоликул / киста . При отстраняването на които, от само себе си, нивата пак са падали . Полипи съм имала, но не са ми завишавали естрогена.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 21:48 от •MERA•

# 262
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз мисля, че естрогенът храни полипите, а не обратното, както е казано.

# 263
А то не е ли взаимосвързано - имаш висок естроген или естрогенова доминантност —> получаваш полип, който същевременно расте и се храни от високия естроген. Понеже, жените, които са често на стимулации (от многото стимулирани яйцеклетки техния естроген винаги преди пункцията е много висок) получават полипи и подобни.

# 264
И аз мисля, че естрогенът храни полипите, а не обратното, както е казано.
Да, в моя обяснителен режим съм се изразила неправилно. Високия естроген храни полипите и затова се чудя дали е правилно нищо да не предприемам за него... Полипа ясно ще трябва да се премахне, но проблема с естрогена как да реша?

При изчерпан резерв и менопауза естрогена е нисък , не висок. Висок естроген съм имала при задържан фоликул / киста и полипи. При отстраняването на които, от само себе си, нивата пак са падали .
Лекаря спомена, че евентуално съм имала и задържан фоликул. Значи ли да очаквам да спадне след премахване на полипа?
А то не е ли взаимосвързано - имаш висок естроген или естрогенова доминантност —> получаваш полип, който същевременно расте и се храни от високия естроген. Понеже, жените, които са често на стимулации (от многото стимулирани яйцеклетки техния естроген винаги преди пункцията е много висок) получават полипи и подобни.
Да, да, логично е. Аз не съм имала стимулации досега и не знам, на какво да отдам високите нива...

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 20:43 от Joana85

# 265
Дали има задържани фоликули или кисти се вижда при преглед . Моите полипи си бяха от инвитро стимулациите, след време изчезват от само себе си. И при задържан фоликул не съм имала , обаче, такъв висок естроген. По принцип, в периода преди менопаузата често има флуктуация на хормони, ту високи - ту ниски. Пролактина изследван ли е ?

# 266
Дали има задържани фоликули или кисти се вижда при преглед . Моите полипи си бяха от инвитро стимулациите, след време изчезват от само себе си. И при задържан фоликул не съм имала , обаче, такъв висок естроген. По принцип, в периода преди менопаузата често има флуктуация на хормони, ту високи - ту ниски. Пролактина изследван ли е ?
Преди 2 месеца пролактина ми беше добре, но преди това по изследванията ми беше доста висок,  назначаваха и достинекс. Нямам стимулации, освен една лека с летрозол, която беше само за 5 дни, преди няколко месеца. Нищо не излезе там, нямах повече фоликули, но пък е възможно от тогава да съм имала задържан... (сега си разсъждавам)
Като цяло със сигурност при мен се наблюдават големи промени при хормоните... преди 3 месеца ФСХ ми беше стигнало 50.. като за менопауза. Сега се колебае около 10, а ЛХ е 5. Според вчерашния преглед имам и фоликул 17 мм и се очаква уж овулация след няколко дни.. ще видим. Но то с тези колебания не очаквам да произвеждам качесвени яйцеклетки...
Някой знае ли какво да предприема за този естроген...  Като цяло не искам да поддържам такъв, защото е опасно.

# 267
Преди 2 месеца пролактина ми беше добре, но преди това по изследванията ми беше доста висок,  назначаваха и достинекс. Нямам стимулации, освен една лека с летрозол, която беше само за 5 дни, преди няколко месеца. Нищо не излезе там, нямах повече фоликули, но пък е възможно от тогава да съм имала задържан... (сега си разсъждавам)
Като цяло със сигурност при мен се наблюдават големи промени при хормоните... преди 3 месеца ФСХ ми беше стигнало 50.. като за менопауза. Сега се колебае около 10, а ЛХ е 5. Според вчерашния преглед имам и фоликул 17 мм и се очаква уж овулация след няколко дни.. ще видим. Но то с тези колебания не очаквам да произвеждам качесвени яйцеклетки...
Някой знае ли какво да предприема за този естроген...  Като цяло не искам да поддържам такъв, защото е опасно.

За естрогенова доминантност има една добавка ДИМ се казва. Обаче не знам доколко ще е полезна в предвид че няма изяснена причина за тази доминантност. Дали е от задържан или е друга причината. Задържан съм имала 20мм и Е2000,На 16 мм 1000. Но може да не е задържан а тръгнал късно в лутеална фаза. След много прегледи нон стоп установих че това се случва и понякога е резултат от остатъчно действие при стимулации. Тези фоликули също могат да имат яйцеклетка. Виж в гугл и прочети за ДИМ. Консултирай се с някой и ако сметнеш че ще помогне пробвай я. Даже я имам и мога да ти я дам понеже не я ползвах никога. Как е прогестерона? Пускай винаги 5те хормона-лх,фсх,естро,прог,тесто. Само така можеш да направиш връзката. Пролактина е чувствителен хормон и стреса му влияе. Моя се дигаше и после се стабилизира но често преди пробата от бързането ми беше дигнат а и не беше достатъчно времето за покой. Не винаги е нужно веднага да се пие нещо.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 09:52 от varna2020

# 268

За естрогенова доминантност има една добавка ДИМ се казва. Обаче не знам доколко ще е полезна в предвид че няма изяснена причина за тази доминантност. Дали е от задържан или е друга причината. Задържан съм имала 20мм и Е2000,На 16 мм 1000. Но може да не е задържан а тръгнал късно в лутеална фаза. След много прегледи нон стоп установих че това се случва и понякога е резултат от остатъчно действие при стимулации. Тези фоликули също могат да имат яйцеклетка. Виж в гугл и прочети за ДИМ. Консултирай се с някой и ако сметнеш че ще помогне пробвай я. Даже я имам и мога да ти я дам понеже не я ползвах никога. Как е прогестерона? Пускай винаги 5те хормона-лх,фсх,естро,прог,тесто. Само така можеш да направиш връзката. Пролактина е чувствителен хормон и стреса му влияе. Моя се дигаше и после се стабилизира но често преди пробата от бързането ми беше дигнат а и не беше достатъчно времето за покой. Не винаги е нужно веднага да се пие нещо.
Естрогеновата доминантност има някои симптоми, които и аз покривам - имам главоболие и хипофункция.. но няма затлъстяване или нередовни цикли.. И не знам дали това е реално при мен..
Иначе бих пробвала да приемам добавка, но искам да съм сигурна, че има смисъл. Според лекарката съм имала задържан, предвид изследванията ми и на 3ти и 21 ви ден. Прилагам резултатите. Прогестерона също се беше повишил в края и тя дори смяташе, че може и да има шанс за бременност.. Ама каква бременност.. аз си правих всеки ден тестове за овулация и така и не показа такава.
Следващия месец не си правих изследвания исках даси почина психически... Следващия месец ще правя абразиото и може би ще пусна отново, да видя как са хормоните, иначе винаги ги пускам всички.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 269
Аз изчаках за полипите и в крайна сметка сами изчезнаха, но аз имам 8 тежки стимулации . Ако няма овулация (няма да има и корпус лутеум) и прогрстерона няма да се повиши за да балансира естрогена . Така естрогена ще си расте и както е в случая може да излезе от референтните стойности. Прилагам и графики ако не съм успяла да го обясня точно :

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 11:33 от •MERA•

Общи условия

Активация на акаунт