Преждевременна яйчникова недостатъчност / ранна менопауза

• 21 441
  • 421
  •   1
Отговори
# 375
от естрогена във фемостона е. естрогена задебелява лигавицата и прави цикъла обилен и  дори със съсиреци

# 376
Здравейте, в коя клиника бяхте и към коя се насочвате

Минавам да споделя, че трансферът на последния ни ембрион беше неуспешен. Сменям клиниката и продължаваме в борбата да си имаме детенце.
Бяхме платили за пакет от 8 ДЯ, които пристигнаха замразени от украинска банка. Пет се оплодиха. Направихме свеж трансфер на 2 бластоцита, третия се бавеше и в крайна сметка замразихме на шести ден. Свежия трансфер приключи с биохимична. Размразихме по-бавния бластоцит и трамсферирахме, но нямаше дори имплантация . Така приключи първият ни опит с ДЯ.
От новата ни клиника ни назначиха наново стандартните изследвания плюс микробиологии, на мен имунологични изследвания, АФЛ, тромбофилия и NK клетки.
[video][/video]

# 377
Бях в Тутракан.

# 378
А в момента в коя сте 😊

# 379
На този етап предпочитам да не споделям името на клиниката, към която съм се насочила. Това е лично решение, свързано с желанието ми да запазя пространството около себе си спокойно и защитено, докато преминавам през толкова деликатен процес. Ще споделя на по-късен етап, надявам се добри отзиви и успешна бременност.

# 380
Окей, разбирам. За всички ни е деликатен процес и болна тема. Всеки сам си знае през какво преминава. Желая Ви успех

На този етап предпочитам да не споделям името на клиниката, към която съм се насочила. Това е лично решение, свързано с желанието ми да запазя пространството около себе си спокойно и защитено, докато преминавам през толкова деликатен процес. Ще споделя на по-късен етап, надявам се добри отзиви и успешна бременност.

# 381
МЕRA, понеже следя разказите ти отдавна бих ти препоръчала да видиш добре имунологията. И средата в матката. При мен, може би, това реши проблема. Стискам палци на всички Ви! Аз се отчаях много, но след 4 години, почти никакъв резерв, 15 пункции, едва 4 ембриона оцелели до 5 ден два неуспешни трансфера, 3 снимки, 4 хистероскопии и какво ли още не - забременях спонтанно. Иска ми се да дам някаква надежда, но лично аз си мисля, че стана чудо. От нямаш никакви проблеми, млада си, изведнъж 100 неща излязоха, уж маловажни. Битката беше на много фронтове. Отново пожелавам успех!

# 382
  • Пловдив
МЕRA, понеже следя разказите ти отдавна бих ти препоръчала да видиш добре имунологията. И средата в матката. При мен, може би, това реши проблема. Стискам палци на всички Ви! Аз се отчаях много, но след 4 години, почти никакъв резерв, 15 пункции, едва 4 ембриона оцелели до 5 ден два неуспешни трансфера, 3 снимки, 4 хистероскопии и какво ли още не - забременях спонтанно. Иска ми се да дам някаква надежда, но лично аз си мисля, че стана чудо. От нямаш никакви проблеми, млада си, изведнъж 100 неща излязоха, уж маловажни. Битката беше на много фронтове. Отново пожелавам успех!

Infernalia, ти на колко години беше, като забременя спонтанно, и с какъв резерв? Може ли да споделиш и кое в средата на матката ти беше проблемът? Според теб кое в крайна сметка ти реши проблема?

# 383
Едва ли е имало решаване на проблем. По-скоро е случайност, така както е описано

# 384
  • Пловдив
Едва ли е имало решаване на проблем. По-скоро е случайност, така както е описано

"И средата на матката..при мен може би това реши проблема...", за тези думи се хващам, и по-точно кое в средата на матката, ако жената желае да сподели.

# 385

Infernalia, ти на колко години беше, като забременя спонтанно, и с какъв резерв? Може ли да споделиш и кое в средата на матката ти беше проблемът? Според теб кое в крайна сметка ти реши проблема?

На 30 г. АМХ ми беше 0.26. На 29 също го изследвах 0.17. Април месец д-р Калчев ми направи хистероскопия - коригира истмоцеле, което предишните хистероскопии не беше оправено добре. Направи ми имунологична биопсия на матката и ми назначиха с имуноложката му вливки с медикамент вътрематочно за два месеца. Юни отложих тренсфера защотохбях на антибиотик, разболях се. Вече ми бяха сложили банка Интралипид. Края на юли направих тренсфер с 2 изследвани с ПИД ембриона и вливка на интралипид отново. Д-р Цветков направи трансфера. Беше неуспешен. Когато отидох да коментирам резултата той искаше да включим по-силни медикаменти за имунната система. Направи ми снимка на тръбите след няколко дни. Кривата ми тръба според него беше запушена, не пусна. Когато д-р Калчев я гледа след няколко дни каза, че според него накрая пуска малко. Неговата теза беше, че съм си развалила средата заради двата антибиотика предния месец и предложи да сложим лактобацили преди следващия трансфер. Другия вариант според него бе да не са размразени добре ембрионите. Д-р Цветков напусна мястото, където се лекувах точно тогава. Точно на следващия цикъл - един месец след неуспешния трансфер и снимката забременях от първия път спонтанно, добри полови хормони, със проблемната тръба. Докато разбера, че съм бременна, вече бях при д-р Стаменов. Той ми предписа изследване А1, заради биохимичните ми бременности. Така както го разбрах и той натисна имунитета. Изписа ми здрави лекарства да го подтисне. Бях на терапия и за тромбофилията от хематолог предписана. Преди това пих дълго време добавки, както и третирах ИР. Според мен, както казах, оправянето на средата в матката и свалянето на имунитета ми помогнаха най-много. Все пак на секциото съм била с много тънка стена на матката, с голяма опасност от руптура. Разбира се, ще отговоря, каквото Ви интересува. Ако само дам някаква идея, която някоя не е пробвала и това помогне си заслужава.

Alison  няма да коментирам - вечно се заяжда за всичко, знае всичко, на всяка манджа е. Ние тука другите нищо не разбираме...

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 19:20 от Infernaliia

# 386
Ми ти така се изрази
Цитат
но лично аз си мисля, че стана чудо

После другите са се заяждали
Аман!

# 387
А къде е баланса? Понеже при невъзможност за забременяване се пият сумати антиоксиданти, витамини, минерали, а реално трябва да падне имунната система, за да се зачене.....

# 388
  • Sofia
Имунната система трябва да падне, само ако проблемът е имунологичен.
И ако е такъв случаят, именно затова се предписват вливки.

# 389
И аз не знам къде е баланса точно. Много добавки изпих - години ги пих. През първите ми две зачевания никакви добавки не съм пила. Малко преди третото започнах и беше биохимична пак. После две години непрекъснато нещо пиех като добавки. Преди да ми свалят имунитета обаче също и много боледувах. За последните три години съм пила антибиотици, колкото не съм за десет години назад. Всеки вирус закачах обръщах го на бактериална. И докато бях бременна пак боледувах, а ме бяха предупредили да се пазя особено заради лекарствата. От това си мисля, че моя имунитет е много особен и проблемен.

Общи условия

Активация на акаунт