Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 172
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Между другото миналата година по това време купих страхотен килим 160×230 см от един сайт Benuta. Имаше намаления тогава (и сега има) и платих нещо като 90 евро. По-евтино от Икеа, а съм много доволна от качеството и разцветката. За Италия има "местен" сайт и доставката ми беше безплатна, обаче има сайтове за още много страни и твърдят, че доставят в целия ЕС.

Малко off-topic, но може за някого да е интересно, ако има да обзавежда.

# 391
  • Варна
И аз мисля, че мокетът е ужасно грозен. Не само, ами и ще придаде ултра гига мига евтин вид на имота.
3 х 4 метра парче прави 12 кв м по 5 лв = 60 лв. Цели 12 квадрата от паркета ли са ти надрани? По-добре дай още някой лев и за около стотина лева купи някой приличен килим от разпродажба или дори втора употреба.
(В преоценените стоки във варненската Икеа има еднометрова висока купчина с намалени килими.)

# 392
Често брокера те натиска да вземеш първия наемател или който той /тя прецени. Не и се губи време за анализ. Бърза да си вземе парите.

# 393
  • София
Номера е да си имате ваш брокер, познат или такъв с когото ще работите редовно, а не някой на случаен принцип. Поне аз съм така и брокерката ме познава, знае какво да ми търси, давам й ключ, не ходя на всички огледи и предварително ме информира какви хора  искат оглед. Никой не може да те притиска, ако нещо те притеснява.

# 394
Двойна работа ми се вижда - първо тя да ги гледа, после аз да ги одобрявам.

# 395
Затова взима после половин комисионна - за да свърши малко работа. А ти се срещаш със селектираните кандидати.

# 396
  • София
В повечето случаи ходя и аз, нещо извънредно ако има или закъснявам, те отиват, а аз пристигам след 15мин.примерно..

# 397
Никаква полза не виждам аз от брокера, а само вреди. Нямат някакви специфични знания, които да ги нямам и аз, договорите им на нищо не приличат и аз си ги пиша, водят кандидати, които не са подходящи, лъжат и двете страни безобразно, крадат ти обявата и снимките... Накрая ти звънят периодично и редовно минимум пет години след сделката да питат дали не е свободно или дали пък нямаш нещо друго.

# 398
  • София
Явно не си попадала на сериозен брокер. Аз нямам такъв проблем.Сериозните фирми не процедират така, да не говорим, че аз не пращам снимки. Идва официален техен фотограф и снима.

# 399
Не съм намерила доверен брокер за наеми. Има няколко по-лоялни, но те се занимават с продажби и ако случайно се навият, само седмица ще им отнеме да доведат фотограф и пуснат обява. Особено за по-скъпите жилища не си представям да има опашка от желаещи, че чак да селектираш. Не го виждам как ще мине по-малко от няколко седмици до наемането само с 1 брокер. През това време имотът е празен и не генерира наем.
А тук на част от хората и 1 седмица им се стори много.

# 400
Явно не си попадала на сериозен брокер. Аз нямам такъв проблем.Сериозните фирми не процедират така, да не говорим, че аз не пращам снимки. Идва официален техен фотограф и снима.

По отношение на снимките - Понякога не мога да повярвам на очите си.  В банята - кофи, парцали, мопове  и др. - толкова ли е било трудно да ги преместят преди да направят снимката?! В спалнята - неоправено легло, само небрежно метнат някакъв чаршаф отгоре. Няма да изреждам всичко.  Не са много тези обяви, но като ги видя се питам кой ли е направил снимките и защо не се е постарал мъничко?

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 07:36 от bgladybg

# 401
  • София
И аз съм виждала такива, потрес...Правят ги още преди да са се изнесли предишните наематели, за да не се губи ценен ден...

# 402
Пак говорим за жилища от различен клас. Мърлявите и неоправените най-често са стари, наследствени, натирени с вещи още на покойната баба и един пешкир и гаванка, моп или стирка из калабалъка - все тая. Най-вероятно същите наемодатели ще са си небрежни и в отношенията с наемателите.
Среден клас - хубави снимки с телефон или апарат, може и малко обработени - не е голяма философия.
Elix и Sunshine се включват с имоти над стандартно обзаведените, обърнали са внимание на повече детайли, но и цената им е различна. Нормално е там да се вложат и малко пари за професионални снимки.

# 403
  • София
Пак говорим за жилища от различен клас. Мърлявите и неоправените най-често са стари, наследствени, натирени с вещи още на покойната баба и един пешкир и гаванка, моп или стирка из калабалъка - все тая. Най-вероятно същите наемодатели ще са си небрежни и в отношенията с наемателите.

Глупости и обобщения на едро.
И аз и познати имаме наследствени жилища с наематели. Преди отдаване са опразнени от гаванки и хавлии, почистени, ремонтирани и снимани в чисто състояние. Да, мебелите са нисък клас, но това е мой избор. Отношенията с наемателите ми са служебни, но точни и от двете страни. Никога не е имало огледи докато не се изнесат предишните наематели. Избирам само с доверена брокерка - приятелка, плащам си % без пазарлъци. Документ от нея не искам.
И колкото и да е странно има и читави хора в по-ниския сегмент.

# 404
Е то "мърлявите жилища са често стари и наследствени" не е равно на "всички стари и наследствени жилища са мърляви"

Общи условия

Активация на акаунт