Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 178
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
И аз показах НА на наемателя, да си свери данните с личната ми карта, за да е всичко коректно.

# 376
  • Бургас
Аз също показвам и не виждам драма в това.
Всеки може да извади копие от НА, ако реши да прави измами, не е чак такава голяма философия.

# 377
  • София
Всички ли търсите без агенция?

# 378
  • Бургас
Винаги отдавам с брокер. Имам си доверен, работя с нея от години.

# 379
Те дори ключарите искат да ти водят НА плюс лична карта, като искаш да ти оправят изгубения ключ. Иначе всеки ще си извика ключар и ще си отвори всеки един апартамент.
Два пъти са ми отваряли ключари и нито веднъж не са ми искали документ.
Което го отчитам като много лоша практика, разбира се.

# 380
Някой би ли ми изпратил примерен договор за наем на гараж, ще бъда благодарна. Искам нещо, което да ми служи за база, за да си изготвя мой. Благодаря.

Относно брокер - отдавала съм и с брокер, и без него. Като цяло харесвам повече наемателите, които аз съм си избрала. Отдавала съм с брокер поради прекалено многото обаждания от хора и агенции и се бях побъркала за 2 дни - сътворих страшни глупости, защото по цел ден говорех по телефона и какво ли къде ли не забравих. Сега ми предстои смяна на наемател в единия апартамент и мисля да опитам сама, ще вдигнем и доста наемът, защото е подпазарен, та ще мога да споделя есента впечатления от пазара.

# 381
  • Бургас
Моят бивш наемател не ще да комуникира с мен Simple Smile Написах му на вайбъра впечатленията си относно огледа, без да изпадам в детайли, посочих, че договорът за предаването не е спазен и ще получи отчет за възстановяването на щетите и приспадането от депозита. Помолих да потърси дистанционното за климатика, защото е скъпо и може да е някъде при него. Днес ми звъни неговата позната брокерка, която дойде вместо него да предава имота - дистанционното се намерило.
Човека сигурно го е срам от мен, защото имахме доста прилични човешки взаимоотношения с годините.
А като си спомня как преди подписването на договора беше нарекъл предварителната ни среща "кастинг" и сподели, че не се чувствал комфортно да бъде оценяван. Надявам се е разбрал защо има причина наемодателите да правят кастинг.

# 382
  • София
Аз също съм с позната брокерка, пробвах веднъж сама, ама не повторих...
Наемателите може да се избират и с брокер, никой не те задължава да ги взимаш, ако не искаш.
Tintina, браво че се е намерило дистанционното..

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 14:36 от elix

# 383
  • Бургас
Чакай да го видя първо, да не се е намерило някое друго дистанционно Simple Smile
Може да е полезно: в Бриколаж има мокет по 5 лв. метъра (щях да напиша килото Simple Smile). Идеално е за покриване на наранен паркет. И няма да ми е жал да го хвърля след следващия наемател.
Различни цветове:
https://mr-bricolage.bg/moket-lido-kafyav-m/p/911333

# 384
Идеята с килима беше по-добра.
Естествен паркет под мокет или балатум гние.

# 385
От какво ще изгние естествения паркет под балатум? Само ако има влага/теч.

# 386
  • в пералнята
Чакай да го видя първо, да не се е намерило някое друго дистанционно Simple Smile
Може да е полезно: в Бриколаж има мокет по 5 лв. метъра (щях да напиша килото Simple Smile). Идеално е за покриване на наранен паркет. И няма да ми е жал да го хвърля след следващия наемател.
Различни цветове:
https://mr-bricolage.bg/moket-lido-kafyav-m/p/911333
Ужасно изглежда това нещо, по-добре наранен паркет.

# 387
Защо е нужен брокер, когато човек има време да комуникира  по телефон и посреща и изпраща кандидат наематели. Ще ги прецени най-добре и ще презентира най добре жилището си. А предплатената карта е истинска скъпоценност .Това не се отнася при продажба. На кого ще продадеш жилището, ами никак не е важно. С тях няма да имаш бъдещи взаимоотношения.

# 388
И при продажба също предплатената карта е задължителна. Иначе те тормозят нон-стоп брокери - още ли е актуална (примерно всеки понеделник), цената актуална ли е, и т.н. Може доста след продажбата да продължат да звънят, досадно е.

# 389
  • Бургас
Мокета няма да покрива целия паркет открай докрай, а само средата на стаята. Ще стане като голям килим 3х4. Нюансът ще е близък до този на паркета, добре ще стане. Ще ви покажа снимки.

Общи условия

Активация на акаунт