Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 171
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Каква е логиката при вдигане на лихви да има повече наематели? В Сащ гледам че при вдигане на лихви и наемите падат. Едва ли вдигането на лихвите ще пръкне повече наематели.

# 421
Каква е логиката при вдигане на лихви да има повече наематели? В Сащ гледам че при вдигане на лихви и наемите падат. Едва ли вдигането на лихвите ще пръкне повече наематели.
При вдигането на лихви хората спират да теглят кредити за жилище и почват да живеят под наем, ама си слаба ракия Simple Smile

# 422

Кога са паднали наемите в САЩ?

# 423
Не са падали, забави се покачването им.

https://www.nerdwallet.com/article/finance/rental-market-trends

# 424
В София, в среднолуксозно жилище с какво друго оборудване е прието по принцип да се дава кухнята освен уредите за вграждане?
Ако питаш наемателите, трябва да има всичко което се сетиш.

И да не е калкулирано в наема Simple Smile

# 425
При вдигането на лихви хората спират да теглят кредити за жилище и почват да живеят под наем, ама си слаба ракия Simple Smile

Ти като си силна ракия, ще ми обясниш ли къде живеят хората преди да изтеглят кредит? Вероятно живеят под наем т.е при евентуално теглене на кредит следва да се освобождават квартири, но при липса на теглене, не би следвало да има повече нужда от квартири. Да не говоря че при вдигане на лихви свободните пари на хората намаляват. Но най-важния фактор е че безработицата би се вдигнала и това ще влияе негативно на наемите.

# 426
Темата е РЕАЛНО какво се случва, а не локуми и теории да разтягаме Simple Smile

# 427
Давайте реални случаи и проблеми.Мен днес ме сюрпризира домоуправителя,че спешно изнеслия се наемател,не е плащал общите блокови разходи от  април,че отидох да ги платя.
За мен темата е много поучителна,жалко ,че нея открих по-рано.

# 428
  • Бургас
Оставила към само в единия имот етажната собственост да се плаща от наемателите.
Във всички останали плащам аз, след което начислявам върху наема.
Днес при втори детайлен оглед открих във филтъра на пералнята гвоздеи. Съответно огромно ръждиво петно, едва го изтърках.
Като си предавате имотите, оглеждайте всичко внимателно, пускайте уреди, цъкайте лампи. Хем час и половина оглеждахме, и пак изненади днес.
А да не ви казвам каква гнъс беше зад дивана. Със сигурност пет години не е чистено там.

# 429
Давайте реални случаи и проблеми.Мен днес ме сюрпризира домоуправителя,че спешно изнеслия се наемател,не е плащал общите блокови разходи от  април,че отидох да ги платя.
За мен темата е много поучителна,жалко ,че нея открих по-рано.

Имам телефоните на касиерката и домоуправителката. С касиерката се срещаме и по града, та се сприятелихме. И на двете съм казала при проблем да ми звънят.

Предният Мундьо не беше плащал, та ми звъннаха та бързо го набримчих. Минала касиерката на сутринта и даже за напред му беше събрала...

Та помолете касиер за телефоа му, за връзка, да ви звънка или пък вие прозвънявайте от зреме на време Simple Smile

# 430
Нали ви казвам,късно открих темата.За първи път давам под наем и се предоверих.

# 431
  • Варна
Нашите апартаменти са с професионални домоуправители (на различни фирми) и ако има неплатени задължения, получавам съобщение по Вайбър. Наемателите могат да плащат с код в Изипей когато им е удобно, ако са пропуснали посещението на касиера на адреса. Много е удобно.

# 432
Здравейте, някой има ли опит с преотдаването на наем?
Става въпрос за търговско помещение, на което съм наемател, но преустанових търговската си дейност и мой близък иска да стартира същата дейност на същото място. В договора няма кауза, която да ми забрани да го преотдам под наем на трето лице, но се чудя дали има рискове? Например, ако третото лице не е съвестен платец на ток/ вода - тогава какво се случва? Мога ли да търся по съдебен ред тези плащания, или това ще стане (надявам се, че не) ангажимент на собственика?

# 433
  • София
Разбира се, че има риск от преотдаването. Нали договора е на твое име - всичко неплатено ще се търси от тебе. Разни щети по помещението - също. Ако забави наема - на тебе ще звъни наемодателя, а оня може да е на море и да не вдига тел. например.
Свържи близкия и собственика, да се разбират и да подписват ако се харесат. Ти да си знаеш, че вече не отговаряш за помещението.
И да имаш срочен договор - не работиш вече, намерил си друг за до края на периода.

# 434
Здравейте, някой има ли опит с преотдаването на наем?
Става въпрос за търговско помещение, на което съм наемател, но преустанових търговската си дейност и мой близък иска да стартира същата дейност на същото място. В договора няма кауза, която да ми забрани да го преотдам под наем на трето лице, но се чудя дали има рискове? Например, ако третото лице не е съвестен платец на ток/ вода - тогава какво се случва? Мога ли да търся по съдебен ред тези плащания, или това ще стане (надявам се, че не) ангажимент на собственика?

Само защото  в договора няма кауза, която да ви забранява да  преотдавате  под наем на трето лице,
не смятам, че е редно да го правите без знанието на собственика.
Все пак той е сключил договора с вас и има право да знае какво става с имота му.

Общи условия

Активация на акаунт